GTX680 geliyor.... HD7970 tahttan inecek gibi.....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
GTX680 geliyor.... HD7970 tahttan inecek gibi.....

Nvidia’nın merakla beklenen ekran kartı GTX 680 için yeni test sonuçları yayınlandı. Nvidia kaynaklı test sonuçlarına göre GeForce GTX 680, Radeon HD 7970′den %40 daha hızlı. Birçok oyunda yapılan testlerde 4xAA kullanılmış, henüz Nvidia dışında ve resmi olarak bir inceleme mevcut değil ama Nvidia’ya yakın kaynakların da belirttiğine göre yüksek sekmentte liderliği yeniden Nvidia kapacak gözüküyor. Şimdi gözler Nvidia’nın yapacağı lansmana çevrilmiş durumda. GeForce Kepler 104′ün bünyesinde barındıracağı özelliklerden bazıları şöyle; 4 adet grafik kümesine sahip olacak. Grafik kümesi başına dört adet çoklu stream işlemci toplamda 16 adet olacak. Çoklu stream işlemci başına 96 adet stream işlemci de 1536 CUDA çekirdeğini oluşturacak. Kepler’in çoklu stream işlemci başına 8 texture ünitesi de 128 TMU’yu oluşturacak. 32 ROP’a sahip olacak mimari 256 Bit, 2 GB GDDR5 bellek ile güçlendirilecek. Grafik kartının çekirdek işlemci hızının 1006 (Boost 1058) MHz, hafıza hızı ise 1250 MHz (5 GHz) ve 160 GB / s bant genişliğine sahip olacak. 2.9 TFLOP / s tek ve 486 GFLOP / s çift hassasiyetli kayar nokta işlem gücüne sahip olacak. Kepler’in Nisan ayında grafik dünyasını şenlendirmesi bekleniyor.

ALINTIDIR...

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady, " Tehlike " ve lolaman

lolaman

lolaman

Üye
Bide bunu overlock'lasak varya ne biçim olur...

futbol123

futbol123

Üye
Amd den ne yanıt gelicek acaba ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE=" Tehlike ";4474170]Amd den ne yanıt gelicek acaba ?[/QUOTE]
amd den hiç bir yanıt gelemez... daha 7000 serisini tamamen piyasaya sürmüş değil...
ancak gelecek seneye 8000 serisi çıkarsa belki bir cevap verebilir...
ama gtx600 serisi piyasaya çıktıgında 7000 serisi kartlarda bayagı bir ucuzlama bekleniyor...

lolaman

lolaman

Üye
Ekran kartı demek oyun demek yakında HD 3D oyunlar çıkıcak onları çalıştırmak için neler yapacaklar acaba çok merak ediyorum...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
çıksın :D sanki oyunu yapıyorlar kartı yapamicaklar :d:

futbol123

futbol123

Üye

amd den hiç bir yanıt gelemez... daha 7000 serisini tamamen piyasaya sürmüş değil...
ancak gelecek seneye 8000 serisi çıkarsa belki bir cevap verebilir...
ama gtx600 serisi piyasaya çıktıgında 7000 serisi kartlarda bayagı bir ucuzlama bekleniyor...
belli olmaz onların işleri :hmmm
[/FONT]

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
valla ben yenı kasa toplayana kadar 7950 ucuzlar 800 lıranın altına ıner alırım bıtane artık :aha:

yok yaa bı tane 6850 alıcam takıcam bu eskı sısteme tamam...
Islemcı yettıgınce ıdare edıcem.
Sonra amd fx gecıcem.
Elımdekı pc nın ederı bayagı var zaten.. :oke:

futbol123

futbol123

Üye
valla ben yenı kasa toplayana kadar 7950 ucuzlar 800 lıranın altına ıner alırım bıtane artık :aha:

yok yaa bı tane 6850 alıcam takıcam bu eskı sısteme tamam...
Islemcı yettıgınce ıdare edıcem.
Sonra amd fx gecıcem.
Elımdekı pc nın ederı bayagı var zaten.. :oke:
bence yetmez hasan işlemciyi i3 te yapabilirsin fx de iyi işlemci

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Güzele güzel demem benim olmadıkça :D

Consul9

Consul9

Üye
Valla 680 neredeyse 7970 le aynı olacak gibi söylentiler var.İslemcide intelin Amd ye nesil farkı attıgı gibi ekran kartında da Amd Nvidia ya nesil farkı atabilir.Zira Nvidia çok yavaş ilerliyor.İlginctir Amdnin yakın zamanda piyasaya sürdüğü 7850/7870 gtx 570-580 seviyesinde.Ama gel gor ki fiyat acisindan ucurum var.Nvidia da zaten gtx 570 in fiyatını aşağıya çekti yani millete diyor ki üst segment alacaksanız benden alın ;)Amd de bir hamle yapıp fiyatları duserecektir.Nvidianin yeni serisi de çıkarsa 6850 fiyatına 6870, 6870 fiyatına 560 ti alabiliriz.Rekabet en cok biz kullanıcılara yarar :)

Consul9

Consul9

Üye
Hatta düzeltiyorum 7870 570e fark atmış

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
nvıdıa ne kadar yavas ılerlerse ılerlesın ati yı gececektır....
Nasıl kı amd 7950 ıle ancak yakalıyorsa gtx 580i.
Gtx680 de gtx580 ın 6950 ye attıgı kadar 7950 ye fark atacaktır.

