Guinness Rekorları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
Guinness Rekorları
Bardaklarla gelen rekor

ASHIRTA J. Furman, çenesinde tam 75 tane cam bardağını dengede tutarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Arkadaşları bir merdivene çıkıp bardakları çenesinin üzerine dizerken, Furman neredeyse 43 kiloluk cam kuleyi 10,6 saniye havada tuttu. Çalışma sırasında yüzlerce bardak kırdığını belirten Furman, "Yıllarca çalışmanın sonucu, Guinness'e girmeyi başardım. Bu konuda bana yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eşi olmayan merdiven

EN uzun merdiven, İsviçre'deki Neinsbahn teleferik hattının servis merdiveninin olduğu kesinleşti. Guinness yetkililerinin onayladığı ve kitaba aldığı merdivenin uzunluğu, 2 bin 365 metre olarak açıklandı. Tam 11 bin 674 basamaktan oluşan bu eşsiz merdivenden çıkmak ve inmek bir hayli cesaret ister. Yetkililer, her yıl binlerce kişinin bu merdiveni görmek için Neinsbahn'a geldiğini söylüyor. Bu arada, merdivenin çok özel korkulukları bulunuyor.

Tarihi basketbol maçı

DÜNYANIN en farklı skorla bitten basketbol karşılaşması olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren mücadele, 1982 yılında Yeni Delhi'de oynandı. 1982 Asya Oyunları çerçevesinde yapılan karşılaşmada, Irak basketbol takımı Yemen'i 251-33 yenmeyi başardı. Maç boyunca Irak'ın üstünlüğü ile geçen maçta Yemen'in attığı 33 sayının da, Iraklı basketbolcuların rakibine bir hediyesi olduğu iddia edildi. Iraklı basketbolcular bunu inkar etse de, basketbol otoriteleri bu konuda hem fikirdi.

S1FR3K1R1C1

Üye
Emeğine Sağlık.. Waybe Enteresan yaf 2 365 metre merdiven yuha

hidayet

hidayet

Üye
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.

eren1907

Üye
43 kiloluk cam kule vaaav!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...