Günde 2 kez Google'da arama yapmak zararlı

Sponsorlu Bağlantılar

Netsky

Netsky

Üye
    Konu Sahibi
Günde 2 kez Google'da arama yapmak zararlı
Araştırmalar Google'ın başını ağrıtacak cinsten

Yapılan bir araştırma, dünyanın önde gelen arama motorlarından Google'ın başını ağrıtacak cinsten.

Google’de iki kez arama yaparken, elektrikli ısıtıcıda bir fincan çay için su kaynatırken ortaya çıkan kadar karbondioksit salınıyor.

Harvard Üniversitesi'nden fizikçi Alex Wissner-Gross’un hesabına göre, Google’de iki kez arama yaparken, elektrikli ısıtıcıda bir fincan çay için su kaynatırken ortaya çıkan kadar karbondioksit salınıyor. Google’daki tek bir aramanın çevreye maliyetiyse 7 gram karbondioksit oluyor.

Gartner firmasının bir raporuna göre, küresel bilişim endüstrisi, atmosfere dünyanın tüm havayolları kadar zarar veriyor. Havayolları, toplam karbondioksit emisyonunun yüzde 2’si kadar sera gazına neden oluyor. Wissner-Gross’un hesabına göre basit bir internet sayfasını bile görüntülemek atmosfere saniyede 0.02 gram karbondioksit salıyor.

Google ise bu konuda bir bilgi vermiyor. Dünyada günde 200 milyon arama yapılırken, bilgisayarlarla internetin neden olduğu sera gazı emisyonları ve enerji tüketimi büyük endişe kaynağı oluyor.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
çok çok ilginç ama aramaya devam :ehe

phonee

Üye
çok saçma bi araştırma;S

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Ne kadar saçma.

mbjk

Üye
ne alakası var sanki diğer arama motorlarından ne farkı varki tamamen gerksiz sacma bi konuda araştırma yapılmıs

Salihyet

Salihyet

Üye
Biz de bu kadar popüler oluruz inş bi gün, maxiye girmek cildi gençleştirir :ehe Kemiklere iyi gelir xD

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Keşke nasıl olduğu da söylenseydi.
google'ye gelene kadar...

Solamente

Üye
Sigarada zararlı :D

Doğan

Üye
ben inanmıorum bu ahbere googlesiz internet bi hiç bence

burak9400

burak9400

Üye
yha internet kullanmakla çevreye karbonhidrat yaymanın ne alakası var sizce de saçma değil mi???

Salihyet

Salihyet

Üye
yha internet kullanmakla çevreye karbonhidrat yaymanın ne alakası var sizce de saçma değil mi???

Yazıyı tamamen okuyup anladığınıza eminmisiniZ ?

Google çok sık ziyaret edilen beyaz bir penceredir :) İstatistiklere bakarak yorum yapmak kolayına geliyor ajansların :)

burak9400

burak9400

Üye
Yazıyı tamamen okuyup anladığınıza eminmisiniZ ?

Google çok sık ziyaret edilen beyaz bir penceredir :) İstatistiklere bakarak yorum yapmak kolayına geliyor ajansların :)
tabiki de yazıyı sonuna kadar okudum hem de 3 defa ama ben bi alaka bulamadım sadece google'da 2 defa arama yapılırken ortaya bilmem kaç fincan çay ısıtılırken ortaya salınılan kadar karbonhidratın salgılanmasıymış şimdi bu gazı benim pc mi salgılıyo modem mi salgılıyo yoksa google.com'un fabrikası mı :D eger sen anladıysan bana bi anlat ya sana zahmet:D

Salihyet

Salihyet

Üye
tabiki de yazıyı sonuna kadar okudum hem de 3 defa ama ben bi alaka bulamadım sadece google'da 2 defa arama yapılırken ortaya bilmem kaç fincan çay ısıtılırken ortaya salınılan kadar karbonhidratın salgılanmasıymış şimdi bu gazı benim pc mi salgılıyo modem mi salgılıyo yoksa google.com'un fabrikası mı :D eger sen anladıysan bana bi anlat ya sana zahmet:D

Monitöründen elde ettiğin görüntü , daha fazla elektrik sarf etmene sebep oluyor ;) :)
olay bu

mihman

mihman

Üye
ben bişi anlamadım

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Ya kardeş 2. kez kullanmak zararlıySa 1. de zaRarLıdıR :D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Monitöründen elde ettiğin görüntü , daha fazla elektrik sarf etmene sebep oluyor ;) :)
olay bu
Olay google'nin bembeyaz rengiyle alakalı...
Ama ona kalırsa boş bir word belgesi açınca ne oluyor sorgulamak lazım :ehe

D3N1Z

D3N1Z

Üye
bence googleyi yipratmaya yonelik bir aciklama boyle bir sey olabilir ancak googlin tek sucu en cok tiklanan site olmasi eger baska bir site bu kadar rabet gore bu sucLama ona yapilacakdi konumu ile alakali yani

ilginch

Üye
Bencede çok zararlı .. Habere katılmamak mümkün değil.. Google denen illet motoru bende araştırdım ve yukarıda bahsedilenlerden daha da zarar göreceğimiz bilgilere ulaştım . Mesela Google sitesindeki zehirli maddelerin içinde :
Arsin (AsH<sub>3</sub>) (Karaciğeri çürütür)
Nikotin (Sigaradaki zehir)
Arsenik asit ( Kimya çözeltisidir)
Sidik asidi (Kendimden biliyorum)
Bu nedenle arkadaşlar: Google'dan uzak durun :)

boraberkay

boraberkay

Üye
iyi de sigarayı bile bırakamazken google ı hiç bırakamayız bence
google sız internetin bir işe yaramayacağı kanaatindeyim
mesela ben google olmasaydı maxiceple tanışamazdım

Dark_Knight61

Dark_Knight61

Üye
Bilgiler İçin Teşekkürler.