Yıne lıder nvıdıa.

Nesıl farkı olayına gelırsek fx ıslemcıler 2. Revızyonda ıntelın sandy brıdgelerıne rakıp olur yada fark atarsa amd ıyı bır cıkış yapar..

Dusunun yenı nesıl fx4000 ın 2500k yı gectıgını o zaman amd den adam oluyor dıyebılırız..

futbol123

futbol123

Üye
Nvidia yokken ati vardı :D

----------Eklendi @ 22:03:06 ---------- Yazıldı @ 22:01:41 ----------

ati 1985 nvidia 1993 yılında vardı :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
nvıdıa yokken ati vardı ama
BOYNUZ KULAĞI GEÇTİ
:kop2:

Consul9

Consul9

Üye
Şöyle karşılaştırmalar yapalım:
6870 vs 560 winner=6870
İnsanlar 560 almiyorlar tu varken burada 6870 daha cok tercih ediliyor.
6950 vs 560 ti draw=6950 battlefield 3 gibi oyunlarda daha iyi ancak 560 ti nin soğutması falan daha iyi.Normalde berabere ama yüksek bellek isteyen oyunlarda 6950 önde.
7870 vs gtx 570 winner=7870
7870 gerek fiyat gerek güç yönetimi gerek performans acısından cok daha iyi.570 7850 ayarindadır.
7970 vs gtx 590/580=Zaten bunu konuşmaya gerek yok 7970 dunyanın en hizlisi.

Gördüğümüz gibi aynı segmentteki modellerde Amd önde.Simdi 560 ti ile 6850 karşılaştırıp Nvidia daha iyi demek Yanlis olur.680 çıksa bile Amd cevap verecektir.Bunun yanında 6990 ı falan saymadım bile.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
mert cıft kartları konuya katmak yanlış olur. Kı bence cıft gpulu kartlar gereksız :d:
SLI veya crossfıre a daha sıcak bakıyorum ben.

ATI nın nvıdıa yı zorlamak ıcın yapması gereken yan teknolojılere agırlık vermek.... Nasıl kı nvıdıa physx ve cuda ıle daha guclu bır yapıya sahıp...
Amd ıse ekran kartı ve ıslemcının gucunu bırlestıren bır teknolojık yapı cıkarsa ortada ne ıntel kalır ne nvıdıa....
AMD tum sektore hukmeder...
Ama amd bu yonden zayıf bır fırma...
gpu nun paralel ıslem gucuyle cpu nun seri işlem gucu yıkılmaz bır kale oluşturur.... amd de bu kafa nerdeeeee :d:

Consul9

Consul9

Üye
Çift kart değil ki 1 e 1 karşılaştırdım.Bence suan ekran karti piyasasında Amd zaten üstün..680 gelirse ne olur bilemem.Amd bence de bu kafayla zor, sanırım en son bir cep telefonuna İslemci destegi verecekti ve telefonda çıkaracaktı.Piyasada genel anlamda en üstün Amd.İntelin işlemcileri iyi ama ekran karti?Zaten Nvidianin işlemcisi falan yok galiba.Amd iki sektordede en azından ilerlemiş bir firma.O dediğin paralel İslemci sayısı falan da ne maliyetler istiyor bilsen :) Emin ol onu Amd elemanları da biliyordur.Ama mesela suan yapacagı halde yapmıyor 680i bekliyor.Ona göre kartın o paralel İslemci sayısı vs. Belirleyecek.

lolaman

lolaman

Üye
Ati'ye laf yok benim sony'nin ekran kartı berke bilir :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
Çift kart değil ki 1 e 1 karşılaştırdım.Bence suan ekran karti piyasasında Amd zaten üstün..680 gelirse ne olur bilemem.Amd bence de bu kafayla zor, sanırım en son bir cep telefonuna İslemci destegi verecekti ve telefonda çıkaracaktı.Piyasada genel anlamda en üstün Amd.İntelin işlemcileri iyi ama ekran karti?Zaten Nvidianin işlemcisi falan yok galiba.Amd iki sektordede en azından ilerlemiş bir firma.O dediğin paralel İslemci sayısı falan da ne maliyetler istiyor bilsen :) Emin ol onu Amd elemanları da biliyordur.Ama mesela suan yapacagı halde yapmıyor 680i bekliyor.Ona göre kartın o paralel İslemci sayısı vs. Belirleyecek.

aman beeee sanki biz alabilecez de gtx 680 7970 felan peh..
nvidianın işlemcisi var telefonlar için pc için yok bildigim kadarıyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt