Gözaltı Işık Dolgusu ile Göz Çevresi Gençleştirme

Sponsorlu Bağlantılar

diyetler

diyetler

Üye
    Konu Sahibi
Gözaltı Işık Dolgusu ile Göz Çevresi Gençleştirme

Merhaba bugün araştırdığım ve Türkiye'de son yıllarda popüler olan bir uygulamayı sizlere anlatacağım. 30'lu yaşlardan sonra göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini dolgu uygulaması ile giderilebilir.
Gözaltı ışık dolgusu nedir?

Gözaltı ışık dolgusu göz altındaki yorgun ve çökük görüntüyü gidermek için kullanılır.
Genel olarak hyaluronik asitli dolgular tercih edilir. Genel olarak göz altı çöküklüğü ve morluğu olan kişilere uygulanır. Gözaltı çukuru ön planda olup, torbalanma eğilimi az olan kişilerde en iyi sonuçlar alınır. Aşırı torbanın eşlik ettiği gözaltı çöküklüğünde tercih edilmez. Göz altı çukuruna yanak sarkması ve çöküklüğü eşlik edebilir. Bu durumda göz altı dolgusu yanak dolgusu ile birlikte yapılırsa daha etkili olur.
Yapıldıktan sonra hemen etkisi görülmekle birlikte en iyi sonuç 1 ayda ortaya çıkar. Gözaltı dolgusunun süresi 1-3 yıl arasında değişebilir. Çok pratik olan bu yöntemin avantajlarından biri hyaluronik asitin kolayca eritilebilmesidir. Gözaltı anatomik yapısı nedeniyle özel bir bölgedir. Bu nedenle göz altı dolgusu anatomiyi iyi bilen deneyimli doktorlarca yapılmalıdır. Hyaluronik asit miktarı kişiye göre değişir. Yapılacak işlemde acele edilmemeli, işlem 2-3 uygulamaya bölünerek güvenle ve sonuçlarını görerek yapılmalıdır.
Gözaltı ışık dolgusu nasıl yapılır?
Gözaltı ışık dolgusu diğer dolgular gibi deri altına değil kemik üzerine gelecek şekilde uygulanmaktadır. ışık dolgusu uygulanırken yavaş bir şekilde verilmelidir. Gözaltı dolgusı içersin de bulunan lokal anestezik madde nedeniyle işlem sonrasında ağrı yapmaz. Yine de iğnelerin bazı kişilerde şişme ve morarma yapması sebebiyle göz altı dolgusu kanül ile birlikte verilmelidir. Kullandığımız kanülün ucu künt olduğundan dolayı uygulanan bölgede morarma veya şişme riskini azaltır. Gözaltı ışık dolgusu ne kadar sürmektedir ışık dolgusu 15-20 dakika sürmektedir. Gözaltı ışık dolgusu yaptıranlar kolay ve pratik bir işlem olduğundan dolayı kişi işlem sonrası günlük sosyal yaşantısına rahatlıkla devam edebilir.
Gözaltı ışık dolgusu neden uygulanır?
Gözaltı dolgusu ; Bazı kişilerde yaşa veya yapıya bağlı gözaltları koyu ve çökük gözükür. Bu görüntü kişilere yorgun, uykusuz ve yaşlı bir görüntü verir. Bu tür şikayetleri olan kişilere gözaltı dolgusu uygulandığında aydınlık ve sağlıklı görüntü hemen ortaya çıkar. Gözaltı ışık dolgusu göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar, çizgiler ve halkalanmaların giderilmesinde son derece etkilidir.
Gözaltı dolgu uygulamalarında hangi maddeler kullanılır?
Gözaltı dolgu uygulamalarında hyaluronik asit maddesi tercih edilmelidir. Hyaluronik asit zamanla eriyen ve bir sorun olduğunda hyaluronidaz ile eritilebilen bir dolgudur. Bu yüzden güvenle kullanılabilir.
Gözaltı ışık dolgusunun etkisi ne kadar sürer?
Göz çevresini gençleştirmek, morluklar ve çöküklük için uygulanan gözaltı dolgusu 15-18 ay etkilidir.
Kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: hanife34

hanife34

Üye
Ben bu işlemi yaptırıcam çokta merak ediyordum. Yalnız antalyada bunu yapan klinik yok :( Bir türlü bulamadım.
 

Benzer Konular

diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
390
diyetler
UtkuGARIP
Cevap
0
Görüntüleme
504
UtkuGARIP
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
687
Haydar
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
534
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
490
Doğuş Pertez


Üst Alt