Gençlerin Beğenilmeme Korkusu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gençlerin Beğenilmeme Korkusu
<span style="color:#990000">
<span style="font-size:12pt;line-height:100%">Gençler beğenilmeme korkusu yaşıyor </span></span>

Sevgi, onay, kabul gibi insanın psikolojik gereksinmeleri beraberinde birtakım kaygıları da getirir. Bunlardan birisi de beğenilmeme endişesidir.

Yetişkinliğe adım atmış bir ergenin de yaşayacağı en büyük korkulardan biridir; beğenilmeme endişesi. Organlardaki büyüme ve değişme sonucu vücutta olan değişimlere ergenin alışması zaman alır. Bu süre zarfında ergenin vücudundan utanması ve onu saklamak istemesi sık görülen bir duygu durumudur. Utangaçlıklar ve sıkılmalar bazen beklenmeyen davranışlar şeklinde kendini gösterir. Oğlunuz odasından çıkmak istemez veya evde yalnız kalmak ister, kızınız çok konuşmak istemez vs. Kendinden ve yeteneklerinden emin olmayan genç başkalarınca beğenilmeme kaygısıyla aslında yapabileceği birçok işten ve insanlardan uzak durabilir. Bu durum gencin girişimciliğini ve birçok alandaki başarısını olumsuz yönde etkiler.
Bir ergen nasıl göründüğü konusunda anne-baba ve arkadaşlarının onayını almak ister. Ergenler hem kendi hem de arkadaşlarının görüşlerini savunurlar ve size insanları görünüşe göre yargılamanın yanlış olduğunu ifade ederler. Bu, ergenlerin dış görünüşleri konusunda aşırı hassas olduklarının bir işaretidir. Ergenin kendisine yönelik nefretinin ve kendini beğenmemesinin kaynağında sevgi alma ihtiyacı vardır veya yeterli derecede sevgi ve onay aldığına inanmayan, güven eksikliği yaşayan ergen vardır. Bu nedenle ailelere ve öğretmenlere büyük görev düşmektedir.

<span style="color:#330099">Aileler, ergenlik çağındaki çocuklarına nasıl yardımcı olabilir? </span>

Çocuğunuza güzel yanlarını hatırlatın ve ona iyi bir ayna olun. Bilinçaltı gerçek ile gerçek olmayanı ayırt edemez. Bu nedenle insanın kendi iç konuşması çok önemlidir. Mesela &#8220;ben uzun boyluyum, ama burnum kocaman, yüzümde sivilcelerim var ve eminim çok kötü görünüyorum, güzelim ama boyum çok kısa&#8221; gibi iç konuşmalar sürekli olumsuzluklar üzerine nakarat çeker. Caddede yürürken veya biriyle konuşurken gençlerin zihnine şu soru takılır: &#8220;Acaba dışarıdan nasıl görünüyorum?&#8221; Eğer çevreden gelen geribildirimler ergenin kendini kabul için yeterli değilse genç kendini kötü hisseder ve içe kapanır. Dolayısıyla ergenin bilinçaltına iyi mesajlar gönderilmelidir.

Kesinlikle ergenin dış görünüşüyle ilgili şaka yollu da olsa alay ve aşağılama ifade edici geribildirimler kullanılmamalıdır. Büyüklerin ifadesiyle &#8220;Marifet iltifata tabidir&#8221;. Gençleri onore edecek her fırsat değerlendirilmelidir. Örnek olarak, &#8220;Kıyafetlerin çok yakışmış, harikasın, aferin çok iyisin, seni seviyorum...&#8221; gibi samimi ifade edilen şefkat, destek ve onay cümleleri özgüvene ihtiyacı olan ergeni motive eder. Unutmayın güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk alır.

<span style="color:#666666">kaynak: habersağlık</span>

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
biz yaşlandık yaaaa sağol

Salihyet

Salihyet

Üye
ama o adaleli ve narin vicudunu hala sergiliyosun

requiemksk

Üye
gencim güzelim..sarısınları uzerim

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
18 yaşında ikitane birden idare edemiyorum valla ikiside ayrı güzel

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
<div class='quotetop'>(pskolojik maynağ &#064; Feb 28 2006, 01&#58;01 AM) [post=287654]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
18 yaşında ikitane birden idare edemiyorum valla ikiside ayrı güzel
[/b][/quote]

cok buyuk marifetmiş gibi soliosun şaka şaka en guzeli genç gen herşeyi yaşıcan sevdigim yok sevenim cok ne zaman istersem arım hemen kapımda...bole bi cegingenlik yaşamadım yaşamak istememde ne olursa olsun babama rahatlıkla soliye biliorum
emegine saglık

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Beğenilmeme korkusu tam şu hafta yaşıyorum yeni kız durumları varda..

Nicolas_Anelka

Üye
çok kçtü birsey kendini beğenmemek ergenlik çağı meselelerindenn

keano

Üye
harbi haa, ulen ne uurasirdik sac jole mole kac saat kasardik aynanin karsisinda yaa

simdide begenmesinler diye uurasiyoz yakisiklilik basa dert canim

darkred

darkred

Üye
walla ben böyle bir korku yaşamadım kendime güvenirim.harbi aslında keano doğru söylüyo yakışıklılık başa dert

jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
bence genc olsun yasi buyuk biri olsun
her zaman kendini birine begendercekmis gibi hazirlamali
cunku gorunum insan onemli bir intibadir
ben sahsen disari cikmadan bayagi ugrasirim kendimle
gencim ve begenilmeme korkusu yasiyorum

S1FR3K1R1C1

Üye
Waybe..

Emeğine Sağlık...

tofy

Üye
çok güzel bilgiler teşekkürler a21a
benim beğenilmeme korkum hiç olmadı

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(tofy &#064; Mar 1 2006, 09&#58;13 PM) [post=288677]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

olması için bir sebebin yokki

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
walla ortada lisede ne kasardım kendimi sac yapcam baş yapcam die,sora noldu bilmiorum okul kapandi 2 sene saç kestirmedim sımdıde bi kestirdim tam kestirdim jöle bile sürüpte dikmeye falan üşeniorum begenmeyen güzel kızına almasın kardeşim gerci yinede begenen cıkıo allah icin simdi

jöly

Üye
<div class='quotetop'>(tofy &#064; Mar 1 2006, 09&#58;13 PM) [post=288677]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

seni beğenmeyecek olan aptaldır zaten bebişim
bilgiler için sağol a21a

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(jöly &#064; Mar 1 2006, 09&#58;19 PM) [post=288687]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

seni beğenmeyecek olan aptaldır zaten bebişim
bilgiler için sağol a21a
[/b][/quote]Enteresan..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt