Günlük Alınması Gereken Vitaminler Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Günlük Alınması Gereken Vitaminler Nelerdir?
Sağlıklı beslenmesi için insan vücudunun enerji ve vitaminlere ihtiyacı vardır.Bu İhtiyaçları karşılamak için hangi vitaminler alınmalıdır hangi vitaminler hangi besinlerde bulunur ve günlük tüketmemiz gereken besinler nelerdir hep birlikte öğreniyoruz.

A vitamini

Gözlerimiz için en gerekli vitaminlerden biridir. A vitamininin Ayrıca büyüme üreme ve kansere karşı mücadele etkisi vardır günlük bir adet havuç tyediğimizde vücudumuz için gereksinim olan A vitamini ihtiyacını karşılamış oluruz.

C vitamini

Vücudun korunması için bir çok vitaminden etkilidir. Yetişkin erkek ve kadınlarda günde bir bardak portakal suyu ve ya bir adet domates tüketimi sağlandığında vücudun c vitamini eksikliğini karşılamış olursunuz.

K vitamini

K Vitamini Yağda eriyen bir vitamindir ve kanın pıhtılaşmasını sağlar ve bağırsakta yararlı bakterilerin sentezinde görev yapar. Kemik sağlığının korunmasında kalp ve damar sağlığında etkisi vardır. Yeşil salata , ıspanak, maydanoz ve pazı çiğ elle doğranıp yendiğinde günlük K vitamini ihtiyacını karşılamış oluruz.

E vitamini

Antioksidan özelliği gösterir. Gözde güneş ışınlarının etkisini azaltarak özellikle yaşlılarda görünen katarak oluşumunun engellenmesinde yardımcı rolü vardır. E vitamini eksikliğinde kas yorgunluğu, kas zayıflaması ve sinir sistemi bozukluğuna neden olabilir. Günlük yediğimiz yemeklerin içerisinde ki yağlardan vücudumuz için gerekli E vitamini ihtiyacını karşılamış olursunuz.

Folat; Günde bir kase ıspanak tüketiminde veya kuru baklagiller yemeği ile vücudunuz için gerekli folat ihtiyacını karşılamış olursunuz.Ayrıca.Niasin B3 vitamini, 4 dilim ekmek ve üç küçük porsiyon köfte kadar tavuk tüketiminde vücudunuzun günlük B3 vitaminini karşılamış olursunuz.

Biotin, Bir adet yumurta tüketiminde,Çinko 3 köfte büyüklüğünde et ve bir kase yoğurt tüketiminde,Bakır Günde yarım çay bardağı ay çekirdeği tüketimi ile vücudun ihtiyacı karşılanabilir.Kalsiyum; İki su bardağı süt 1 bardak yoğurt ve bir kibrit kutusu kadar peynir günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılamaktadır.
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
258
Baydırman
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
474
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
590
Haydar


Üst Alt