Görüntüdeki daralma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
Görüntüdeki daralma
Bu siteye geldiğimden beri görüntüde bir daralma var. İe7, opera ve frefox ile denedim ama hepsinde de aynı daralma var. Nedeni nedir ? Kimsede yoksda bendeki sorun nerde ? Resimde de görüldüğü gibi sağda ve solda boşluklar var.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bizden kaynaklı birşey değil. Çünkü 3 farklı tarayıcı ile girdim sorun yok. Arkadaşımdan girdim az önce onda da normal :oke:

systemexp

Üye
bu bahsettiğin ekransa normal görünüyor...
daralmadan kastınız ne açarmısın konuyu,...

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
Resimde gördüğünün tamamı ekran ama sağda ve solda boşluklar var. İlk defa bu forumda görüyorum böyle bir şeyi. Yani ekranın tamamını kaplamıyor forum. Birde benim laptopun ekranı 15.4'

Ozan

Ozan

Admin
Merhaba

Sitemizin tasarımı zaten resimde gördügünüz gibidir.

Yanlardan bosluk bırakmayı, sayfanın tam ekran çıkmayarak hem gözü gereksiz yere yormaması hemde daha hos bir görüntü için düşünmüstük. Wide screen ekranlarda çok daha güzel bir görüntü sağlanmaktadır.

Anladıgım kadarı ile sorun yok ama tam olarak nereyi kastediyorsunuz acaba

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
ναη_нσιנ∂σηк;452485' Alıntı:
Bizden kaynaklı birşey değil. Çünkü 3 farklı tarayıcı ile girdim sorun yok. Arkadaşımdan girdim az önce onda da normal :oke:

Bilgisayarının ekranının tamamını kaplıyor mu forum ?

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba

Sitemizin tasarımı zaten resimde gördügünüz gibidir.

Yanlardan bosluk bırakmayı, sayfanın tam ekran çıkmayarak hem gözü gereksiz yere yormaması hemde daha hos bir görüntü için düşünmüstük. Wide screen ekranlarda çok daha güzel bir görüntü sağlanmaktadır.

Anladıgım kadarı ile sorun yok ama tam olarak nereyi kastediyorsunuz acaba

Merhaba

Forumun sağında ve solunda boşluk olmasını garipsedim. Tamamını kaplamaması garibime gitti. Sorun bende mi diye sordum. Anladığım kadarıyla sorun yok. Herkeste böyle.

Açıklama için teşekkürler.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bende o yanlardaki boşluk daha az gözüküyor. Sizde daha fazla. Benim ekrandaki görüntü buyrun :oke:

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
ναη_нσιנ∂σηк;452497' Alıntı:
Bende o yanlardaki boşluk daha az gözüküyor. Sizde daha fazla. Benim ekrandaki görüntü buyrun :oke:

Benim verdiğim görüntü ie7 den. Frefox değil. Frefoxda bende de senin ki gibi değil. Bu farklılığı farklılığı anlamadım :bilmem:

systemexp

Üye
Dediğim gibi normal

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Bence ekranı tamamen kaplasa daha iyi olur. :spr

Ozan

Ozan

Admin
Ekranınız dedigim gibi wide screen yani geniş ekran ise daha hoş bir görüntü oluyor aslında mesela bende de daha çok bosluk, 15.4" wide ekran var çünkü. Yani bu aslında çözünürlükle alakalı, düşük çözünürlükte bosluklar az ve dengeli, yüksek çözünürlükte bosluklar çok ve dengeli.

Boslukların olması çok güzel bir hava yaratıyor, tam ekran görüntüler gözü de yorar ve klasik bir görüntüdür zaten özellikle sürekli birşey okudugumuz forumlarda psikolojik olarak uzun yazıları okumak istemeyiz ve göz yorulur :)

Sitenin ortalı olması çok avantajlı ve hoştur . Ayrıca arka planın gri olması gözü en dinlendiren renklerden biridir yazıları okurken :oke:

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
Normalmiş. Ama göze pek hoş durmuyor. Tabi benim gözüme. Birazda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için galiba.

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
Ekranınız dedigim gibi wide screen yani geniş ekran ise daha hoş bir görüntü oluyor aslında mesela bende de daha çok bosluk, 15.4" wide ekran var çünkü. Yani bu aslında çözünürlükle alakalı, düşük çözünürlükte bosluklar az ve dengeli, yüksek çözünürlükte bosluklar çok ve dengeli.

Boslukların olması çok güzel bir hava yaratıyor, tam ekran görüntüler gözü de yorar ve klasik bir görüntüdür zaten özellikle sürekli birşey okudugumuz forumlarda psikolojik olarak uzun yazıları okumak istemeyiz ve göz yorulur :)

Sitenin ortalı olması çok avantajlı ve hoştur . Ayrıca arka planın gri olması gözü en dinlendiren renklerden biridir yazıları okurken :oke:

Ayrıntılı bilgi için teşekkürler.

mservank

mservank

Üye
maximilano arkadaşım ekran normal hiç bi sorun yok okuduğun gibi herkesin ekranı aynı

SelmanTE

SelmanTE

Üye
ben bunun neden kaynaklandığını bilyorum.
ekran çözünürlüğünüz ne kadar yüksek ise kenarlardaki boşlukta o kadar fazla olur.
bence ekran çözünürlüğünüzü düşürüğp tekrar deneyin. ;)

Ozan

Ozan

Admin
Aksine bence ekran çözünürlüğünüz max. ne oluyorsa onu kullanın :)

UndeRqRo.uNd

Üye
site 1024x768 de tam ekran görünmektedir.

çünkü sitenin genişliği 910px olarak elle verilmiştir. Bu yüzden büyük çözünürlüklerde yanlarda boşluklar büyüyecektir.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
bence böyle olması daha güsel, aslında başka şeyde hoşlanmam ama ben siteye böyle alıştım hep böyle ararım...:lol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt