Google'dan Şimdi de Konuşan Ayakkabı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Google'dan Şimdi de Konuşan Ayakkabı
Google'dan yeni çılgın proje... Projenin adı konuşan ayakkabı (talking shoe).




Google Glass'tan sonra Google boş durmak yerine yeni projeler için kolları sıvadı. Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz ve şaşırdığımız şeyleri Google bir bir gerçek hayata uyarlamaya çalışıyor.

Şimdi hareketlerini takip edecek, bu hareketleri yorumlayacak, bunları sosyal ağlarda paylaşabilecek ve hatta konuşabilecek bir ayakkabınız olduğunu düşünün. İlk başta düşünüldüğünde pek gerçekçi gelmediği doğru ancak Google yayınladığı tanıtım videosu ile birlikte böyle bir ayakkabının artık hayal olmadığını ortaya çıkardı.

Google'ın yeni sanat projesi "Art, Copy, Code"nin bir parçası olacak olan bu ayakkabı, daha önce "Yes Yes No" isimli bir şirketin ortaya attığı konuşan ayakkabı projesinin biraz daha gündelik hayata uyarlanmış hali olacak. Öte yandan ayakkabının yazılımsal bazı özelliklere de sahip olacağı söylenenler arasında. Mesela, sahibinin belirlediği spor programına koçluk edebilecek olan ayakkabı, bir yandan spor programının gidişatı hakkında bilgilendirirken diğer yandan motive de edecek.

Henüz hakkında pek bir bilgi yer almayan ayakkabının piyasaya ne zaman çıkacağı ve fiyatı da şu an için bilinmiyor. Google'ın yayınladığı videoyu izleyerek Google'ın konuşan ayakkabısı hakkında biraz daha fikir sahibi olabilirsiniz.

[video=youtube;TnOk2aqsCQ8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TnOk2aqsCQ8[/video]
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
:) hayret ya
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
google aştı kendini iyice :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt