sublieutenant
Üye
Günlük fıkralar
temel, camı kırılan 3. kattaki bir eve cam takmaya gitmiş. evin hanımı kendisini içeri davet etmiş ve kırılan camı göstermiş.
5 dakika sonra evin zili tekrar çalmış.
evin hanımı 'kim o ' diye seslenmiş.
' ben camcı' diye karşılık vermiş.
bunun üzerine evin hanımı 'bize camcı geldi beyefendi' demiş.
karşıdan harap olmuş birses gelmiş:
-Düşdük daa....
Temel ile fadime hayli zamandır birlikte yaşıyorlarmış. fadime evlenmek istiyor, ama temel bu konuda biraz ihmalci davranıyormuş. yıllar böyle geçmiş. birgün fadime konuyu temele tekrar açmış:
-temel artık evlensek derim,sen ne dersin?
temel umutsuz başını sallamış:
-ha bu yaştan sonra bizi kim alır daa...!
büyük ikramiye çıkan temeli üç ay sonra bakkal,kasap ve borçlu olduğu diğer esnaf yolda cevirmiş.
,Ula temel sana ikramiye çıktiği halde üç aydır niye borcunu ödemiyosun? diye sormuşlar.
-zencun oldi değiştu demesunla daaa..!
temel ile dursun askerde eğitimlerini paraşütçülük üzerine yapıyorlardı.
Komutan: bu bir deneme atlayışıdır, şimdi herkes sırayla atlayacaktır sonra aşağıda buluşma yerine gidip diğerlerini bekleyecektir, eğer paraşüt açılmazsa fazla telaş yapmayın ikinci paraşütü deneyin der ve herkesi teker teker atlatır.
temel birinci paraşütü çeker açılmaz o anda ordan geçen Dursuna bağırır:
-Ula dursun paraşüt açilmiy der.
Dursun soğukkanlılıkla yedeği çek der.
temel onuda dener oda açılmaz. temel dursuna yine bağırır:
-ula yedeğide çektum o da açilmiy, galiba yere çakılıp öleceğum dursun der. Dursun temeli şöyle bir süzer ve der ki:
-ula temel hiç korkma haçan bu denemedur....!
ayblok takviminden alıntıdır...
5 dakika sonra evin zili tekrar çalmış.
evin hanımı 'kim o ' diye seslenmiş.
' ben camcı' diye karşılık vermiş.
bunun üzerine evin hanımı 'bize camcı geldi beyefendi' demiş.
karşıdan harap olmuş birses gelmiş:
-Düşdük daa....
Temel ile fadime hayli zamandır birlikte yaşıyorlarmış. fadime evlenmek istiyor, ama temel bu konuda biraz ihmalci davranıyormuş. yıllar böyle geçmiş. birgün fadime konuyu temele tekrar açmış:
-temel artık evlensek derim,sen ne dersin?
temel umutsuz başını sallamış:
-ha bu yaştan sonra bizi kim alır daa...!
büyük ikramiye çıkan temeli üç ay sonra bakkal,kasap ve borçlu olduğu diğer esnaf yolda cevirmiş.
,Ula temel sana ikramiye çıktiği halde üç aydır niye borcunu ödemiyosun? diye sormuşlar.
-zencun oldi değiştu demesunla daaa..!
temel ile dursun askerde eğitimlerini paraşütçülük üzerine yapıyorlardı.
Komutan: bu bir deneme atlayışıdır, şimdi herkes sırayla atlayacaktır sonra aşağıda buluşma yerine gidip diğerlerini bekleyecektir, eğer paraşüt açılmazsa fazla telaş yapmayın ikinci paraşütü deneyin der ve herkesi teker teker atlatır.
temel birinci paraşütü çeker açılmaz o anda ordan geçen Dursuna bağırır:
-Ula dursun paraşüt açilmiy der.
Dursun soğukkanlılıkla yedeği çek der.
temel onuda dener oda açılmaz. temel dursuna yine bağırır:
-ula yedeğide çektum o da açilmiy, galiba yere çakılıp öleceğum dursun der. Dursun temeli şöyle bir süzer ve der ki:
-ula temel hiç korkma haçan bu denemedur....!
ayblok takviminden alıntıdır...
: