Haydar
Emekli Yönetici
.Gül Böreği nasıl yapılır ?
Malzemeler 2 Adet Yumurta
1/2 Kg Yufka
100 gr Kaşar Peyniri
1/2 Litre Süt
1 Çay Bardağı Margarin
Birkaç Dilim Pastırma Yemeğin Tarifi Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün.
Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini
sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları
küçük küçük doğrayarak serpin. Üçgen parçaları rulo yaparak sarın. Bir ucundan
tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurtaları çırpın. Böreklerin üzerine sütlü
yumurta harcı gezdirin. Çörekotu serpiştirip,
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin.
1/2 Kg Yufka
100 gr Kaşar Peyniri
1/2 Litre Süt
1 Çay Bardağı Margarin
Birkaç Dilim Pastırma Yemeğin Tarifi Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün.
Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini
sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları
küçük küçük doğrayarak serpin. Üçgen parçaları rulo yaparak sarın. Bir ucundan
tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurtaları çırpın. Böreklerin üzerine sütlü
yumurta harcı gezdirin. Çörekotu serpiştirip,
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin.