Gizli Tanığı TFF Kayıtları Yalanlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Gizli Tanığı TFF Kayıtları Yalanlıyor
Futbolda şike iddianamesinde yer alan gizli tanık Poyraz, “2004 yılındaki Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Sedat Peker’in talimatıyla yedek kulübesinde oturan Tümer, hakeme tükürerek kırmızı kart gördü” şeklinde iddiada bulunuyor.

Ancak, TFF kayıtlarında Tümer’in o maçta ilk 11’de oynadığı ve kırmızı kart görmediği bilgisi gizli tanığı yalanlıyor. Hatta Selçuk Dereli'nin yönettiği maçta hiç kırmızı kart gösterilmiyor.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Ergenekon soruşturması kapsamında 3 Ağustos 2008 tarihinde gizli tanık Poyraz’ın ifade verdiği kaydediliyor. Poyraz’ın ifadeleri iddianameye şöyle yansıyor:


"...Sergen Yalçın Beşiktaş'a geçti. O yıllarda, Beşiktaş’la Fenerbahçe’nin çok iddialı bir maçı vardı. Fenerbahçe veya Beşiktaş’tan hangisi yenerse o şampiyon olacaktı. Bu maçtan önce Sedat Peker, Sergen Yalçın aracılığıyla Beşiktaşlı futbolcuları yanına çağırdı. Hatırladığım kadarıyla 3 ya da 4 futbolcu geldi. Benim bildiğim kadarıyla bu futbolcular Tümer ve Sergen Yalçın idi. Diğerlerinin isimlerini hatırlamıyorum. Sedat Peker bunlara hitaben ‘maçı kaybedin, nasıl kaybediyorsanız kaybedin, o sizin sorununuz’ dedi ve gönderdi. Ben bu olaya bizzat şahit olduğum için çok merak ettim. Normalde maç izlemediğim halde Beşiktaş-Fenerbahçe maçını özellikle seyrettim. Gerçekten de Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Beşiktaş kaybetti. Maçı izlediğim kadarıyla Tümer maça çıkmamak için her türlü çirkefliği yaptı, maç başladığı sırada yedek kulübesinde oturuyordu. Yedek kulübesinden hakeme müdahale etmeye çalışıyordu. Hakem onu uyarmaya geldiğinde yüzüne tükürdü ve bunun üzerine Tümer yedek kulübesindeyken kırmızı kart gördü ve bu maçı Beşiktaş kaybetti.”

Savcılık da gizli tanığın bu ifadesinin arasına şu notu düşüyor:
“25 Nisan 2004 günü İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Tümer Metin hakeme tükürerek kırmızı kartla oyundan atılmış, maçta Fenerbahçe Beşiktaş'ı 3-1'lik skorla mağlup etmiştir.”

Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kayıtları, gizli tanığın ifadelerinin doğru olmadığını gösteriyor. Kayıtlarda, 25 Nisan 2004 tarihinde ligin 31. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında Tümer Metin yedek değil ilk 11’de sahaya çıkıyor. Maçta da kırmızı kart görmüyor. Tümer Metin, bir sonraki hafta yani 32. haftada Adanaspor ile oynanan mücadelede de ilk 11’de sahaya çıkıyor.

Kaynak :
 
spy ghost

spy ghost

Üye
gizli bi tanık sonuçta doğru veya yalan olduğu kesin değil dediklerinin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
2
Görüntüleme
349
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
334
scarface006
ismail
Cevap
7
Görüntüleme
469
mürteza16


Üst Alt