Google, yeni cihazlarının isimlerinin anlamlarını açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Google, yeni cihazlarının isimlerinin anlamlarını açıkladı
Google’ın yeni cihazlarında kullandığı isimlerin perde arkası Android’in başındaki isim tarafından açıklandı.


Google, 29 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleyerek bazı yeni cihazlarının resmi duyurularını gerçekleştirdi. Bu etkinlikte firma Nexus 5X ve Nexus 6P adı ile yeni nesil akıllı telefon modellerini duyururken, ayrıca Pixel C adında yeni bir Android tabletini gün yüzüne çıkardı. Firmanın etkinlikte ayrıca Chromcast cihazları da tanıtıldı.



Google’ın yeni cihazları Nexus 5X, Nexus 6P ve Pixel C’de yer alan “X, P ve C” harflerinin ne anlam ifade ettiği teknoloji meraklıları tarafından merak edilirken, bu konuda bilgi Reddit üzerinden geldi.

Teknoloji devi Google’da Android takımının başındaki isim olan Hiroshi Lockheimer’nin açıklamasına göre Nexus 5X’de yer alan “X” ise Nexus markasının kalbi olduğundan tercih edilmiş. Nexus yazısının tam ortasında X harfi yer alırken, daha önce sunulan bir çok görselde de X ön plana çıkartılıyordu.

Diğer taraftan Nexus 6P’de yer alan “P” ise “Premium” olarak bu cihazın üst seviye olduğuna işaret ediyor. Huawei tarafından üretilen Nexus 6P akıllı telefon amiral gemisi seviyesinde gelirken, diğer modele göre daha üstün özellikler içeriyor.



Pixel C’de yer alan “C” ise “Covertible” kelimesini ifade ediyor. Bu yeni cihaz hem tablet hem de laptop şeklinde kullanılabiliyor.

Bakalım bu adlandırmanın ardından gelecek sene sunulacak olan yeni modellerde ise Google, hangi harfleri ya da sayıları kullanmayı tercih edecek.


http://www.maxicep.com/cep-telefonl...isimlerinin-anlamlarini-acikladi-h207300.html
 


Rygebin

Rygebin

Üye
Premium demek te olmayanı nı mı sunacakmiş . Standart olunca da S mi yazacaklarmiş saçma .
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Jus7ice

Jus7ice

Üye
Saçma.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt