telefonu incelemiş biri olarak şunu açıkca söyleyebilirimki en başta telefon gayet karizma duruyor.fakat herşey görünüş değildir özellikte olmalı diyorsanız hemde uygun fiyatlı olsun diyorsanız telefon tam sizlik.yalnız telefonun genel üretici hatasından mıdır nedir tam olarak bilemiyorum avea hatlarda çekmeme gibi bi problemi var...çeşitli forum sitelerini ve şikayet sitelerini incelerseniz rahatlıkla görürsünüz.bunun dışında telefonun wifisi gayet rahat ve güzel bir şekilde çalışıyor.kamerası 3.2 megapixel denilsede 6300 ın kamerasıyla aynı yani 2.0 megapixel. kamerasından çok bi beklentiniz yoksa gayet tatminkar bir kameraya sahip.mp3 ve mp4 çalara sahip seside gayet net ve yüksek.ama bu ses olayı zilseslerinde sorunlu...zil sesleri çok yüksek çıkıyor ve orta bi ses ayarına sahip değil ya genel konumda yüksek sesle kullanacaksınız yada sessiz konumda ortası yok
hatsız açılabilme özelliğide var bu arada
trackball ı o kadarda güven vermiyor bunu üzülerek itiraf etmek istiyorum sanki aniden elinizde kalacak yada bozulacak gibi bir his yaratıyor içinizde ki bu belli bir süre kullanımından sonra hüstende öteye geçerek bozulacağını tahmin ediyorum
klavyesi tuşe bakımdan yumuşak ve kullanışlı ayrı bir facebook tuşu var buda bir avantaj facebook kullanıcıları için
kasası güven veren bir yapıya sahip ve hafif cebinizde bir ağırlık yaratmıyor... ekran olarak çok iyi olduğunu söyleyemem 6630 un ekranı bile daha tatminkar bana göre...ekran kalitesi düşük renk sayısı az... ama yinede gerçekten bu telefonu istiyorsanız tavsiye ederim.bu fiyata blackberry alacak haliniz yok ama blackberry tarzında bir telefonda arıyorsanız bu telefon en iyisi ... ayrıca Q100 deki mesaj problemi ve arama problemleride bu telefonda yok...