Güneş paneli ile şarz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
    Konu Sahibi
Güneş paneli ile şarz!
Beyler Maxicep'in reklamlarında gördüm bakın :d: Sizce alınabilir mi? :D

M. tAHA

M. tAHA

Üye
almana gerek yok el kadar güneş paneli al araya diyot bağla tamamdır toplam 10,5 TL ye bitirirsin."denendi"

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
diyot ne ya :D

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA
M. tAHA

M. tAHA

Üye

nasıl yapacağız öğretsene taha

elektrikçiden ne kadar boyutlu olmasını istıyorsan o buyuklukte gunes paneli al. ben avuç iç kadar panelde 3.87 voltu gördüm kapalı havada. sonra volt metre ıle o panelin kablolarının hangısı artı hangısı eksı belirle işaret koy.sonra (-) kısma diyotu bagla. 4001 nolu diyot attım ben(ismail abi = aybin kılıç 4004 tavsiye etti) dıyotun yonune dikkat et panelden telefona dogru olacak.sonra güneş panelinden gelen (+) uçlu kabloyu bataryanın artısna & güneş panelinden diyota diyottanda bataryaya - uçlu kabloyu bagla tamamdır :oke:

- - - Eklendi - - -

bu arada evin içindeki ısıktan 1,5 volt elektrik üretiyor.ilginç. bu arada ismail abi bu konuya girersen ve benım yanlıs soyledıgım varsa uyarırsan sevinirim.

- - - Eklendi - - -

bu oguzhan. alternatif akım yönlü değildir. bu alternatif akımı yönlendirir diyim ben sana D:

kunduzz01

Üye
benim konuma giriyor. Yardim edermisinizi okuyun. Orda arki tavsiye ediyor. :zuhaha:

pentagram_34

pentagram_34

Üye
Küçük pek işinizi görmez ama taşınıp,katlanan paneller bile var onunla daha iyi sonuçlar alınır:)
Eyer yaşadığınız yer 12 ayın 10 ayı bile güneş görüyorsa işinize çok yarayabilir:)
Tabi abartıp evinizin elektrik enerjisini güneş panallerinden yada rüzgar enerjisinden karşılaya bilirsiniz,su'dan bile oluyor:)

M. tAHA

M. tAHA

Üye
Küçük pek işinizi görmez ama taşınıp,katlanan paneller bile var onunla daha iyi sonuçlar alınır:)
Eyer yaşadığınız yer 12 ayın 10 ayı bile güneş görüyorsa işinize çok yarayabilir:)
Tabi abartıp evinizin elektrik enerjisini güneş panallerinden yada rüzgar enerjisinden karşılaya bilirsiniz,su'dan bile oluyor:)

evet abi haklısın :D

- - - Eklendi - - -

benim konuma giriyor. Yardim edermisinizi okuyun. Orda arki tavsiye ediyor. :zuhaha:

olum burası ciddi bi konu geik değil.!

Krofessional

samsung blue earth , telefonun arka kapağında panel var

M. tAHA

M. tAHA

Üye
düzenegim yok sımdı arkadasta ama onla konusuyum eger yaparsa fotograflarını ceksın

- - - Eklendi - - -

basit ya anlatımdan yaparsın

joker.lg

joker.lg

Üye
bakacam

M. tAHA

M. tAHA

Üye
tamam ama 1 haftayı bulur. daha yenıden yapacak foto cekecek ve bana vereck malum lys nednı ıle sure uzar bır haftaya

M. tAHA

M. tAHA

Üye
sen yapacagında haber et msnden falan tarıf edrım sana

M. tAHA

M. tAHA

Üye
bu arada paneli fazla buyuk alma yakarsın telı :D:D

- - - Eklendi - - -

ama şu sıkıntı var volt sabit olmadıgından çok güneşli havada telefon haşat olabilir :D en iyisi sen bide buna göre kondansatör al elektrikçi bilir ama ben araştırdıgım kadarıyla 680 mf 4volt kondansatör olur. sen yinede bi sor

joker.lg

joker.lg

Üye
bu arada paneli fazla buyuk alma yakarsın telı :D:D

- - - Eklendi - - -

ama şu sıkıntı var volt sabit olmadıgından çok güneşli havada telefon haşat olabilir :D en iyisi sen bide buna göre kondansatör al elektrikçi bilir ama ben araştırdıgım kadarıyla 680 mf 4volt kondansatör olur. sen yinede bi sor

sen simdi kağıda çizip ss eklesene neyi nerde koymak için :)

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA
M. tAHA

M. tAHA

Üye
ok :oke: hemen yapıyorum

- - - Eklendi - - -

tekrar söyleyim volt sabit değil çok volt ykabilir bataryayı 4 max olsun.

joker.lg

joker.lg

Üye
akım + dan - ye degılmıydı ya :hmmm

- - - Eklendi - - -

transformatör nereye peki ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt