yazık adamaGüne bağlıda + telefonun hasarınada bağlı. İlla 30 gün sonra verecekler diye kaide yok. 2–3–4 aya çıkabilir. Ben bunu yaşayanları gördüm. Ama arka kamera komple gitmiştiunutmadan 4 ay bekledikden sonra kullanıcı hatası diye düşün artık o iki cümle için 4 ay bekliyorsun
![]()

Güne bağlıda + telefonun hasarınada bağlı. İlla 30 gün sonra verecekler diye kaide yok. 2–3–4 aya çıkabilir. Ben bunu yaşayanları gördüm. Ama arka kamera komple gitmiştiunutmadan 4 ay bekledikden sonra kullanıcı hatası diye düşün artık o iki cümle için 4 ay bekliyorsun
![]()

yaşayanları gördüm diyorum birisinin ekranı gitmiş. Birisinin arka kamera diye birşey yok. Sence bu hatalar 20 günde düzelebilirmi ? Sen diyorsun 20 gün sonra vermezlerse tepelerine binerim diye gitde bin. Sen telefonuna doğru düzgün bakmassan adamlar ne yapsın. Keyif diye birşey yok. Hele birde parçalar yoksa onuda beklemek zorundalar. Telefon bu bilgisayar değilki harddisk yanması diye teşhis koysunlar hemen. Kullanıcı hatası nedir mesela diyelim arka kamera komple gitmiş. Bunu kullanıcı kendisi yaparmı yapar. Nasıl yapar? Vur çekici arka kameraya git servise üstünden kamyon geçti dersin. Ayrıca telefonunu kıran sensin. Paşa paşa Bekliyeceksin keyifde yapsalar hiç yapmasalarda bekliyeceksin. Telefonuna adam gibi bak sende. Ondan sonra kullanıcı hatası diye üstüne binersin. Niye biniyorsun.? Telefonuna doğru düzgün bak yaşama böylr olay bi daha allahım yaaböyle bir şey yok iş günü süresi dolduktan sonra (ki arkadaşlar 20 iş gününe düştüğünü söylüyor. kullanma klavuzlarında hala 30 yazıyor. kaynak gösterilirse sevinirim ben de öğrenmiş olurum) bahaneleri kalmaz. ne olursa olsun. suya düşme düşürme vs. farketmez artık kusurlu olan servistir. kullanıcı hatası olsa bile iş günü süresi içerisinde ücreti ile tamir etmek zorundadır. ne yani ben telefonumu düşürüp kırdım diye aylarca servisin keyfini mi bekleyeceğim? hiç affetmem binerim tepelerine. 2 yıl önce zaten bindim.![]()

kusura bakmada ben biliyorum kendi hatamı ama eğer parça bekliyorlarsa arayıp bi söylesinler.. ayrıca müşteri hatası durumlarda tamirden önce arayıp sormuyorlar mı bunu yapıcaz şu kadara mal olcak yapalım mı? diye?? geçen çarşamba sabahın köründe verdim bu zaman oldu hiç aramadılar.. olup olmıycanı bali bildirsinler ama.. olabilir ben düzgün baktım yada bakmadım tele bu beni ilgilendirir.. onlarda benim telimi aldılarsa tamir için yada tamir olup olmıycana bakmak için, şimdiye kadar aramaları gerekmezmiydi??? .. bu zaman oldu hiç aramadılar..yaşayanları gördüm diyorum birisinin ekranı gitmiş. Birisinin arka kamera diye birşey yok. Sence bu hatalar 20 günde düzelebilirmi ? Sen diyorsun 20 gün sonra vermezlerse tepelerine binerim diye gitde bin. Sen telefonuna doğru düzgün bakmassan adamlar ne yapsın. Keyif diye birşey yok. Hele birde parçalar yoksa onuda beklemek zorundalar. Telefon bu bilgisayar değilki harddisk yanması diye teşhis koysunlar hemen. Kullanıcı hatası nedir mesela diyelim arka kamera komple gitmiş. Bunu kullanıcı kendisi yaparmı yapar. Nasıl yapar? Vur çekici arka kameraya git servise üstünden kamyon geçti dersin. Ayrıca telefonunu kıran sensin. Paşa paşa Bekliyeceksin keyifde yapsalar hiç yapmasalarda bekliyeceksin. Telefonuna adam gibi bak sende. Ondan sonra kullanıcı hatası diye üstüne binersin. Niye biniyorsun.? Telefonuna doğru düzgün bak yaşama böylr olay bi daha allahım yaa![]()
Eğer kullanıcı hatası değilse, 30 gün içinde alırsın. Alamazsan tüketici mahkemesine git ya cihazın yenisini verirler ya da parasını. Kullanıcı hatası ise beklemek zorundasın.Benim c6 vardı n8 den once onu garantiye yolladım tam 5 ay uğraştım sonunda parasını geri aldım n8 aldım garanti işi sakat öyle 30 gün sonra gelmesse ertesi gün 0 ını alıyon falan öyle bi şey yok inananma oldukça oyalıyorlar seni artık telefondan veya parandan vaz geçicek raddeye geliyorsun Tabi herkes için bu böyle yürümüyor bazı arızalar kolay çözüle biliyor 15 günde yolluyorlar arıza durumuna göre ama ben çok çektim bilgin olsun...
ben yaşayanı görmedim arkadaşım yaşadım. telefonumun iş günü süresi içinde gelmesi benim yasal hakkımdır. garantili ya da kullanıcı hatası farketmez. Çünkü yetkili servis sadece garantili yada üretim hatası olan telefonu onarmaz anlaşmalı olduğu distrübitörün sattığı tüm ürünleri onarmak zorundadır. ve ben telefonu garantili satın alırım ki elimden düşürdüğüm zaman ya da çekiçle vurup dağıttığım zaman parasıyla da olsa adam gibi tamir edebilecek bir muhatap bulayım diye. aç 2. el telefon ilanlarına bak adamlar kocaman harflerle yazar KVK garantili ya da GENPA garantili diye. servis yedek parça ya da servis ağı sağlayamadığı, kalifiye eleman bulamadığı telefonu ithal edip satmasın o zaman.ben arabamı çarptığımda fiat yetkili servisi bana niye çarptığımı mı soracak. ister keyfi çarparım ister kazayla servis yapmak zorundadır. sizin oradaki servislerde dağ kanunları yada keyfi uygulamalar geçerliyse bilemem. burada biz hakkımızı aramak için hakem heyyetine ya da tüketici hakları mahkemesine başvurur ondan sonra yasal süreci bekleriz.(kimse ne zaman sonuçlanacağını garanti edemez. ama) haklıysan servisin tepesine de binersin hakkını da söke söke de alırsın.yaşayanları gördüm diyorum birisinin ekranı gitmiş. Birisinin arka kamera diye birşey yok. Sence bu hatalar 20 günde düzelebilirmi ? Sen diyorsun 20 gün sonra vermezlerse tepelerine binerim diye gitde bin. Sen telefonuna doğru düzgün bakmassan adamlar ne yapsın. Keyif diye birşey yok. Hele birde parçalar yoksa onuda beklemek zorundalar. Telefon bu bilgisayar değilki harddisk yanması diye teşhis koysunlar hemen. Kullanıcı hatası nedir mesela diyelim arka kamera komple gitmiş. Bunu kullanıcı kendisi yaparmı yapar. Nasıl yapar? Vur çekici arka kameraya git servise üstünden kamyon geçti dersin. Ayrıca telefonunu kıran sensin. Paşa paşa Bekliyeceksin keyifde yapsalar hiç yapmasalarda bekliyeceksin. Telefonuna adam gibi bak sende. Ondan sonra kullanıcı hatası diye üstüne binersin. Niye biniyorsun.? Telefonuna doğru düzgün bak yaşama böylr olay bi daha allahım yaa![]()
(Napolyon)

.. Vallahi gittim nokia servise dedim böle böle ovi suite ten güncelleme yaparken elektrikler kesildi..telimi 27.09.2011 de bıraktım 13.10.2011 de aldım ki tel kendine gelmiş gayette stabildi..yani diyecegim kimse kimsenin lafına bakıpta iş yapmasın...çok biliyorum diyen arkadaslarıda gorduk burada....
Parça olarak sat.en sonunda dün ben ulaştım ankaradaki servise.. ben bursa da oturuyorum nokia shop a verdim onlarda ankara da servise yolluyorlarmış.. neysem dün ulaştım geri iade çıkmış.. yapmamışlar ana kart mahvolmuş.. 600 lira masraf çıkar o yüzden yapmamışlar .. iyi olmuş yapmamışlar.. bursa ya gelmesini bekliyorum şimdi mort teli almak için.. gitmişken teli almaya yeni N8 alcam..paradan değil ama telimi seviyordum valla![]()