Windows 10 Microsoft; Yeni İşlemciler Sadece Windows 10’la Çalışacak

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft; Yeni İşlemciler Sadece Windows 10’la Çalışacak
Microsoft, Windows 10 kullanımını artırmak için yeni önlemler almaya devam ediyor. Yakında yeni işlemciler Windows 7 ve 8.1’i desteklemeyecek.



Yakında yeni bir bilgisayar alırsanız, dikkat etmeniz gereken önemli bir noktanın olduğunu unutmayın. Zira Intel Skylake sonrası işlemcilerde Windows 7 ve Windows 8.1 İşletim Sistemi kullanmak pek mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Windows 10 Mobile Canlı Karo Gruplandırma Resmi Görselle Ortaya Çıktı

Microsoft, eski işletim sistemlerine gelecekteki güncellemeler için planlarını ortaya koyan destek politikasında yapılan bir değişikliği duyurdu. Belirlenen bu yeni kullanıcı sözleşmesi, yeni nesil Intel, AMD ve Qualcomm işlemcileri ile çalışan bilgisayarların, gelecekte Windows 10 kullanması gerekeceği anlamına geliyor.

Eski bilgisayar donanımlarının yepyeni bir işletim sistemi olan Windows 10’un minimum sistem gereksinimlerini karşılamakta yetersiz kaldığı biliniyor ancak yapılan bu değişiklikle durum tam tersine döndürülecek. Microsoft ve ortakları Windows’un eski sürümleri ile yeni donanım ürünleri için önemli bir çalışma yapmayacak. Eski işletim sistemleri, en iyi ihtimalle sadece en son güncelleştirmelerden yoksun olacak. En kötüsü senaryoda ise cihazlar üzerinde düzgün çalışmayabilir.

Yeni Kullanıcı Politikası Intel Skylake ile Başlıyor

Microsoft’un geçtiğimiz Cuma günü blog yazısında yapılan açıklamada “ileriye dönük yeni nesil silikon teknolojileri tanıtıldığında, onlar destek için en son Windows Platformunu gerektirecek” denildi. Windows 10 işletim sistemi, yalnızca Intel’in gelecek “Kaby Lake”, Qualcomm’un yaklaşan “MSM8996” ve AMD’nin gelecek “Bristol Ridge” işlemcileri tarafından desteklenen Windows platformu olacak.

Bu yeni politika, Windows 7 ve Windows 8.1’in artık genel olarak desteklenmediği anlamına geliyor. İki işletim sistemi sırasıyla, 14 Ocak 2020 ve 10 Ocak 2023 tarihlerine kadar güncelleştirmeleri almaya devam edecekler. Bu süreler de güncel donanımların kullanıldığı cihazlar için geçerli olacak.

Mevcut PC sahipleri için dikkat edilmesi gereken detay, Skylake olarak bilinen Intel’in güncel altıncı nesil işlemcilerin, Windows’un eski sürümlerinde desteklenmeyecek olmasıdır. Buna sebep olarak ise Intel ve Microsoft, Windows 10 işletim sistemi ile Skylake platformunun birbirleri için uyumlu olarak tasarlanmış olmalarını gösteriyor.




http://www.maxicep.com/pc-yazilim/m...er-sadece-windows-10la-calisacak-h215626.html
 


Üst Alt