Göz Kaymasının Sebepleri

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Göz Kaymasının Sebepleri
Gözlerde kayma durumunda gözlerin her ikisi aynı objeye odaklanamaz, birisi odaklanırken bir diğeri başka tarafa doğru bakmaktadır. Bu durum tek gözde meydana gelebileceği gibi, iki gözde de ortaya çıkabilmektedir.

Gözde kayma olmasının nedenlerinin başında genetik bozukluklar geliyor. Genellikle pek çok çocuk gözde kayma sorunu ile doğar ve doğuştan husule gelen bu durum çocuk 2-3 yaşına bastığı zaman aileler tarafından fark edilebilir.Ayrıca Doğuştan gözde kayma olmasının nedenleri ise, gebelik döneminde kullanılmış uygunsuz ilaçlar, erken doğum, gebelikte röntgene maruz kalma gibi faktörlerdir. Yetişkinlerde sonradan göz kayması olmasının nedenleri arasında ise beyin hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, travma, guatr, göz çevresinde tümör varlığı ve damar tıkanıklığıdır.

Göz kaymalarının nedenlerinin başında gösterilen Çocukların beyin felci ve yüksek ateşten dolayı havale geçirmesidir.Göz kayması eğer erken dönemlerde fark edilirse tedavi daha kısa sürede ve başarılı bir şekilde yapılır.
 


BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Tsk
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim
 

Benzer Konular



Üst Alt