gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ka'in

ka'in

Üye
    Konu Sahibi
gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz?
Bir bilge kişi çölde öğrencileriyle otururken demiş ki;gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz?tam olarak ne zaman karanlık başlar ne zaman ortalık aydınlanır?öğrencilerden biri uzaktaki sürüye bakarım demiş koyunu keçiden ayırmadığım zaman akşam olmuş demektir.başka bir öğrenci söz almış hocam demiş incir ağacını zeytin ağacından ayırdığım zaman anlarımki sabah başlamıştır.bilge kişi uzun süre susmuş.öğrenciler meraklanmışlar ve hocam siz ne düşünüyorsunuz diye sormuşlar.bilge kişi şöyle demiş yürürken,karşıma bir kadın çıktığında güzel mi,çirkin mi,siyah mı,beyaz mı,ayırmadan ona "bacım"diye bildiğimde,ve yine yürürken önüme çıkan erkeği,zenginmi,yoksulmu diye bakmadan miletine ırkına dinine aldırmadan"kardeşim"sayabildiğimde anlarım ki;sabah olmuştur AYDINLIK başlamıştır..."

• Beğen
Tepkiler: ladrex84

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Güzel

yalan_hayat

yalan_hayat

Üye
:hmmm

arslansem

arslansem

Üye
Öğrencilerin söylediklerini daha çok tuttum :ehe

Perfect!

Üye
nedense saçma geldi... aydınlanma kardeşlikle olcak bişeymidir :hmmm

(durduk yere ne kimseye bacım derim nede kardeşim.)

ka'in

ka'in

Üye
    Konu Sahibi
albayım durduk yere değil söylemen gereken yerde söyleyeceksin.

Perfect!

Üye
ama dediğine göre...Aydınlığa bu şekilde ulaşılırmış...

ka'in

ka'in

Üye
    Konu Sahibi
bu davranış şekli herkeste olsa aydınlık yarınlar olmazmı.

Perfect!

Üye
burda sözü edilen şey saygıdır , ancak saygı aydınlanmayı getirirmi ben pek sanmıyorum. tamamlayan başka şeyler olmalı. saygının yeri bunda az gibi bence

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
sabah horoz öter bazen yersiz oluyor ama yinede garanti olsun diye şöyle bi yukarı bakarım bitane yıldız kalmışsa sabahtır. akşam da batmışsa güneş akşamdır dır.

ka'in

ka'in

Üye
    Konu Sahibi
tabiki bensenin inancına düşüncene diline emeğene bayrağına rengine saygı duyarım ve ayırmaksızın severim böyle bir dünya düşün.burda anlatılan bu

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
tabiki bensenin inancına düşüncene diline emeğene bayrağına rengine saygı duyarım ve ayırmaksızın severim böyle bir dünya düşün.burda anlatılan bu
:hmmm şey tam anlayamadım ama benim içinmiydi yazdıkların.? hani açtığın konu için eleştiri yapmadım sadece yorumda bulundum yanlış anladığın birşey varsa düzelteyim. yazdığın konu güzel yane onun için diyecek birşey yok.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
bilge kişi şöyle demiş yürürken,karşıma bir kadın çıktığında güzel mi,çirkin mi,siyah mı,beyaz mı,ayırmadan ona "bacım"diye bildiğimde
sabah olmuştur AYDINLIK başlamıştır..."
Aydın kişi doğru demiş...
Gündüz bacım, gece yavrım :D

zaza

zaza

Üye
sabah horoz öter bazen yersiz oluyor ama yinede garanti olsun diye şöyle bi yukarı bakarım bitane yıldız kalmışsa sabahtır. akşam da akşam ezanı okursa tamam dır.
akşam ezanının ne farkı var ya yatsı okunuyorsa:ehe

Perfect!

Üye

bu aydınlanmayı sağlamaz ki... sadece barış içinde yaşar gideriz !? ( ne kadar mümkünse... buna inanmıyorum. )

bana göre aydınlanma görülmeyeni görerek olur... gördüğüne isim vermeyi herkes yapıyor.

--------------- Ekleme ---------------

Aydın kişi doğru demiş...
Gündüz bacım, gece yavrım :D

:ehe

ka'in

ka'in

Üye
    Konu Sahibi
inanırsak olucak bilgenin anlatmak istediğini anlayan anladı yeterki anlamak isteyelim tabi herkesin anlama kabiliyeti farklıdır herkes istediği yorumu anlayış şekline göre yapar ama bu bazen insana deyişik fikirler verir sonuçta bilgeye de öğrenci lerinede saygı duycaz önemli olan bizi de dinleyecek örencilerimizin olması bizden sonraki nesillere kardeşimize yiyenimize komşumuza çevremize güzel örnek olabilmek eyer yapa biliyorsanız böyle birşey siz aydınsınız karanlıklarda ışıksınızdır yapamıyorsanız başka ışıkları aydınlıkları söndürmeyin karartmayın.

Perfect!

Üye
haklısın ben anlamamışım .....

Kaptan

Kaptan

Üye
bu bilgenin söylediğinden çıkarabileceğimiz tek sonuç : karanlığa mahkumuz : ))))))

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
çaktırma zaza nerden çıktı o fikir benden, bende anlamadım:ah

ka'in

ka'in

Üye
    Konu Sahibi
kerem kardeş niyeki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...