GSM devi Nokia satılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
GSM devi Nokia satılıyor

Microsoft, dünya devinin mobil telefon bölümünü satın almak üzere görüşmelere başladı.

Microsoft mobil telefon bölümünü satın almak üzere Nokia ile ileri seviye görüşmelere başladı

PİYASADA ÇOK GERİDE KALDI

WSJ'nin haberine göre hızlı ilerleyen mobil cihaz piyasasında geride kalan Microsoft ve Nokia, arayı kapatmaya çalışıyor.

Nokia'dan bir sözcü, "Microsoft ile kökleri derine dayanan bir ortaklığımız var. Düzenli olarak görüşme olağan dışı değil" dedi.

Finlandiyalı şirketin ABD'deki borsa değeri 14 milyar doların üzerinde. Nokia ise geçen yıl 30.2 milyar Avro'luk gelirinin yarısını mobil telefon bölümünden kazandı

Tepkiler: mehsevim

achambo

Üye
symbian komple bitti

- - - Eklendi - - -

kaynak kodunu verirler mi acaba satılacağı için

_RYUK_

Üye
bir devir kapandı

belki nokia için bir dönüm noktası olur ama microsoft alınca wp olucak haliyle yine olmaz

Vay be yazık oldu cidden üzüldüm ha

abi microsofta satılmasın appledan filan daha çıkarcı paracı bi firmaya gitmesin

Buğra

Admin
belliydi eğer nokia zamanında androide geçiş yapsaydı belki halen 1 numaralı üretici olacaktı

Tepkiler: hbwolf
nokia wp ile devrim yapacak diyen arkadaslari duyamiyorum

Beklenmeyen bir sey degildi zaten.Microsoft da wp ile devam ederse sonu yine iyi degil.

papakudioflu

Emekli Yönetici
Malesef yerel medya bu tur haberleri bir ay geriden takip ediyor ve düzeltmelerini de yayınlamıyor.

Büyük anlaşma direkten döndü!

Eğer 2 devin müthiş anlaşması direkten dönmeseydi, cep pazarında gerçek bir deprem olabilirdi!

Büyük iddia: The Wall Street Journal kaynaklı bir habere göre, Microsoft ve Nokia arasında Nokia'nın cep telefonu üretim bölümünü satın almak üzere görüşmeler yapıldı ancak son anda anlaşma sağlanamadı!

Hem yazılım hem de donanım üreticisi Apple, yazılım üreticisi Google ve donanım üreticisi Samsung tarafından domine edilen akıllı telefon pazarında Windows 8'in rekabet gücünü artırmak için doğru bir adım olarak nitelendirilen bu anlaşmanın neden bozulduğu konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ancak sızan haberlere göre iki firmanın konu ile ilgili yetkilileri bir aydır İngiltere'nin başkenti Londra'da görüşüyorlar ve bir anlaşmaya varmaya çalışıyorlardı. Microsoft ve Nokia yetkilileri bu konuda kendilerine sorulan soruları yanıtsız bırakıyorlar.

Bilindiği üzere Microsoft ve Nokia iki yıl önce özel bir anlaşma imzalamışlar ve bu anlaşma gereği Nokia akıllı telefon segmentindeki ürünlerinde sadece Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 8'i kullanıyor. Eğer Microsoft Nokia'nın üretim bölümünü de alsaydı, Apple ile rekabette bir adım daha ileri atmış ve aynen Apple gibi hem yazılım hem de donanım üreticisi konumuna geçmiş olacaktı. Endüstri analistleri Microsoft'un pazardaki klasik ve durağan pozisyonunu bu tür bir atakla iyileştirmeye çalışmasının iyi bir hamle olduğunu belirtiyor ancak sonunca ulaşmamasının hayal kırıklığı yarattığının altını çiziyorlar

Tepkiler: noss_bar

anisti

Üye
üzüldüm bu duruma firmanın bu hallere gelmesine bende mecburen androide geçtim

papakudioflu

Emekli Yönetici
Şimdi satılıyormu satılmıyor mu?

geçen ay Microsoft'un bu yönde Nokia'ya bir teklifi oldu ama anlaşamadılar. Bizim meşhur internet sitelerimiz de haber ilgi çeksin diye bu şekilde yorumlamışlar. Belki de çeviriden kaynaklanmıştır.

MaxipmaN

Üye
bazı nokia kullanıcıları akıllanmayıp wp almaya devam ettiler mantığım almıyo

nokia wp kullanarak farklı bir alternatif sunmak istedi piyasanın android tekelinde olmasını istemedi iyi düşündü fakat odun gibi wp yi kullanınca istediğini alamadı eğer meego ile devam etseydi ne güzel olacaktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...