Gerdan Böreği

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gerdan Böreği
MALZEMELER
yoğurt
margarin
4 adet yufka
koyun gerdanı
3 diş sarmısak
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.
 

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sağol dostum
 
Gerdan Ne Yav Neyse Teşekkürler.