.Gökkuşağı Böreği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
.Gökkuşağı Böreği
Malzemeler 4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 gr Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı Süt Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle
kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları
ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Kıymayı ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3
çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük
kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun.
Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş
ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin. Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir
kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı
yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan
yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık
yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci
yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son
olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü
karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları
düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak
kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış
tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
273
Baydırman
Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
398
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
426
Gulu Gulu


Üst Alt