Google, bir devri (symbian) kapatıyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Google, bir devri (symbian) kapatıyor!
Google Takvim, Symbian tabanlı Nokia telefonlarla senkronizasyon veya Akıllı zamanlayıcı gibi Google’ın hizmetlerini kullanıyorsanız artık bu hizmetleri alacak başka bir yer aramanın zamanı geldi.

Google kullanıcılarına daha önemli hizmetlerde odaklanmak amacıyla 2013’te bu hizmetleri kapatacak.

Google’ın felsefdesi “Hergün milyonlarca insanın hayatını güzelleştirecek yararlı ürünler oluşturmak” olarak özetleniyor. Bu paralelde şirket kullanılmayan veya çok az kişinin kullandığı hizmetleri kapatacak. Bunlar için Symbian 60 tabanlı cihazlarla senkronize olabilen takvim uygulaması. Sizin de bildiğiniz gibi Android ve iOS cihazlarının yaygınlaşmasıyla birlikte Symbian da geride kaldı. Siz Google’ın yerinde olsaydınız ne yapardınız?

Artık Nokia'nın da gelecekte kullanmayacağı Symbian işletim sistemi için Google Calendar Sync, Google Sync for Nokia S60 ve Sync ML uygulamalarının yanında diğer kapatılacak hizmetlerin bazıları şu şekilde:

Smart Rescheduler

Google Takvim içinAdd Gadget by URL

Create Calendar via SMS ve Create Event via SMS hizmetleri

Google Sync

Issue Tracker API'si

Punchd uygulaması

Analistler bundan sonra Google’ın en çok Android ve iOS tabanlı cihazlarla uyumlu servisler çıkaracağını umduklarını belirtti.

hadi geçmiş olsuuuuun, bi kefeni eksik symbian'ın şuan / haber için

Tepkiler: Mr.Dan - C6-01
hmm zaten maps vs kullanmıyorum ama symbian beni 2 ay kadar idare etsinde gerisi sorun değil ama güzelim sisteme yazık oldu

Konu Sahibi
hmm zaten maps vs kullanmıyorum ama symbian beni 2 ay kadar idare etsinde gerisi sorun değil ama güzelim sisteme yazık oldu

bir şey olmaz 2 yıl da idare eder. Ben de 2005 model 6630 var. Hala çalışıyor. Ama kesin bitiş 2016. Sonra ne olur bilmem.

[ENGİN]

Üye
Google'dan yapılan açıklamada, "kış temizliği" kapsamında rağbet görmeyen ürün, özellik ve hizmetlerin bir kısmının sonlandırılacağı belirtildi. Bundan en çok etkilenecek hizmetler Calendar ve Sync olacak.

4 Ocak 2013 tarihinden itibaren kullanıcılar randevu dilimlerinde yeni saat yaratamayacak. Mevcut randevu dilimleriyse bu tarihten itibaren bir yıl daha kullanılabilecek. Ayrıca "Smart Rescheduler" ve "Add gadget by URL" özellikleri de aynı tarihte sona erecek.

Microsoft Exchange ActiveSync protokolü sayesinde kullanıcıların Gmail, Google Takvim ve Bağlantılar özelliklerini kontrol edebilmesini sağlayan Google Sync 30 Ocak 2013 tarihinden sonra kullanılamayacak. Yapılan açıklamada kullanıcıların aynı veriye farklı yollardan ulaşabildiği, artık Google Sync'e ihtiyaç olmadığı belirtiliyor. Var olan bağlantılar kullanılabilecek ama yeni Google Sync bağlantısı kurulamayacak. Nokia S60 ve SyncML gibi eski cihazlara sunulan bağlantı sync hizmetine de aynı tarihte son verilecek. Son olarak, istemci uygulamalarının Google Data API beslemeleriyle ilgili sorunları görüntüleyip güncellemesini sağlayan Issue Tracker Data API uygulamasına 14 Haziran 2013 tarihinde, iOS ve Android için dijital müşteri kartı uygulaması Punchd'e ise 7 Haziran 2013 tarihinde son verilecek. teknoloji

Sadece symbian için degil android ve ios içinde bazı uygulamaları kaldıracak.

)Ben bir şey anlamadım bu haberden

Gene Bu Durumda En iyisi Windows Phone Microsoft Arkasında Nasıl Olsa Harita da İse Ovi Maps Var Yani Google Kim Deniliyor Onlar Tarafından Resmen (Haber İçin

Konu Sahibi
microsoft nokia ya çok destek verecek. 2013 ten itibaren wp mağazasında ios ve androidle kapışabilecek uygulamalar gelecek. Windows oyun modulu xbox lumia için gelecek. Lumialar iyi iş yapacak. Symbianla uğraşmaz.

pRime.

Üye
bunlar zaten symbian'da kimse tarafından kullanılmayan uygulamalar. üzülecek bir durum yok.

achambo

Üye
hiç bir programı kullanmıyorum yazılan

lazye

Üye
Gerçekten çok üzülüyorum... Symbiana bunu yapmamaları gerekirdi... Nokianında wp işi gerçekten iyi ama symbiandan desteğini çekmeside bence hiç hoş değil bence... Ben olsam orta segment telleri symbian için,diğer orta ve üst segment telleri wp için çıkarırdım... Hem symbiandan desteğimi kesmeyip,hemde wpyle ilerlerdim. Yani 2 işletim sisteminden ayrı bütçeler elde ederdim... Bugün htc bile hem wp hemde androıd kullanıyor...

google kendi işletim sistemini yaymak için her hileyi yapıyor.yani kendine mecbur edebilmek için yapıyor bunları. İster çıkarsın ister çıkarmasın ben symbianı çok seviyorum,bitene kadar devammmmmmmm

Tepkiler: serbest888

MertcaN9

Üye
MeeGo ya tam zamanında geçmişim diyecem de bir devri kapatıyor çok ağır olmuş bu yazdıklarını adam akıllı kullanan kim var forumda cidden merak ediyorum çöplük şeyler bence temizlesinler iyi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...