Nextman
Emekli Yönetici
Aynen abi hele şükür birisi anladı
Tamam ozaman konu az da olsa değişir cihazlarda digit veri yolu ve ağına verilen yani kodlama ile.Özeti elektirik sinyalidir.Verdiğin değer o an bağlam kodu ne ise ona göre hareket eder sen endüstir okuyorsun az da olsa meslektaş sayılırız.Bir entegreyi baz alalım TTL yada CMOS farketmez orda lojik 3v altında ise "0" üstünde verilirse "1" ise bunu bu şekilde belirterek gerekli işlem uygulanır.Programlardada buna benzerdir yanlız kodlama tek dilde olmadığından bit değer kat sayısı yükseldiğinden işin icine birbirini takip eden kısaltma kodlar girmektedir.
Kabaca söylersek elektrik sinyali ile mi alakalı yani abi?
Yok elektrik sinyali diyemeyiz biz bu veriye Dijital veri sinyali diyelim .Çünkü elektrik sinyali dediğimiz olay çok farklı.
Anladım bu sefer oldu çok teşekkürler amirim kafama takılıp duruyordu
sait abi
16lık sayı sisteminde ABCDEF var diğer kalan harfler nasıl aktarılıyor ?
Said abi bana program yazmayı öğretirmisin
Olur kardeşimde hangi ara.
hangi dil ama
hangi dil ama
- - - Eklendi - - -
Abi otomatik nokta koyma mı var sen de
- - - Eklendi - - -
Yokmuş
Evet hangisi ?c++/pascal/Qbasic/java/visual ? ? ?
Evet hangisi ?c++/pascal/Qbasic/java/visual ? ? ?
android programlama biliyo musun abi?
Android programlama diye bişey olmaz.Android mobil yazılım sistemidir.GNU yani (GNU'snot unix) java yada script yazmaya hakim biri olarak elbette elimden geldiğince ancak zaman benim için altın değerindedir
Android programlama diye bişey olmaz.Android mobil yazılım sistemidir.GNU yani (GNU'snot unix) java yada script yazmaya hakim biri olarak elbette elimden geldiğince ancak zaman benim için altın değerindedir
tüh ya zaman yokmuş
Ne yıllardı yaaben mesleğini severek sınavlarına girip okulunu okuduğum için halen lise ve üni. notlarımı kitaplarımı saklarım .Herzaman uygun konuda sorularını sorabilirsin
Hayır Elektronik
Eyvallah abi. Sen bilgisayar bölümü mezunu musun abi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?