Google, Gürcistan'ı "Haritadan Sildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
Google, Gürcistan'ı "Haritadan Sildi
Rusya ve Gürcistan Arasında Güney Osetya Yüzünden Savaş Yaşandığı Bugünlerde Google'ın Sunduğu Harita Hizmetinden Faydalanarak Gürcistan'a Bakmak İsteyenler, Sürpriz Bir Manzara ile Karşılaşıyor


Rusya ve Gürcistan arasında Güney Osetya yüzünden savaş yaşandığı bugünlerde Google'ın sunduğu harita hizmetinden faydalanarak Gürcistan'a bakmak isteyenler, sürpriz bir manzara ile karşılaşıyor. Google'ın harita hizmeti olan Map Google üzerinden Gürcistan'ı görmek isteyenler, siteyi ziyaret ettiklerinde Gürcistan'ın "tamamen boş olduğunu" görüyorlar. Haritada Gürcistan'ın ülke sınırları haricinde ne karayolları, ne demiryolları ne limanlar ne de şehirler görülüyor. Google, Gürcistan'ın komşuları Azerbaycan ve Ermenistan'ı da aynı şekilde "haritadan silmiş" ya da "içi boşaltılmış" durumda.

Ancak Google'a göre bu durum, savaşla birlikte ortaya çıkmış bir durum değil. Google şirketi, konuya ilişkin duyurusunda böyle bir uygulamaya gitmesinin sebebini, "haritaların yetersiz olması" olarak açıkladı.

Google şirketinden David Barth, "Bu ülkelerin haritaya eklenmesi işlemine hiç başlamadık, çünkü ulaşabildiğimiz bilgiler ve haritalar bizi tatmin etmedi" dedi. Halihazırda kullanıcılara sunabilecekleri en iyi haritayı aramadıklarını belirten Barth, "Bazen bir ülke hakkında daha kapsamlı bir harita bulabileceğimizi düşündüğümüzde o ülkeyi haritaya eklemeyi erteliyoruz" dedi.

Ancak şirketin, boş haritalardan dolayı aldığı tepkilerden dolayı bu uygulamayı tekrar gözden geçirmeyi düşündüğü belirtiliyor.

David Barth da bu durumu, "Bazı kullanıcılarımızdan hiçbir şey görmemektense en azından basit haritaları görmek istediklerine dair talepler alıyoruz. Bu gerçekten anlamlı; bu yüzden biz de Google Map'te hala boş görülen ülkeler için bilgi toplamaya başladık" dedi.
 


mservank

mservank

Üye
İlginç...
 
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
saçmalayıp duruyolar yaa.yakında hepsini teker teker silerler.
 

KAFKAS KARTALI

Üye
Oyunmu oynuyorlar
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Google A.B.D. Kökenli Bir Holding Olduğuna Göre...
Bence Böyle Yapmaları Tamamen Normal..
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben de google'yi kalbimden sildim... :lac:
 
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
yazık yaa insanların halı beni bazen korkutuyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt