Google, Huawei ile işbirliğini bitirdi! Intel ve Qualcomm'da katıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Google, Huawei ile işbirliğini bitirdi! Intel ve Qualcomm'da katıldı!
Google, Huawei ile işbirliğini askıya aldığını açıkladı. Intel ve Qualcomm gibi büyük çip üreticileride Huawei desteğine son verdi.

Google, Intel ve Qualcomm'un Huawei desteğine son vermesi ne anlama geliyor?

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Kararın ardından sosyal medyada Android işletim sistemi kullanan Huawei telefonların güncelleme almayacağı ve bazı Google servislerinin çalışmayacak olması gündeme geldi.

Android resmi hesabından yapılan açıklamaya göre mevcut Huawei telefonlarda Google Play ve Google Play Protect çalışmaya devam edecek. Yeni üretilen telefonlarda ise bu servislerin devre dışı olacağı anlaşılıyor.

Huawei'nin yeni telefonlarında izleyeceği yol haritası oldukça merak ediliyor. Huawei'nin kendi işletim sistemi ile yola devam edeceği konuşuluyor. Gelen bilgilere göre yeni cihazlarda Google Play Store yer almayacak ve YouTube, Gmail gibi önemli servislere erişimin sağlanamaması öngörülüyor.

Huawei'den gelen ilk açıklamalar şu şekilde:

Huawei, satılan ve halen global olarak stokta bulunanları kapsayan mevcut tüm Huawei ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünlerine güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edecektir.

Küresel olarak tüm kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak için güvenli ve sürdürülebilir bir yazılım ekosistemi inşa etmeye devam edeceğiz.
Intel, Qualcomm ve Broadcom çip üreticileride Huawei yasağına katıldı. Qualcomm ve Broadcom markaları mobil işlemci ve modem yongaları üretiyor. Huawei kendi işlemci ve modemlerini ürettiği için bu konuda bir sıkıntı yaşaması beklenmiyor. Intel ise Huawei'ye dizüstü bilgisayar modelleri için işlemci satıyor. Intel'in bundan sonra Huawei'ye dizüstü bilgisayar için işlemci vermemesi bakalım nasıl sonuçlar doğuracak?
 

Ekli dosyalar



Üst Alt