Twitter Bu Değere Nasıl Ulaştı?

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
    Konu Sahibi
Twitter Bu Değere Nasıl Ulaştı?


Twitter'in 10 milyar dolara ulaşan piyasa değeri akıllara şu soruyu getiriyor: Twitter bu değere nasıl ulaştı?

Twitter kurulalı sadece yedi yıl oldu ve şirketin değeri 10 milyar dolara ulaştı. Şirketin piyasa değeri akıllara hemen şu soruyu getiriyor: küçük ölçekli bir blog sitesi olarak adlandıralabilecek sosyal medya devi, bu parayı nerden kazanıyor ve bu değere nasıl ulaştı?

BBC'nin haberine göre, Twitter 218 milyondan fazla aylık kullanıcısı var; fakat şimdilik bunu paraya çevirmiyor.

Amerikan düzenleyicileri tarafından açıklanan verilere göre, şirket 2013'ün ilk altı ayında 69 milyon dolar zarar açıkladı. Buna karşın analistler, şirketin 2010 yılında 28 milyon dolar olan cirosunu, 2011 yılında 106 milyona, 2012'de 317 milyona çıkarmasıyla önemli ölçüde büyüme elde ettiğini ifade ediyorlar.

Twitter'ın kazancının yüzde 85ini sitede yer alan reklamlardan elde ediyor.

Twitter üzerinden bir şirketin veya kişinin reklam yapmasının ise üç tane yolu var: insanların zaman tünelinde gözükecek tweetler aracıyla promosyon, tüm hesap promosyonu ve trend promosyonu.

Reklam maliyeti ise genel olarak kampanya başladığından sonra tweet'in aldığı tıklama miktarına veya retweet edilme sayısına göre değişiyor.

2013 yılında Twitter'ın reklam gelirlerinin yüzde 65'ini ise mobil cihazlar sağladı. Twitter kullanıcılarının yüzde 75'inin aynı zamanda cep telefonları aracılığıyla da siteye ulaşıyor.

HANGİ BORSADA İŞLEM GÖRECEK?

Twitter'ın halka arzında yer alacak bir numaralı banka Goldman Sachs olurken en büyük rakibi Morgan Stanley de süreçte yer alacak.

Twitter hisselerinin ne zaman işlem görmeye başlayacağı henüz bilinmiyor.
ABD yasalarına göre bir şirket halka arz başvurusunu açıkladıktan en az 21 gün sonra ne kadar hisse satacağını ve hisse için belirlenen fiyatı açıklayabiliyor.

TWTR koduyla işlem göreceği belirtilen sosyal medya devinin, hangi tarihte ve hangi borsada işlem göreceği bilgisi ise henüz paylaşılmadı.

Ancak kimi uzmanlara göre en güçlü aday Nasdaq.
[TBODY] [/TBODY]
 

Benzer Konular

Silinen Üye 1386412
Cevap
4
Görüntüleme
296
PALA.
Baydırman
Cevap
9
Görüntüleme
484
DeV/AsA
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
262
TheNightMare.


Üst Alt