Dudak Dolgusu Estetiği

Sponsorlu Bağlantılar

diyetler

diyetler

Üye
    Konu Sahibi
Dudak Dolgusu Estetiği

Dudak Dolgunlaştırma (Dudak Dolgusu)

Güzel dudaklar çağlar boyunca kadın estetiğinin önemli simgesi olmuşlardır. Bir kişinin yüzüne baktığımızda yüzün üst yarısında gözler, alt yarısında ise dudaklar odak noktamızı oluşturur. Dolgun ve kontürleri belirgin dudaklar gençlik, sağlık, cinsel çekicilik ifadesidir.

Dudak dolgusuna neden ihtiyaç duyulur?
Bazı gençlerde yapısal özellik olarak dudaklar incedir. Bunun yanında yaşlanan kişilerde yüzdeki diğer bölgeler gibi dudaklar da çekiciliğini yitirirler. Dudaklar hacim kaybederek daha ince ve düz hale gelirler. Buna ek olarak dudağa arkadan destek veren çene kemiklerdeki osteoporotik değişiklikler ve dişlerdeki yükseklik kaybı dudakların aşagı sarkmasına katkıda bulunur. Yine dudak çevresi kaslarda yaşla ortaya çıkan hiperaktivite dudak üstünde dikey çizgilerin ortaya çıkmasına sebep olur. Dudak büyütme Ayrıca yine bazı kasların olaya katılması dudak köşelerinin aşağı dönmeye başlayarak üzgün bir ifade vermesine sebep olur.

Dudak dolgusu olarak hangi ürünler kullanılır?
Gerek yapısal olsun gerekse yaşlanma sonucu çekiciliğini kaybeden dudaklara yapılacak dudak dolgusu işlemi sonrasında dudaklara çekicilikleri yeniden kazandırılabilir. Bu yöntem dermal dolgu maddeleri kullanılarak yapılır. Sonuçları kalıcı veya geçici olmak üzere çok çeşitli dolgu maddeleri bulunmaktadır. Özellikle hyalüronik asit içeren dolgular dudak dolgusu yaptırmak isteyen adayların ihtiyaçlarına, elde etmek istedikleri sonuçlar açısında oldukça avantajlı ürünlerdir.

Dudak dolgusu işlemi öncesinde neler yapılmalıdır?
Dudak estetiği: Dudak dolgunlaştırma işleminde varılmak istenen sonuç hekimle hasta arasında detaylı konuşulmalıdır. Dudak yapımız genlerimizce belirlenmiştir, dolgu uygulaması sonrası daha dolgun, biçimli ve genç hale gelebilecek ancak tamamıyla değişmeyecektir.

Dudak dolgusu işleminden bir hafta kadar önce aspirin, E vitamini, ağrı kesiciler, yeşilçay, omega 3 gibi ilaç ve besin katkılarının kesilmesi işlemden sonra gelişebilecek morarmaları azaltacaktır. Bununla birlikte işlem sonrası aşırı bir morarma beklenmez. Yine dudak çevresinde tekrarlayan uçuk problemi olanlara işlem öncesi profilaktik antiviral tedavi başlanmalıdır.

İşlemden önce genellikle lokal bir anestezik bir krem uygulanır. Bazı dolgu maddeleri enjektörleri içine anestezik madde katılmıştır bu da uygulamayı ağrısız hale getirir. Anesteziden sonra çeşitli tekniklerle dolgu maddesi belirlenmiş noktalara enjekte edilir. Her uygulayıcının bakışı ve tekniği sonuca etki eder.
Kaynak:
 

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
456
Eren Değerli
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
779
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
490
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
687
Haydar


Üst Alt