Tasarruf etmek istiyorsanız yapacağınız belli başlı işlemler var. Tek başına güç tasarrufu işe yarar ama yapılması gereken farklı işlemlerde var.
1. GPlay güncellemelerini otomatikten çıkarın
2. Email ve hesap sekranizyonlarını kullanımınıza göre ayarlayın.
3. Ekran parlıklığını otomatik yapmaktan ise belli bir seviyeye ayarlamak daha iyidir çünkü otomatik ayar sensörleri sürekli kullandığı için sanılandan daha fazla güç tükete bilir. Bunun dışında sensörleri yoğun kullanan adım sayar, shealt gibi uygulamaları da kullanırken bir kez daha düşünün.
4. Samsung tarzı bir cihaz kullanıyorsanız ekran modunu sinematik yapabilirsiniz.
5. Kullanmadığını sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilirsiniz.
6. Yine, Samsung bir cihaz kullanıyorsanız Smart Manager üzerinden hangi uygulamaların ekran kapanınca çalışmayı durduracağını ayarlayabilirsiniz.
7. Cihazını da root var ise 3. part yazılımlar kullanılabilir. Kernel Adiutor, Greenify
8. Cihazını da yine root varsa Wakelock Detector tarzı bir uygulama ile hangi uygulamaların telefonu gereksiz yere uyandırdığını öğrenip önlem alabilirsiniz.
9. Ben bu işte iyice ucacağım derseniz. Xposed kurarsınız üstüne Amplify tarzı bir uygulama bir miktar bağış yaparak ekranı uyandırmasını istemediğiniz bazı uygulamalara ince ayarlar yapabilirsiniz. PowerNap kullanabilirsiniz. Bunların ince ayarlarının hepsi XDA'da mevcut.
Ben bunların hepsini yaptım yine de bir fayda görmedim derseniz o zaman sizin telefon kullanımınız çok farklıdır. Oyun oynuyorsunuzdur, sürekli cihaz elinizdedir, 3G kullanımınız sosyal mecra kullanımınız, telefon konuşmanız ve SMS, Whatsapp, Telegram vs vs gibi bir takım uygulama kullanımları tavan yapmıştır.