Gözlerimiz kaç MegaPiksel ?

Sponsorlu Bağlantılar

cyber

cyber

Üye
Bi kere göz şuan ki kameralardan tamamen değişik görebildiği açı focus olayı çok değişik yani bulamazlar ki kaç mp olduğunu

Uhops

Uhops

Üye
Az düşümdüm. Bencede mp bulamazlar. Normal resimler bitlerden oluşuyor. Ve böylece 1920x1080 vb falan oluyor. Ama gözümüz bit bit olmuyor. Tek kare halinde görüyor.

Diye düşünüyorum :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
gözdeki lens hiçbirinde yok arkadaşlar fotoğraf makineleriyle kıyaslamayın

şu resme çıplak gözle baktığınızı hayal edin arkadaki yelkene odaklanın. Uzaktan baktığınızda hangi makine odaklanır oraya ya da halı deseni düşünün piksel piksel gözle gördüğünüz detayı makineden göremezsiniz.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Valla benim gözlerde miyop olduğu için kaç mp olursa olsun illaki daha düşük. :D

• Beğen
Tepkiler: TheMadness
SheFy

SheFy

Üye
Göz mekanik bir yapıdır. Nasıl dijital olarak bir kıyaslama yapıyorsunuz hayret ediyorum. 576mp vs 4gb alan kaplar falan bunların hepsi sallamasyon. Hadi diyelim 576mp nasıl hesaplamışlar. Gözümüz dijital mi pixel olarak mı görüyoruz?. Göz tamamen çok farklıdır. Bir tek zoom yok :)

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
anlaşılan bu konuda kimse net bir bilgiye sahip değil :D

respection123

Üye
Kesin bi cevap vermek Zor :)

alisait07

alisait07

Üye
Onu bilmiyom ama bir fotoraf makinasi olsaymis 120 gb olurmus

- - - Eklendi - - -

Onu bilmiyom ama bir fotoraf makinasi olsaymis 120 gb olurmus

- - - Eklendi - - -

Yanlisikla iki kere gonderdim

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
ilginç :hmmm

Invoke

Invoke

Üye
Ben de uzağı göremiyorum :D gözlüksüz

nokia_belle

nokia_belle

Üye
kıpırdama sağ gözümle bir resim çekiyorum,diyesim geldi ama hangi hafızaya atıcan ki 2 saat sonra resetlenip yenileniyor beyin

Invoke

Invoke

Üye
kıpırdama sağ gözümle bir resim çekiyorum,diyesim geldi ama hangi hafızaya atıcan ki 2 saat sonra resetlenip yenileniyor beyin

O kadar net konuşma bence, yıllar önceki şeyler bile aklımızda kalıyor, beyin daha tam olarak çözülmüş bir organ değil zaten.

Turan

Turan

Üye
İlgnç

Kaishakunin

Kaishakunin

Üye
keşke yakinlastirabilseydik :D asssdddargssfgcdstgdrhgjiibkifgurfvhcssyg

jublomo22

Üye
526 megapixel diye biliyorum eğer bu çözünürlükte fotoğraf çekebilseydik fotoğraf boyutu 2-6 gb arası olur diye okumuştum twitterdan

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
526 megapikseli beyin nasıl işliyor çok merak ediyorum. Hiç ısınma da yapmıyor meret :ehe

Beynimizin işlem hızı kaç GHz acaba ve hafızası kaç TB?

Üst Alt