Öneri Güç tasarrufunun etkisi

Sponsorlu Bağlantılar

Tolga KESER

Üye
    Konu Sahibi
Güç tasarrufunun etkisi
Telefonu güç tasarrufunda kullandığımızda yüzde kaç tasarruf ederiz cevap verenlere Teşekkürler

kralberk13

kralberk13

Üye
@ghstr @cihanata_1

cihanata_1

cihanata_1

Üye
ekran parlaklı vb. şeylerde ayarlama yapıyor az da olsa faydası olabilir:)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Aynı günlük kullanımıma devam edeyim ama güç tasarrufu açık olsun dersen bence hiçbir işe yaramıyor. Az kullanacaksan anca. Ben her telefonumda deniyorum bi faydasını göremedim

• Beğen
Tepkiler: boyabatlı ve ghstr
TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Aynı günlük kullanımıma devam edeyim ama güç tasarrufu açık olsun dersen bence hiçbir işe yaramıyor. Az kullanacaksan anca. Ben her telefonumda deniyorum bi faydasını göremedim

aynen öyle bende bir faydasını görmüyorum şu şekilde iş görebilir gece şarja takamayacaksan ve şarjın azsa açar koyarsın sabaha kadar daha az şarjın gitmiş olur ama yok ben telefonu aktif kullanıcam ama şarjım bitmesin diyorsan öyle bir dünya yok :d

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4
king662002

king662002

Üye
çok işe yarıyor şarjım 15 ken yapıyom wifi bluetoot u kapıyo ama 1 saat dayanıyor kendi

• Beğen
Tepkiler: ghstr
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Öyle yarıyor tabi ama kullanımı hiç bozmadan işlemci kısma şuydu buydu fayda sağlamıyor sadece işkence görüyoruz. Sadece arama mesajlaşma yapılacağı zaman işe yarar yada kullanmadığın anda bitmesin diyorsan

phasan

phasan

Üye
Öyle yarıyor tabi ama kullanımı hiç bozmadan işlemci kısma şuydu buydu fayda sağlamıyor sadece işkence görüyoruz. Sadece arama mesajlaşma yapılacağı zaman işe yarar yada kullanmadığın anda bitmesin diyorsan
Arama mesaj için kullanmaktan zaten hiç açmamak da olur

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Ben kullanmam zaten gerek duymuyorum hiç

Sarangni

Sarangni

Üye
Tasarruf etmek istiyorsanız yapacağınız belli başlı işlemler var. Tek başına güç tasarrufu işe yarar ama yapılması gereken farklı işlemlerde var.

1. GPlay güncellemelerini otomatikten çıkarın
2. Email ve hesap sekranizyonlarını kullanımınıza göre ayarlayın.
3. Ekran parlıklığını otomatik yapmaktan ise belli bir seviyeye ayarlamak daha iyidir çünkü otomatik ayar sensörleri sürekli kullandığı için sanılandan daha fazla güç tükete bilir. Bunun dışında sensörleri yoğun kullanan adım sayar, shealt gibi uygulamaları da kullanırken bir kez daha düşünün.
4. Samsung tarzı bir cihaz kullanıyorsanız ekran modunu sinematik yapabilirsiniz.
5. Kullanmadığını sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilirsiniz.
6. Yine, Samsung bir cihaz kullanıyorsanız Smart Manager üzerinden hangi uygulamaların ekran kapanınca çalışmayı durduracağını ayarlayabilirsiniz.
7. Cihazını da root var ise 3. part yazılımlar kullanılabilir. Kernel Adiutor, Greenify
8. Cihazını da yine root varsa Wakelock Detector tarzı bir uygulama ile hangi uygulamaların telefonu gereksiz yere uyandırdığını öğrenip önlem alabilirsiniz.
9. Ben bu işte iyice ucacağım derseniz. Xposed kurarsınız üstüne Amplify tarzı bir uygulama bir miktar bağış yaparak ekranı uyandırmasını istemediğiniz bazı uygulamalara ince ayarlar yapabilirsiniz. PowerNap kullanabilirsiniz. Bunların ince ayarlarının hepsi XDA'da mevcut.

Ben bunların hepsini yaptım yine de bir fayda görmedim derseniz o zaman sizin telefon kullanımınız çok farklıdır. Oyun oynuyorsunuzdur, sürekli cihaz elinizdedir, 3G kullanımınız sosyal mecra kullanımınız, telefon konuşmanız ve SMS, Whatsapp, Telegram vs vs gibi bir takım uygulama kullanımları tavan yapmıştır. :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
İnce detaylar böyle toplayınca fark ettiriyor. Ama parlaklık sensörü hakkında bi enerji kullanım detayı görmedim şuana kadar. Bi söylentidir gidiyor ama hayırlısı. Benim için bir konfor otomatik parlaklık ayarı onu kapatmam. Greenify denedim satın da aldım şarj konusunda yine faydasından çok zararını gördüm o da ancak bol bol internet kullanan uygulamalar için faydalı olur

Tolga KESER

Üye
    Konu Sahibi
Peki telefonu gece kapattım sabaha kadar yüzde 5 şarj yemiş bu normal mi

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Ultra Tasarruflu Telefonlar Bence Gereksiz Stamina Güzel Aralarından Seçersek

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Lumia 1520 de Arka Plan Beyaz İken Yapılan Testlere Göre Siyah Olandan %5 Daha Çok Tüketiyormuş Şarjı Mesela Bunu Ölçmek Birz Zor Yaptığın İşe Bağlı Ekranın Devamlı Açık Kalacaksa Tabiyki Parlaklığı Kısmak Filan Farkettirecektir

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Bence %30un altına inildiğinde açtığım şeydir.

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Otomatik parlaklık ayarı kapamak şarja etki etmez, onun çalışma prensibine bakarsanız açık olmasının telefon için çok daha iyi olduğunu görürsünüz

Güç tasarrufu modunu oyun oynarken açmayın, açık olunca piyasada olan cihazlardan %90 ı gerekenden çok daha fazla ısınıyor, hatta bazen "System is overhated" uyarısı veriyor

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4 ve 007wolverine
Takipçi Satın Al

Üst Alt