General Motors Facebook'u Bıraktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
General Motors Facebook'u Bıraktı
Facebook, halka arzından hemen önce kötü bir haber aldı. Sitenin en büyük reklamverenlerinden General Motors Facebook'tan ayrıldığını açıkladı. Facebook'a olan ilgi azalıyor mu?
Sosyal ağ denilince akla ilk gelen isimlerden Facebook şu sıralar oldukça hareketli günler yaşıyor. Site bünyesindeki yeniliklerine son sürat devam eden şirketin asıl gündem konusu ise halka arz. $34 - $38 aralığındaki hisseleri ile gün içerisinde borsada işleme alınan ünlü site bu etkinlik öncesi oldukça kötü bir haber aldı.

Buna göre Facebook'un en büyük reklamveren isimlerinden General Motors artık sosyal ağda reklam yayınlamayacağını açıkladı. İlk günden itibaren toplamda yaklaşık 40 milyon dolar değerinde reklam yayını yapan ünlü firma böylece sitenin en büyük gelir kaynaklarından birisiydi.
Avrupa'da "AT&T" ve "Procter & Gamble"ın ardından ABD'nin en büyük üçüncü reklamvereni konumunda bulunan GM, Facebook'ta yayınladıkları tanıtımlardan istedikleri geri dönüşü alamadıklarını ifade etti. Yayınladıkları açıklama ile reklam konusunda farklı alternatifler aradıklarını ima eden yetkililer Facebook'ta üyeleriyle yakın dialog içerisinde kalacaklarını da sözlerine ekledi.
Gözler Diğer Markalara Çevrildi
Dünyanın en büyük motor üreticisi olan GM'in bu hamlesi şok etkisi yaratırken olayın diğer markalara sıçramasından büyük korku duyuldu. Fakat Ford ve Chrysler cephelerinden gelen bilgilendirmeye göre firmaların Facebook reklamlarına devam edecekleri bildirildi.

Böylece önemli bir ismi kaybeden Facebook milyonlarca dolar gelirden mahrum kaldı. Özellikle halka arz ile 100 milyar dolar değerlenmesi beklenen platformu -"FB" adıyla giriş yaptığı- borsada hareketli günler bekliyor. Bakalım uzun süredir üzerinde titizlikle çalışılan halka arzın Facebook'a katkıları ne olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

UpOneTR
Cevap
0
Görüntüleme
463
UpOneTR
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
465
ahmetkartal
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
289
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
422
Haydar
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
393
Haydar


Üst Alt