Google +1 Buton (Beğen)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Google +1 Buton (Beğen)
Google +1Google, sosyal ağ çerçevesinde Google arama sonuçlarına ve ilerleyen zamanlarda site sayfalarınıza Facebook "Beğen" tarzı +1 simgesi koymayı düşünüyor. İşin mantığında Google arama sonuçlarını iyileştirmek ve Google sosyal ağını genişletmek yatıyor.

Örneğin Google'da arama yaptırdığınızda arama sonuçlarında ana başlıkların yanında bu +1 simgesini göreceksiniz. Eğer Google hesabınıza giriş yapmış iseniz herhangi bir sitenin yanındaki +1 simgesine tıklayabileceksiniz.

Bu tıklama ilgili arama sonucuna fayda sağlar mı? Google'ın söylediğine göre bu +1 ilgili arama sonucuna artı değer katacaktır. Ancak şahsi fikrim bunun arama sonuçlarını direk olarak etkilemeyeceği yönünde. Çünkü Google arama sonuçlarını oluştururken 100 veya 1000 ya da binlerce kritere göre değerlendirme yapmaktadır. Bu uygulama da arama sonuçlarını belkide 100'de 1 etkileyecektir. Bu da sıralamaların bundan direk olarak etkilenmesini engelleyecektir.

Ancak ziyaretçiler açısından bakıldığında arama yaptıranlar +1'li sayfalara, daha çok beğenilen sayfalara eğilim göstereceklerdir. Bu da ziyaretçi sayılarını direk olarak etkileyecektir görüşündeyim. Ne kadar etkiler derseniz, hatırı sayılır bir şekilde etkileyeceğini düşünüyorum :)

Google beğenme mantığını şuanda deneme amaçlı olarak sadece Google.com 'da başlatacak. İlerleyen zamanlarda Google.com.tr içinde aktif duruma getirecek. Türkiye'de uygulama aktif olduğunda sizde sitemizi ilgili sonuçlarda +1 olarak işaretleyebilirsiniz :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
292
PALA.
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
903
ömer talat katı
Eren Değerli
Cevap
3
Görüntüleme
642
PALA.
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
441
Doğuş Pertez


Üst Alt