Olimpiyat'ta Beşiktaş fırtınası!

Sponsorlu Bağlantılar

ismail

ismail

Üye
    Konu Sahibi
Olimpiyat'ta Beşiktaş fırtınası!
, Toto Süper Lig'in ilk haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı 'u Olcay Şahan (75') ve Gökhan Töre'nin (81) golleriyle 2-0 mağlup etti ve sezona 3 puanla başladı...




Toto Süper Lig'in 1. haftasında iki şampiyon adayı ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaştı. Sezonun ilk derbisinde galibiyete ulaşan taraf Olcay Şahan (75') ve Gökhan Töre'nin (81') golleriyle Beşiktaş oldu: 2-0.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a karşı son 5 maçtır galibiyet alamayan siyah-beyazlılar, Slaven Bilic önderliğinde çıktıkları ilk maçta 2-0 gibi net bir skorla bu hasretine son verdi ve sezona moralli bir başlangıç yapmış oldu.

FUTBOL TATMİN ETMEDİ

Yeni teknik adamlar ve iddialı transferlerle dikkatleri üzerine çeken iki takımın mücadelesinde ortaya konan futbol beklentilerin altında kaldı.
Atiba, Veli, Fernandes'li orta sahasıyla Beşiktaş ilk yarıda Colman, Aykut Akgün, Volkan Şen'den oluşan Trabzonspor orta sahasına karşı fizik üstünlük kurdu. Fakat orta sahadaki üstünlüğünü hücum bölgesine yansıtamayan siyah-beyazlılar Trabzonspor kalesinde varlık gösteremedi. İlk yarının en tehlikeli pozisyonunda Trabzonspor'un 39. dakikada Malouda ile bir golü maçın hakemi tarafından ofsayt gerekçesiyle geçerli saymadı.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

Maçın ilk oyuncu değişikliğini Mustafa Reşit Akçay yaptı. 49. dakikada sakatlanan Colman'ın yerine Zokora oyuna girdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise ilk hamlesini 58. dakikada Mustafa Pektemek'in yerine Hugo Almeida'yı alarak yaptı. Oyunun sık sık kesildiği ikinci yarıda beklenen tempo bir türlü yakalanamadı. Pozisyon kısırlığı yaşanan maçta gol perdesini aralayan isim 75. dakikada yaptığı sert vuruşla kaleci Onur Kıvrak'ı avlayan Olcay Şahan oldu. Manuel Fernandes'in pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan, açısı dar olmasına rağmen yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Onur Recep Kıvrak'ın ayaklarının altından filelerle buluşturdu: 1-0. Golün ardından morallenen siyah-beyazlılar farkı 2'ye çıkaran golü 81. dakikada Gökhan Töre ile buldu.
66'da Dentinho'nun yerine oyuna giren Gökhan, Mustafa Yumlu ve Aykut Akgün'ü çalımladıktan sonra altıpas bölgesine yakın bir yerden sol çaprazdan yaptığı aşırtma vuruşla, Onur'un üzerinden topu ağlara gönderdi: 2-0. Kariyerindeki ilk golünü Trabzonspor karşısında klas bir şekilde kaydeden genç oyuncu maça imzasını atan isim oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR - İLK YARI

19. dakikada topla Trabzonspor yarı sahasını kateden Fernandes, ceza sahasına girmeden vuruşunu yaptı savunma topa ayak koyarak mutlak bir tehlikeyi önledi.


31. dakikada gelişen Beşiktaş, Ersan'ın soldan ortasını Mustafa Pektemek geriye doğru çıkardı. Fernandes'in ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı yerden vuruş yandan auta çıktı.

35. dakikada soldan ceza sahası giren Dentinho, son çizgiden topu içeriye çevirdi, ön direkte Mustafa Pektemek'in yakın mesafeden yaptığı vuruş az farkla yandan auta çıktı.

38. dakikada Dentinho'nun sağdan pasında ceza sahası dışında topla buluşan Veli'nin şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

39. dakikada Colman'ın derin pasında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Malouda'nın yerden sert şutu kaleci Tolga'nın bacaklarının arasından filelere gitti. Ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.

43. dakikada savunmanın arkasına atılan topla sağdan ceza sahasına giren Alanzinho'nun aşırtma vuruşunu kaleci Tolga tek hamlede kontrol etti.

İlk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı

55. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Serdar'ın ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Fernandes'in sert şutu Aykut Demir'in kafasından geri döndü.

65. dakikada Olcan'ın cezaalanı dışından kullandığı serbest atışta kaleye giden topu Tolga, son anda çıkardı.

73. dakikada Olcay'ın kullandığı köşe atışında cezaalanı içined oluşan karambolde topa kimse dokunamayınca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

75. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada Fernandes'in ara pasında topla buluşan Olcay'ın vuruşunda Aykut Demir'e çarpan top kalecinin bacaklarının arasından ağlarla buluştu: 1 - 0.

81. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Bu dakikada Olcan'ın pasında topla buluşan Gökhan Töre, rakiplerini çalımladıktan sonra çaprazdan vurdu. Aykut'a çarpan top kaleci Onur'un üzerinden ağlarla buluştu: 2 - 0.

87. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Batuhan'ın cezasahası dışından yaptığı sert vuruşu kaleci Tolga, son anda kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile bitti.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Nihat Mızrak, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Tolga, Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Ersan Gülüm, Dentinho (Dk. 65 Gökhan Töre), Atiba Hutchisnon, Veli, Fernandes, Olcay Şahan (Dk. 89 İbrahim Toraman), Mustafa Pektemek (Dk. 58 Almeida)
Trabzonspor: Onur, Zeki, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Olcan, Volkan, Alanzinho (Dk. 77 Batuhan), Aykut Akgün, Colman (Dk. 49 Zokora), Malouda (Dk. 74 Yusuf Erdoğan), Henrique
Goller: Dk. 75 Olcay, Dk. 81 Gökhan Töre (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 24 Colman, Dk. 48 Alanzinho, Dk. 71 Aykut Demir, Dk. 84 Aykut Akgün (Trabzonspor), Dk. 86 Serdar Kurtuluş, Dk. 90+1 Ersan Gülüm (Beşiktaş)MAÇTAN NOTLAR

YÖNETİM VE TEKNİK HEYETİN İLK MAÇI

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Trabzonspor takımları arasında yapılan 2013-2014 sezonunun ilk hafta maçında Trabzonspor
Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bordo-mavili takımın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig'de ilk heyecanı yaşadı.

Bordo-mavili kulübün 26 Mayıs 2013'te yapılan olağanüstü genel
kurulunda başkanlığa seçilen Hacıosmanoğlu, başkan sıfatıyla Süper Lig'de ilk
karşılaşmayı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda izledi. Hacıosmanoğlu, derbilerde deplasman takımı taraftarına uygulanan yasağı protesto etmek amacıyla
çocuklarıyla birlikte maçı protokol tribünü yerine Beşiktaşlı taraftarlarla birlikte seyretti.

Kulüpte yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Tolunay Kafkas'ın yerine teknik direktörlüğe getirilen Akçay ise kariyerinde ilk kez Süper Lig
maçında sahaya çıktı.

MALOUDA İLK 11'DE
Trabzon'da sezon başı hazırlık kampına katılmayan ve UEFA Avrupa Ligi eleme maçlarında görev verilmeyen Zokora, bu sezon ilk kez Beşiktaş maçında 18 kişilik kadroya alındı.

Teknik direktör Akçay, son oynanan Dinamo Minsk maçından 4 farklı oyuncuya ilk 11'de görev verdi. Celustka, Soner Aydoğdu, Adrian ve Giray Kaçar'ın yerlerine Malouda, Colman, Alanzinho ve Aykut Demir sahaya çıktı.

Yeni transferlerden Bosingwa sakatlığı nedeniyle kadroya alınmazken, Malouda ve Aykut Demir ilk 11'de oynadı, Batuhan Karadeniz ve Yusuf Erdoğan yedek kulübesinde oturdu. Fatih Öztürk, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş ve Abdulkadir Özdemir ise 18 kişilik kadroya giremedi.


TRABZONSPOR TARAFTARINA YASAK
Sezonun ligdeki ilk büyük maçında Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun mücadele etti.

"Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, ve Galatasaray'ın kendi aralarında yaptıkları derbi maçlarda deplasman takımı
taraftarına uygulanan yasağa Trabzonspor'un da eklenmesiyle bordo-mavili taraftarlar İstanbul'da takımlarını destekleyemedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Trabzonsporlu taraftarlara ayrılan yer boş bırakıldı.


- - - Eklendi - - -

dipnot: Trabzonsporluyum beşiktaşı tebrik ederim ama en merak ettiğim şey Tolga nasıl bi performans gösterdi :)
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Baştan sona Beşiktaş'ın üstün oynadığı bir karşılaşmaydı ...
40.dakika da Colman ve 60.dakika da Alanzinho 2.sarı dan kırmızı kart ile atılması gerekiyordu... Hiç tartışması olmaz bunların...
Hakem son derece kötü yönetti diyebiliriz maçı ...

Tebrikler Kartal ...
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
ismail

ismail

Üye
    Konu Sahibi
Baştan sona Beşiktaş'ın üstün oynadığı bir karşılaşmaydı ...
40.dakika da Colman ve 60.dakika da Alanzinho 2.sarı dan kırmızı kart ile atılması gerekiyordu... Hiç tartışması olmaz bunların...
Hakem son derece kötü yönetti diyebiliriz maçı ...

Tebrikler Kartal ...
Tolga nasıldı biliyon mu?

gerçi Trabzonspor pek atak yapmamış ama :kop2:
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Tolga bir tane şut kurtardı 2-0 iken , uzaktan Batuhan'ın vuruşu oda ...:D
Başka elle tutulur pozisyon gelmedi Tolga'ya ...
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
ismail

ismail

Üye
    Konu Sahibi
onu gördüm zaten bi ani şut :D mc olsa onuda yerdi :D
 
manax

manax

Üye
Yeni transferler çok başarılı çok faydası olucak gibi gözüküyo hak edilen bi galibiyetti bence :D
 
gutihaz1

gutihaz1

Üye
atiba hutchinson çok iyi adam
 
mürteza16

mürteza16

Üye
Böyle devam ederse beşiktaş icin guzel olur
 

Benzer Konular



Üst Alt