Google Mobile Maps 5.0

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
celibar

celibar

Üye
    Konu Sahibi
Google Mobile Maps 5.0

Google Maps 5.0'ı, Android 1.6 işletim sistemli tüm akıllı telefonlara kurulabiliyor. Ancak 3D görünüm ve çevrimdışı özellikler için Android işletim sisteminin 2.0 ve üzeri versiyonlarına ihtiyaç duyuluyor.
Google Maps 5.0 uygulamasının en önemli yeniliği vektörel grafikleri baz alan yeni 3D görünüm özelliği. Yapıların üç boyutlu görünümleri sunan uygulama, bu sayede konum belirleme cihazları arasında hızla yaygınlaşan 3D görünüm özelliği ile daha interaktif ve eğlenceli yönlendirme ve haritalandırma yeteneğine kavuşmuş oluyor. Google Maps 5.0'da üç boyutlu görüntüleme için çeşitli kullanım modları bulunuyor. Kullanıcılar, Türkiye'den herhangi bir şehir olmasa da dünya çapında 100 farklı şehirde, çift parmakla haritayı aşağı doğru kaydırarak 3D moduna geçebiliyor aynı zamanda yine çift parmak kullanarak üç boyutlu yapıların etrafını dönebiliyor ve bu sayede her yönden farklı bir görüş açısı elde edebiliyorlar. Akıcı yakınlaştırma özelliği sayesinde de yine parmakların çifti birlikte veya ayrı ayrı kullanılarak harita ve katmanları sürekli olarak farklı yakınlaştırma seviyelerine ölçekleyebiliyor ve yine parmak hareketleriniz durdurarak bu uygulamanın durmasını sağlayabiliyorsunuz.
3D görünümle ilgili bahsedeceğimiz diğer bir detay ise pusula modu. Bu kullanım modu sayesinde, 3D modunda harita sürekli olarak sizin perspektifinizi yakalarken, tüm katmanları nezih ve okunabilir göstermeye devam ediyor.Google Maps 5.0 ile gelen bir diğer önemli yenilik ise "çevrimdışı güvenilirlik" hizmeti. Yeni sürümle birlikte dinamik harita çizim teknolojisinde önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Google, kullanıcıların her zaman her yerden internet bağlantısı yakalamayacağını göz önünde bulundurarak, harita ve konum belirleme özelliğinin çevrimdışıyken de kullanılmasını hedefliyor. Temel olarak ziyaret ettiğiniz yerleri bellekte saklamaya başlayan uygulama bu sayede, bağlantınız olmasa bile bellekten çağırdığı kayıt bilgileriyle aynı çevrimiçi durumda olduğu gibi işlevini yerine getirmeye devam ediyor. Öte taraftan canlı trafik bilgisi gibi interaktif uygulamaları için internet bağlantısına olan ihtiyacınız devam ediyor. Uygulama aynı zamanda çevrimdışı yeniden yönlendirme özelliği de getirmeye başlıyor. Bu sayede başlangıçta internet bağlantısına ihtiyaç duyulsa da yanlış bir yöne saptığınızda geri dönmek için internet bağlantısını ihtiyaç duymuyorsunuz. Google ayrıca dinamik harita çizim teknolojisini maksimuma çıkartmak için henüz ilk adımları attığını ve yaptığı hesaplamalara göre harita görüntülemenin artık %70 daha az data kullanımı gerektirdiğini açıklıyor.<alıntı>
 
  • Beğen
Tepkiler: peace_walker, resso_21, amedamed21 ve 1 kişi daha


acemikorsan

Üye
teşekkürler
 
nexpow

nexpow

Üye
uygulama için tşkler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt