Güllaç tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
    Konu Sahibi
Güllaç tarifi
Güllaç tarifi

için Malzemeler :

  • 10-11 güllaç yufkası
  • 2,5 lt süt
  • 750 gr toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Nar taneleri
  • Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Güllaç

yemeğinin hazırlanışı:

1. Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

2. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Not: Güllaç ince olsun isterseniz, daha geniş bir tepsi kullanın. Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
367
SpyChef
FatoŞ
Cevap
10
Görüntüleme
2K
marist
hikmet366
Cevap
5
Görüntüleme
1K
hikmet366
Haydar
Cevap
6
Görüntüleme
1K
ahmetkartal
hikmet366
Cevap
4
Görüntüleme
2K
hikmet366


Üst Alt