Gözlük kullanmak

Sponsorlu Bağlantılar

Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
Gözlük kullanmak
Dün göz doktoruna gittim.-0,75 ,-0,50 miyop olduğumu öğrendim.Ben gözlük kullanmak istemiyorum.Miyopta gözlük kullanmassam ilerleme olur mu? İlerlemesi durunca büyük ihtimal lazer le tedavi ettiririm.:(

Dafny

Dafny

Üye
Belki yakışır:)

arslansem

arslansem

Üye
Ben de istemiyordum zamanında ama hala kullanıyorum :D
Gözlük kullanacaksan tam kullanmalısın ya da hiç.İlerletiyor sanırım.Ama belli bir yaştan sonra ilerlemiyor.Benim öyle olmuştu.Senin derecenle başladı 2,75 te durdu :D

Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
Semih senin kaç yaşında başlamıştı

Love Prince

Love Prince

Üye
mecburi kullanacaksın :D

arslansem

arslansem

Üye
14-15 falandı sanırım.Sen kaç yaşındasın?

Sidretül Münteha

Üye
Utku™;3191492' Alıntı:
Dün göz doktoruna gittim.-0,75 ,-0,50 miyop olduğumu öğrendim.Ben gözlük kullanmak istemiyorum.Miyopta gözlük kullanmassam ilerleme olur mu? İlerlemesi durunca büyük ihtimal lazer le tedavi ettiririm.:(

Onun Yerıne Numaralı Lens Kullana Bılırsınn Basta Zor Gelır Amaa Alısırsın..

Dafny

Dafny

Üye
Bazı erkeklerde çok karizmatik duruyor :naughty:

Sidretül Münteha

Üye
Hahasgaaa:ehe

Dafny

Dafny

Üye
bkz:

arslansem

arslansem

Üye
Vesselάm;3191677' Alıntı:

Onun Yerıne Numaralı Lens Kullana Bılırsınn Basta Zor Gelır Amaa Alısırsın..

Paramız yok hanımefendi :ehe

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
o güneş gözlüğü feyza:ehe

Dafny

Dafny

Üye
:dover: çaktırma

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben ilkokul 3. sınıfta başladın 1 numara ile...
24 yaşıma geldim, 7 numaraya kadar çıktı.
Askerde komando olamaz raporu için bayağı işe yarıyor hee :ehe

Öncelikle miyopsan ister kullan gözlüğü ister kullanma. İ LER LE YE CEK.
Kusura bakma :D
Eğer takmazsan senin için tek farkı; zamanla "uzağı görememek" kavramındaki uzak kelimesinin gitgide kısa mesafelere düştüğünü göreceksin. (Yani aslında göremeyeceksin zira miyopsun :ehe).

Ben de miyopum çok küçük yaşlardan beri, biliyorum. Senin büyüme ve gelişiminle birlikte o da ilerleyecek.
Lens iyi bir çözüm ama küçük yaşlardan (10-15) lense başlar isen zamanla sorunlar yaşamaya başlarsın. Zira lensi düzenli olarak senelerce kullanırsan göz kapağının göze değen kısmında kuruluk oluşturur. Uğraşır durursun. O yüzden tavsiyem 20li yaşlarda başlaman. Karizmayı lisede yapma, üniversitede yaparsın... Liseli kızlarla uğraşılmaz zaten, ünililer daha rahat oluyor :D

Ameliyata gelince.
Ben 25e yaklaştım hala düşünmüyorum, 7 sağ 7 sol toplam14 derece göz var üstüne 0,75 de astigmat var ama lensi taktın mı normal görüşü normal bir görünüş ile sağlıyorsun zaten :)
Ameliyat risk taşıyor göz için, ne kadar aksini iddia etseler de sen ameliyat olanlara imzalatılan kağıtlarda yazanları bir oku, anlarsın. Körlük riski var.
Öte yandan daha öenmlisi:
Miyop senin büyümene bağlı olarak ilerleyeceği için ameliyat olup sıfırlatırsan şu anda, o yine zamanla yükselecek.
2. ameliyat şansın ise yok :)

