Hafiza Karti sorunu N900

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

x-SoN_NeFeS-x

Üye
    Konu Sahibi
Hafiza Karti sorunu N900
arkadaslar ben n 900 aldim ama hafiza kartini takinca gormuyor telefonda hatami var yoksa hata bendemi pc ye takinca hafiza karti calisiyor veya n97 de calisiyor ama n900 gormuyor hafiza kartini
bu konuda bilgisi olan varmi?

murattiy

murattiy

Üye
Evet bu tür hatalar oluyor.Açıp kapatığında görmüyorsa pc ye yedekliyip bir başka nokia telefonda kartı tekrar biçimlendirmen gerekli.Benimde hafıza kartını seçip resim çekmeye çalıştığımda sistem hata veriyordu.Hafıza kartını biçimlendirdim sorun kalktı.

x-SoN_NeFeS-x

Üye
    Konu Sahibi
tesekkürler cevap icin ama n97 de bicimlendirdim ve n900 taktim hafiza kartini ama dosya yöneticisine baktigimda yine görünmüyor malesef

--------------- Ekleme ---------------

cildiracagim ya 550euro ver hafiza karti olmasin iyimi....

bu telefona hard format atma sansim varmi?
varsa nasil bir yardimci olurmusun..

murattiy

murattiy

Üye
Aşağıda format anlatılıyor.Ama bence format öncesi başka bir hafıza kartı dene gereksiz format atma derim.Birde hafıza katını takınca bazen sistem direk tanımıyor kapatıp aç bir dene

adresinden flasher uygulamasını yükleyin(bunu indir windows kuulanıyorsan . )
Yükleme esnasında c altında maemo klasörü açar.Daha sonra
adresinden son firmware’i alıp (Herşeyi sıfır yapmak istiyorsan vanilla sürümü olmalı ilk sıradaki diğerleri sonradan yüklü programları silsede resim ıvır zıvır ses doyalarına dokunmaz .vanilla herşeyi siler)( burda imei no sorulur.Pilin altında imei numaran yada ayarlar bölümünde ürün hakkında kısmında var )
İndirdiğin sürümü ;
C:\Program Files\maemo\flasher-3.5\ dosyasının içine at

Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
Gelen terminal ekranında:
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" komutunu ver
  • N900 ü ı kapatın
  • Fiziksel klavyede “u ' tuşuna basılı tutun
  • USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
  • PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde usb bağlantı şekli silik şekilde cihazda göründüğünde
  • “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
  • Aşağıdaki komutu yapıştır enter yap yaklaşık 10 dakika içinde işlem biter
  • flasher-3.5.exe -F buraya indirdiğin surumun adını yaz.bin -f -R
(Sürümü indirdikten sonra tekrar isimlendirip tek har verip burayada tek harf yazarak devam edebilirsin )

bazen sorun çıkabiliyor .yukardaki işlemi yaparken u tuşuna basarken açma tuşuna basıp usb modunu aktif edip usb yi bağlamayı deneyebilirsin

x-SoN_NeFeS-x

Üye
    Konu Sahibi
cok tesekkürler ama bir turlu beceremedim bunuda
usb device not found diyor waiting diyor hep

akyzmn

akyzmn

Üye
Hafıza karı kartı takınca eger arka kapak acık ıse gormuyor ///
kapak kapatılınca kartı gormeye baslıyor/

ısıne yararmı bılmem ama ek bılgı olsun///////////////

x-SoN_NeFeS-x

Üye
    Konu Sahibi
cok tesekkürler sorunu halettim flash atinca kendine geldi telefon ;)

birde navi bulabilsek super olacak bu n900a

happyboytr

Üye
kardeş yazdıklarını aynı şekilde yapıyorum "suitable USB device not found, waiting" yazıyo 10 dk bekledim öylece kaldı,bişey değişmedi,yardımcı olursan sevinirim.

