Google: Pixel'in ses problemi donanımsal

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Google: Pixel'in ses problemi donanımsal
Google, Pixel ve Pixel XL modellerinde donanıma bağlı ses sorunu olduğunu belirtiyor.




Google, son dönemde hem yazılım hem de donanım açısından öne çıkan firmalardan birisi oldu. Şu anda akıllı telefon pazarında en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android olurken, bu işletim sistemi açık kaynak kodlu olarak, Google tarafından geliştirilmekte. Son olarak firma, geçtiğimiz sene Ağustos ayında Android 7.0 Nougat'ı pazara sunmuştu.



Donanım olarak baktığımızda ise firmanın iki yeni akıllı telefonunu geçtiğimiz sene Ekim ayında sunduğunu belirtelim. Bu cihazlar Google Pixel ve Pixel XL isimleri ile gelirken, firma daha önce Nexus çatısı altında modellerini sunuyordu. Yeni modellerde öncekilerden farklı olarak sadece Google'ın logosu yer alırken, üretici HTC'nin ismi ise bulunmuyor.

Google'ın yeni akıllı telefonlarında bazı sorunlar da ye alırken, bunlardan son olarak öne çıkan ise ses sorunu oldu. Hem Google Pixel XL hem de Pixel modellerinde görünen bu durum, yüksek seviyede seste bozulma olarak adlandırılabilir.

Mark Buckman adındaki bir kişi bu konuda bir video da yayınlamış ve farklı 5 Pixel XL ve bir Pixel modelinde bu sorunun olduğunu göstermişti. Örnek olarak ise Perfect Piano uygulamasının en üst ses seviyesinde tam olarak düzgün oynanamadığını da göstermişti.

Bu sorun ile ilgili olarak Google, Buckman'a tüm parasını geri iade etme önerisi sundu. Ayrıca Google, sorunun yazılım ile çözülemeyeceğini ve donanımdan kaynaklı olduğunu da kabul ediyor.
Google: Pixel'in ses problemi donanımsal
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Noldu Bunlara Biri Patlar Biri Tıslar
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61


Üst Alt