Google Arama Algoritmasını Değiştirdi

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
    Konu Sahibi
Google Arama Algoritmasını Değiştirdi

Google'ın kıdemli başkan yardımcılarından Amit Singhal, arama algoritmasını değiştirdiklerini ve dünyanın yüzde 90'ının Google üzerinden aramalarını yeni algoritma ile yaptığını açıkladı.

Google yeni algoritmasını kullanıcıların değişen platformlarına ve arama ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde geliştirmiş. Arama sorguları daha da karmaşıklaşıyor ve üstelik geleneksel Boole'ca ve anahtar kelime odaklı sistem artık pek de muhteşem değil. Aradığını bulmak için birden fazla olguyu aynı anda aratarak doğru kombinasyonu yapman gerekiyordu. Neyse ki Hummingbird çok daha akıllı.

Hummingbird genel olarak firmanın 'doğruluk artırma' eforu. Arama sorgusu ile en ilgili doküman ve veriyi 'kendine has' yöntemlerle sunuyor.

Sighal, "1998'de aramanın nasıl bir şey olduğunu hatılıyor musunuz? Oturur ve hantal bilgisayarını çalıştırır, ciyaklayan modeminle çevirmeli ağa bağlanır ve bazı anahtar kelimeler yazardın. Karşına çıkan ise bu kelimelere sahip olan 10 mavi renkli web site bağlantısı olurdu" diyor ve ekliyor: "O zamandan bu zamana dünya çok değişti: Milyarca insan çevrimiçi oldu, web katlanarak büyüdü ve artık cebindeki minik güçlü cihaza istediğin her soruyu sorabiliyorsun."

1998 eylülünün bu haftasında, Sergey Brin ve Larry Page bir araya gelerek Susan Wojcicki'nin (şu an Google'da üst düzey yönetici) garajında çalışmaya başladılar. İçerisinde buldunduğumuz hafta bu başlangıcın 15. yıl dönümü. Google bunun şerefine doğum günü temalı bir oyun-doodle hazırladı.
ALINTIDIR
 

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
674
hikmet366
y n s c n
Cevap
4
Görüntüleme
435
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
588
caglet
dedeminoglu
  • Kilitli
Cevap
11
Görüntüleme
3K
SHS


Üst Alt