Aşağıda format anlatılıyor.Ama bence format öncesi başka bir hafıza kartı dene gereksiz format atma derim.Birde hafıza katını takınca bazen sistem direk tanımıyor kapatıp aç bir dene

adresinden flasher uygulamasını yükleyin(bunu indir windows kuulanıyorsan . )
Yükleme esnasında c altında maemo klasörü açar.Daha sonra
adresinden son firmware’i alıp (Herşeyi sıfır yapmak istiyorsan vanilla sürümü olmalı ilk sıradaki diğerleri sonradan yüklü programları silsede resim ıvır zıvır ses doyalarına dokunmaz .vanilla herşeyi siler)( burda imei no sorulur.Pilin altında imei numaran yada ayarlar bölümünde ürün hakkında kısmında var )
İndirdiğin sürümü ;
C:\Program Files\maemo\flasher-3.5\ dosyasının içine at

Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
Gelen terminal ekranında:

cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" komutunu ver
  • N900 ü ı kapatın
  • Fiziksel klavyede “u ' tuşuna basılı tutun
  • USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
  • PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde usb bağlantı şekli silik şekilde cihazda göründüğünde
  • “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
  • Aşağıdaki komutu yapıştır enter yap yaklaşık 10 dakika içinde işlem biter
  • flasher-3.5.exe -F buraya indirdiğin surumun adını yaz.bin -f -R
(Sürümü indirdikten sonra tekrar isimlendirip tek har verip burayada tek harf yazarak devam edebilirsin )

bazen sorun çıkabiliyor .yukardaki işlemi yaparken u tuşuna basarken açma tuşuna basıp usb modunu aktif edip usb yi bağlamayı deneyebilirsin
kardeş yazdıklarını aynı şekilde yapıyorum "suitable USB device not found, waiting" yazıyo 10 dk bekledim öylece kaldı,bişey değişmedi,yardımcı olursan sevinirim.

mryseb

mryseb

Üye
ben yeniden flaşta attım olmadı ne yaptıysam gördüremedim hafıza kartını :(

x-SoN_NeFeS-x

Üye
    Konu Sahibi
arka kapagi kapat kardes ondan sonra görür..

mryseb

mryseb

Üye
kapattım yeniden başlattım telefonu başka kart denedim yine ollmadı

x-SoN_NeFeS-x

Üye
    Konu Sahibi
o zmn tek care flash atacaksin yine olmazsa garantiye yollayacaksin....

raptorsasa

raptorsasa

Üye
slm arkadaşlaar
bendede N900 var bendekı sorunda kendı 32GB lık hafızaya pc den
yukleme yapıyorum tamam bişey yok.
ama telefondan bi öğeyi silmek istesem yada yediden adlandır desem
""hafıza veya öğe salt okunur silinemez"
diyor hata verıyor..
salt okunurdan nasıl normal haline getiririm ama bu işlemi telefondan kendisinden halletmemiz
gerekıyor. eger yardımcı olursanız pm atın şimdiden teşekkürler

raptorsasa

raptorsasa

Üye
benım n900 da 32GBlık hafızasından bişiy silemıyorum bunu ancak Pc den yapabılıyorum
ben telım pcye baglı olmadan olsun ıstıyorum nasıl yaparım bunu iila bi porg mu yuklemem lazım .??

alpla

Üye
arkadaşlar bu işlemleri windows xp den başka işletim sisteminde olmuyor haberinizi olsun kolay gelsin windows xp olacak ;))

tekno005

tekno005

Üye
Hafıza karı kartı takınca eger arka kapak acık ıse gormuyor ///
kapak kapatılınca kartı gormeye baslıyor/

ısıne yararmı bılmem ama ek bılgı olsun///////////////

Benim İşime Yaradı Kardeş Saolasın Sen Bu İşleri Çözmüssün Artık :oke: :)... Akıllı Değil Zeki Telefon Olmaya Başladı Bu N900 Gözümde... :aha:...

murselkaya

Üye
Arkadaşlar n900 telefona 16gb micro sd kart yerine 32gb taksak kaldırır mı ? deneyen oldumu ?
teşekkürler

ahmets1

Üye
gençler komutları yazdıktan sonra işlem yapana kadar u ya basılı tutarak usb yi takın ve işlem başlaynca bırakın olur

saruman_me

saruman_me

Üye
Arkadaşlar n900 telefona 16gb micro sd kart yerine 32gb taksak kaldırır mı ? deneyen oldumu ?
teşekkürler
benim tlf da 16 gb hafıza kartı var çok kasma yapıyor bence 32 i kaldırmaz hiç deneme derim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt