Google Play Store üzerinden indirmeler her geçen dönem artıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Google Play Store üzerinden indirmeler her geçen dönem artıyor
Google, Android işletim sistemii geliştirirken, bu mobil işletim sistemi kullanım oranlarına bakıldığında hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olmakta.



Açık kaynak kodlu olan Android özelleştirilebilir yapısı ile dikkat çekerken, ayrıca Google Play Storeüzerinden de 2 milyonun üzerinden uygulama oyun teknoloji meraklılarına sunulmuş durumda.

Google Play Store üzerinden indirimler her geçen gün artarken, bu senenin ilk 3 ayı olarak Ocak / Şubat / Mart ayını kapsayan 2016 ilk çeyrekte, Uygulama mağazası optimizasyon firması Sensor Tower üzerinden gelen bilgilere göre Google Play Store üzerinden indirilen oyun ve uygulama sayısı11.1 milyar olarak gerçekleşti.

Bu rakamları önceki dönemlerle kıyasalayacak olursak eğer 2015 ilk çeyreğe göre indirme sayısında %6.7'lik bir artışın yaşandığını söyleyebiliriz.

Geriye dönüp baktığımızda Google Play Store, Mayıs 2012'de 500.000, Temmuz 2013'de 1.000.000 ve Şubat 2016'da da 2.000.000 uygulama ve oyun sayısına ulaşmış durumda.

2016 ilk çeyrek verilerine bakacak olursak eğer; Google Play Store üzerinden en çok indirilen uygulamalar / oyunlar arasında zirvede sosyal meyda uygulamaları yer alıyor. Facebook Messenger, Facebook ve Snapchat zirvede yer almakta. Diğer taraftan Candy Crush Jelly Saga dördüncü vePandora da beşinci sırada yer alıyor.
Google Play Store üzerinden indirmeler her geçen dönem artıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan


Üst Alt