Gizem'in cenazesi toprağa verildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Gizem'in cenazesi toprağa verildi

[h=2]Şofben zehirlenmesinden hayatını kaybeden Gizem Bera Yüksel son yolculuğuna uğurlandı.[/h]
Bursa'nın ilçesinde şofbenden sızan gazdan zehirlenen, hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel'in cenazesi toprağa verildi.

[h=4]GÖZYAŞLARI SEL OLDU[/h]Gizem Bera Yüksel'in (11) cenazesi, önce Arapzade Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Evin önünde bekleyen annesi Ayla ve babası Salih Yüksel ile akrabaları ve komşuları gözyaşı döktü. Gizem'in tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan aile fertleri çevredekiler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Gizem'in cenazesi, burada dua okunmasının ardından Gazi Orhan Bey Camisi'ne getirildi.Cenaze namazına Gizem'in ailesi, yakınları, komşuları, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze, namaz kılınmasının ardından Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dün saat 22.00 sıralarında, Arapzade Mahallesi'ndeki evlerinde ailesi tarafından banyoda baygın bulunan kardeşlerden İrem Sılay Yüksel (12) Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Bursa'ya götürülerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılmış, Gizem Bera Yüksel (11) Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

KAYNAK:

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
Türkiye Gizem’i, sınıfında yaptığı o samimi ve içten konuşmasıyla tanımıştı. Önce internette ardından televizyonlarda fenomene dönüştü Gizem…

“Ben bu okula ayakları ıslanarak geldim” diyordu. "Babam inşaat işçisi, 6. kattan düştü, annem benim için çalışırken elini kesti, sizde beni üzüyorsunuz” diye sitem ediyordu sınıf arkadaşlarına…

Güldük Gizem’in o samimi sözlerine…

Sonra her yerden kırmızı kurdeleli ayakkabılar gönderildi…

Kırmızı, parlak, kurdeleli cicileri gelmişti Gizem’in…

Evine doluşan kameralar, onu o cici ayakkabılarla çekerken, evlerinde de şenlik vardı…

Çünkü 6 kardeşti Gizem…

Onlarca ayakkabı gelmişti ve şimdi her kardeşin giyeceği birde ayakkabısı olmuştu…

Ne sevimliydin sen Gizem…

Televizyon ekranlarına çıktığında programa öğretmeninle gitmene izin vermeyen Vali Beye nede cici sitem etmiştin…

Hepimiz güldük, hepimiz sevdik seni…

Sonra unuttuk…

Günler girdi araya ve biz seni unuttuk Gizem…

Seni de bir anlık sevdik, güldük, acıdık, unuttuk işte…

Biz unuttuk ama vali Şahabettin Harput’un sözüne güvenmiştik…

Çünkü o, kameraların önünde seni makamında ağırlamış ve “her türlü sıkıntınızda arkanızdayım” demişti…

Vali Bey sahip çıkar, dedik…

Vali Bey bacası tütmeyen o eve misafir olur dedik…

Şahabettin bey fakir dostudur, bu aileyle de çocuklarla da ilgilenir, diye düşündük…

“Kömürcüye 33 TL borcum var” diyen annenin feryadını, bedava kömür dağıtan devletin valisi duyar diye düşündük…

Ama Gizem’in şofbenden zehirlendiği haberini duyduğumuzda gördük ki Vali Bey, “sıcak koltuğunda oturmaya devam etmiş…”

Onu tanıyanların ve sevenlerin ona verdiği güveni boşa çıkartmış…

Fakirliğini bu kadar aleni duyuran bir çocuğa, bir aileye himaye gösterememiş sayın vali!

Kameralar önünde millete verdiği sözü unutmuş…

Evet, affet bizi ki bizde unuttuk seni…

Çünkü Sayın Valiye güvenmiştik…

Devletin şefkat yüzünü sana ve ailene gösterir diye düşündük…

Devletin merhamet elleri sizi kucaklar diye sevinmiştik…

Ama görüşoruz ki olmadı…

Ve seni o şirin halinle kaybettik Gizem…

Kırmızı kurdeleli ayakkabıların şimdi mezarının başına konulacak, üzüntüm o ki, bizim insanlığımızı hangi kapının önüne koyacaklar…

Ve merak ediyorum sana ve bize söz veren sayın Vali Harput, Gizem için ve Gizemler için Bursa’da ne yaptı?

Hangi fakirin sofrasına oturdu, şu soğuk kış günlerinde sıcak odasından çıkıpta bacası tütmeyen ev aradı mı?

Bursa! Ey serhat şehri Bursa!

“Dicle’de bir kurt kapsa bir koyunu, sorar adli ilahi Ömer’den onu” diyen anlayışın insanları!

Şimdi Gizem’in hesabını verir misiniz?

Fatih Bayhan

----------Eklendi @ 09:37:43 ---------- Yazıldı @ 09:37:13 ----------

bu haberi duyduğumdan bu yana gözümden yaş kurumadı, inanın.
can evimden vurdu beni gizem!
M. Akif merhum'dan bir gün yoksulun biri çok acil bir ihtiyacı için 20 tl. para istemiş. ne ki, merhum'un cebinde değil 20 tl., 20 kuruş dahi yok...
öyle müteessir olmuş ki, açmış ellerini arş'ın sahibine ve ağlayan gözleriyle yakarmış:
"ALLAHım, ya bana bu merhamet dolu kalbi vermeseydin, ya da beni para sahibi kılsaydın!"
bugün ben aynı durumdayım, müştekiyim, muzdaribim, bi'kesim:
"ALLAHım, ya bana bu insanlara yardım edecek bir konum, makam verseydin, ya da bunca merhamet vermeseydin!"
affola Rabbim,
senden başka kime arzedeyim ki ben derdimi!

----------Eklendi @ 09:38:28 ---------- Yazıldı @ 09:37:43 ----------

gizem'in videosunu buraya aldım. yüreğim paramparça olarak.
seni asla unutmayacağım güzel kızım,
seni çok sevmiştim...
o minicik yüreciğindeki sorumluluk duygusu,
o yürek paralayan hikayeni...
Sen büyük Rabbimin sonsuz rahmetine, cennetine uçtun ya,
seni unutan, ömer olamayan 'sorumsuz'ların gerçek yüzlerini
bize göstererek!
alnı secdeli dediğimiz, müslüman zannettiğimiz sorumsuzları...
ve bize büyük bir ders daha bıraktın güzel kızım...
müslümanlığı namaz kılmaktan ibaret sananlara tokat bir ders:
ömer kıldığı namazları ile değil,
geceleri sırtında taşıdığı un çuvalları ile ömer olmuştu.
unuttuğumuz bu gerçeği bize yeniden hatırlattın...
bu kahpe dünyadan ayrılmakla sen zarar etmedin, çok şey kazandın aslında ya...
ama biz kaybettik!

Masha

Masha

Üye
Allah Rahmet Eylesin.
Çok üzüldüm Gizem için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...