Öneri General Mobile Discovery 16gb Aldım Ne Yapmalıyım

Sponsorlu Bağlantılar

OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
    Konu Sahibi
General Mobile Discovery 16gb Aldım Ne Yapmalıyım
selamın aleyküm arkadaşlar general mobile discovery 16gb aldım androide yabancıyım telefona ne yapmalıyım komik bi soru ama ilk şarj ne olmalı ? neye nelere dikkat etmeliyim kullanırken felan

maktama

maktama

Üye
İlk şarjı istediğin gibi yap, li-ion pillerde sıkıntı yok. 8saat falan hurafe li,ion ve li-poly mer piller için. İnternet paketin yoksa sim kartı takmadan telefonu açıp mobil veriyi kapat, yoksa iyi girer faturaya:D.

Narutodth

Narutodth

Üye
Bencede öyle ama teknosa bimeks vatan bilgisayar falan hepsi ilk aldığında 8 saat şarjla diyor :D li ion piller zaten kendinden şoklu değilmi ? ne gerek var 8 saat şarja

maktama

maktama

Üye
Bunun "sence"si "bence"si yok, Doğrusu bu. :)
Teknosa'daki bimeks'teki vatan'daki arkadaşlar da ni-cd pillerden kalan bilgilerini kendilerine saklasınlar mümkünse. Onlar li-ion pilleri halen tam boşalt tam doldur diyenler ki li-ion pillerde tam boşaltmak önerilmez, pilin ömrünü daha çok götürür, %5-%10 seviyesi en uygunudur.
Geniş açıklamaları forumlarda sitelerde var, zahmet esip okuyuversinler ;)

Narutodth

Narutodth

Üye
Bunun "sence"si "bence"si yok, Doğrusu bu. :)
Teknosa'daki bimeks'teki vatan'daki arkadaşlar da ni-cd pillerden kalan bilgilerini kendilerine saklasınlar mümkünse. Onlar li-ion pilleri halen tam boşalt tam doldur diyenler ki li-ion pillerde tam boşaltmak önerilmez, pilin ömrünü daha çok götürür, %5-%10 seviyesi en uygunudur.
Geniş açıklamaları forumlarda sitelerde var, zahmet esip okuyuversinler ;)
Heh çok güzel ben o teknosadaki arkadaşa güvenip hep telefonun bataryasını tam boşaltıp şarj ettim. Şarj sürem baya düştü vasat dereceye geldi. Demek bu yüzdenmiş. Teknosa :bann:

• Beğen
Tepkiler: maktama
NokiaBeLLe

NokiaBeLLe

Üye
elektrikçiyim ama elektronikten de anlatım yeni teknoloji ile üretilen telefonlarda li-on piller kullanılıyor bu piller tam doldur tam boşalt diye bişe yoktur örnegin eski teknoloji bataryayı %20 de şarj ederse. bataryanın %20 kaybın olur bu yüzden tam boşaltım yapılırdı ve tam doldurum şimdi ise böyle bir durum yok ama %0 kayıp diye bişede yok bataryayı her doldurduğunda kaybın olur bu her deşarjdan sonra artar benim önerimyinede tam doldur tam boşalt olacaktır çünkü düzensiz yapılan farklı adaptörlerle şarj yapılan bataryalardan bir süre sonra şişme gerçekleşir lütfen ayda bir bataryanızı çıkarıp şekline bakın şekil bozukluğu varsa yenisi ile değiştirin İyi Forumlar

Üst Alt