Çözüm: Güzel, karizma bir gözlük al alış.
Ama yok ille de istemiyorum ben gözlük :ağlarım: diyorsan, lens al. Yeni lensler kaliteli, oasisi tavsiye ederim.
Ama ameliyatı şu anda düşünme bile...

kol@j

kol@j

Üye
gözlüğün riski %0

lazer de retina yakabilir.
lens de mikroplanmaya neden olabilir..

ilerleme olursa bunun sebebi gözlüğü ihmal etmiş olman değildir.
zaten olacağı vardır. ilerlerse gözlüğü de değiştirmek lazım gelebilir.

doğal göz bozulmanın son yaşı 17-18 dir (yaşlanma durumları hariç...)
ondan sonra ilerlemesi de pek olası değil... tabii istisnaları da olabilir.

Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
saolun 1 numara faza rahatsız etmiyor ilerlerse takarım ama...

byomer66

byomer66

Üye
Ben ilkokul 3. sınıfta başladın 1 numara ile...
24 yaşıma geldim, 7 numaraya kadar çıktı.
Askerde komando olamaz raporu için bayağı işe yarıyor hee :ehe

Öncelikle miyopsan ister kullan gözlüğü ister kullanma. İ LER LE YE CEK.
Kusura bakma :D
Eğer takmazsan senin için tek farkı; zamanla "uzağı görememek" kavramındaki uzak kelimesinin gitgide kısa mesafelere düştüğünü göreceksin. (Yani aslında göremeyeceksin zira miyopsun :ehe).

Ben de miyopum çok küçük yaşlardan beri, biliyorum. Senin büyüme ve gelişiminle birlikte o da ilerleyecek.
Lens iyi bir çözüm ama küçük yaşlardan (10-15) lense başlar isen zamanla sorunlar yaşamaya başlarsın. Zira lensi düzenli olarak senelerce kullanırsan göz kapağının göze değen kısmında kuruluk oluşturur. Uğraşır durursun. O yüzden tavsiyem 20li yaşlarda başlaman. Karizmayı lisede yapma, üniversitede yaparsın... Liseli kızlarla uğraşılmaz zaten, ünililer daha rahat oluyor :D

Ameliyata gelince.
Ben 25e yaklaştım hala düşünmüyorum, 7 sağ 7 sol toplam14 derece göz var üstüne 0,75 de astigmat var ama lensi taktın mı normal görüşü normal bir görünüş ile sağlıyorsun zaten :)
Ameliyat risk taşıyor göz için, ne kadar aksini iddia etseler de sen ameliyat olanlara imzalatılan kağıtlarda yazanları bir oku, anlarsın. Körlük riski var.
Öte yandan daha öenmlisi:
Miyop senin büyümene bağlı olarak ilerleyeceği için ameliyat olup sıfırlatırsan şu anda, o yine zamanla yükselecek.
2. ameliyat şansın ise yok :)

Çözüm: Güzel, karizma bir gözlük al alış.
Ama yok ille de istemiyorum ben gözlük :ağlarım: diyorsan, lens al. Yeni lensler kaliteli, oasisi tavsiye ederim.
Ama ameliyatı şu anda düşünme bile...

Bende de 4 sağ 4 de sol, 7 yaşından beri gözlük takıyorum 0,50 den ilerledi 4e kadar :)
şuan ise 20 yaşındayım. Ağustosta askere gideceğim, muayenede mesleğimi ecz.kalfası olarak yazdırdım ama belgem yok bonservis var :D sence askerde sağlıkçı olabilir miyim?

Utku

Utku

Üye
    Konu Sahibi
Bende de 4 sağ 4 de sol, 7 yaşından beri gözlük takıyorum 0,50 den ilerledi 4e kadar :)
şuan ise 20 yaşındayım. Ağustosta askere gideceğim, muayenede mesleğimi ecz.kalfası olarak yazdırdım ama belgem yok bonservis var :D sence askerde sağlıkçı olabilir miyim?
olursun herhalde:hmmm

Takipçi Satın Al

Üst Alt