Guinness rekorları

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Guinness rekorları
Dünyanın En Büyük Çilekli Pastası





'Dünyanın En Büyük Çilekli Pastası' bir ton kremadan,
350 kilo kekten, 10 bin çilekten ve 250
kiloluk şekerden oluşuyor



Dünyanın en büyük lahanası

35 kilo ağırlığındaki bu yeşil lahana 1998 yılında 'En büyük lahana' olarak rekor kırdı. John Evans tarafından yetiştirildi.





Dünyanın en büyük balkabağı

ABD'nin Rhode Island eyaletinde yetiştirildi. 2007'de dünyanın en büyük balkabağı olarak Massachusetts'teki Tarım Ürünleri Fuarı'nda sergilendi.





Dünyanın en büyük patatesi
Lübnan'ın güneyindeki Tyre şehrinde yaşayan çiftçi Khalil Semhat kendi tarlasında yetiştirdiği bu dev patatesi gördüğünde gözlerine inanamadı. Tam 12 kilo ağırlığındaki bu dev patates kütlesi Guinness Rekorlar Kitabı'nda da dünyanın en büyük patatesi olarak yer aldı.







Dünyanın en büyük karpuzu
Bu karpuzun ağırlığını duyduğunuzda kulaklarınıza inananmayacaksınız. Görmüş olduğunuz karpuz tam 122 kilogram ağırlığında. Ailesi de karpuz yetiştiricisi olan Lloyd Bright tarafından ABD'de yetiştirilen bu karpuz 1985 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.



Dünyanın en ince belli kadını
İşte Guiness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın en ince belli kadını" olarak giren Cathie Jung. O kadar ince belli ki onu görenler gözlerine inanamıyor, fotoğrafları fotoşoplu (photoshop) zannediliyor. Ama o tamamen gerçek.
Beli sadece 38 santimetre. İnanılmaz bir ölçü. O kadar ince ki, bir sakatlık sanılabiliyor. Oysa Cathie Jung tamamen sağlıklı. Böyle bir bele sahip olmasını ise 1983'ten beri büyük bir azimle taktığı daracık korselere borçlu.

1937 doğumlu Amerikalı Cathie Jung, Conneticut eyaletinde yaşıyor, bir cerrahla evli, üç çocuk annesi ve bir süre önce büyükanne de oldu. Ama hala korselerinden vazgeçmiyor. Ve rekoru hala elinde tutuyor. Deneyenler olsa da onun rekorunu elinden alacak bir başkası ortaya çıkamadı.







Türk Bayrağı Guinness Rekorlar Kitabı’nda

THK Bilişim ve Tanıtım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, THK’nın İnönü Eğitim Merkezi’nde 19-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen “3. Türkiye Hava Oyunları” etkinliği kapsamında paraşütçü Hakan Zengin (34) Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için gökyüzünden bu güne kadar açılan en büyük bayrakla atlayış yapmak amacıyla AN-2 Antonov tipi uçağa binmişti.
Türk Bayrağı Guinness Rekorlar Kitabı’nda Hakan Zengin’in rekor atlayışı, Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural ve Bilecik’in Bozüyük İlçe Noteri Başkatibi Meral Çakır tarafından da izlenmişti. İki gözetmen eşliğinde 2 bin metreden tandem paraşütüyle atlayan Zengin, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda dikilen, 17 x 25.5 metre boyutunda, 29.3 kilogram ağırlığındaki 433.5 metrekarelik Türk Bayrağı’nı gökyüzünde dalgalandırdı.
Bir defa, 2003 Haziran’da İnönü’de, iki defa 27-29 Ekim 2003 tarihlerinde Ankara’da olmak üzere toplam üç deneme atlayışı yapıp bayrağı başarıyla yere indiren Zengin, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için bugüne kadar gökyüzünde açılan en büyük bayrakla atlayış yapmış oldu.

Yaklaşık 6 dakikada yere inmeyi başaran Zengin’in atlayışı bir paraşütçü tarafından da kameraya alınmıştı.
Toplam 18 yılda 3 bin 900 atlayış yapan Zengin, yere indikten sonra Türk Bayrağı’nı gökyüzünde başarıyla dalgalandırmaktan gurur duyduğunu ifade etmişti.




Dünyanın en küçük köpeği boyu (13 cm)

Dünyanın en küçük köpeği boyu (13 cm)
 
  • Beğen
Tepkiler: Necmati, jejep, Reşwan ve 1 kişi daha


CoDeYs

CoDeYs

Üye
eline saglık çok şaşırdım
 

Starsley

Paylaşım için saol ilginç
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye

Karpuz dediğin böyle olur :ehe
 
Mert

Mert

Üye
İnce belli kadın çok tuhaf:D
 
.BlueTR

.BlueTR

Üye
karpuz tüm maxi ye yeter heralde :d::d:
 

Captain

Üye
ben en büyük karpuzun diyarbakır da yetiştirildiğini sanıyrdm :D :)
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
Teşekkürler çok güzel ve ilginçti
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
teşekkürler doğuş
 
ogul8

ogul8

Üye



Acaba kızartması nasıl olur :D
 

pelın_

o kadın nasıl bişey ya:aman2:
 
lolaman

lolaman

Üye
O karpuz kaç paradır acaba :D
 

Benzer Konular



Üst Alt