Garantiye giden telfon ne kadarda gelir???

Sponsorlu Bağlantılar

52mrt1905

Üye
    Konu Sahibi
Garantiye giden telfon ne kadarda gelir???
1-arkadaşlar garantiye giden telefonun yasal olorak gelme sürsi nekadardır?
2- belirtilen süre içinde gelmesse ne yapmalı?

haltie

haltie

Üye
7 ila 30 iş günü arasında gelmesi lazım.Gelmezse 30 iş gününde tüketici haklarına başvurabilirsin.

ridodido

Üye
30 gun icinde telefonu alman icin aramazlarsa 31. gun gidip 0 km olanini alirsin:) (ben makedonyaliyim burda yasalar boyle turkiyeyi bilemm)

kartal3x

kartal3x

Üye
7 ekimde yolladım yarın gelecek

esatgelmedi

Üye
hafta sonları dahil bütün resmi tatilleri çıkar ondan sonra 30 gün say. gelmezse tepelerine bin. :ehe

spartuas

spartuas

Üye
Güne bağlıda + telefonun hasarınada bağlı. İlla 30 gün sonra verecekler diye kaide yok. 2–3–4 aya çıkabilir. Ben bunu yaşayanları gördüm. Ama arka kamera komple gitmişti :D unutmadan 4 ay bekledikden sonra kullanıcı hatası diye düşün artık o iki cümle için 4 ay bekliyorsun :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Güne bağlıda + telefonun hasarınada bağlı. İlla 30 gün sonra verecekler diye kaide yok. 2–3–4 aya çıkabilir. Ben bunu yaşayanları gördüm. Ama arka kamera komple gitmişti :D unutmadan 4 ay bekledikden sonra kullanıcı hatası diye düşün artık o iki cümle için 4 ay bekliyorsun :D
yazık adama :)

haltie

haltie

Üye
Bazı parçalar servislerde olmuyor yurtdışından geliyor o zamanda süre uzayabiliyor.

kaptanedi

kaptanedi

Üye
30 gün falan degil yasa degişti 20 iş günüdür cumartesi dahil sadece pazar günü sayılmaz oda tatil günü falan yoksa 23 gün yapar türkiyede satış yapan ve sanayi bakanlıgına baglı her firma için gecerlidir ki sanayı bakanlıgınaa baglı olmayan hiçbir firma olmaz bu kurala uymalıdırlar kandırılmayın bu sürenin bir saat aşımı bile üçret iadesi yaptırımı vardım tüketici haklarıyla...

esatgelmedi

Üye

böyle bir şey yok iş günü süresi dolduktan sonra (ki arkadaşlar 20 iş gününe düştüğünü söylüyor. kullanma klavuzlarında hala 30 yazıyor. kaynak gösterilirse sevinirim ben de öğrenmiş olurum) bahaneleri kalmaz. ne olursa olsun. suya düşme düşürme vs. farketmez artık kusurlu olan servistir. kullanıcı hatası olsa bile iş günü süresi içerisinde ücreti ile tamir etmek zorundadır. ne yani ben telefonumu düşürüp kırdım diye aylarca servisin keyfini mi bekleyeceğim? hiç affetmem binerim tepelerine. 2 yıl önce zaten bindim.:yuru

• Beğen
Tepkiler: n000k
spartuas

spartuas

Üye
böyle bir şey yok iş günü süresi dolduktan sonra (ki arkadaşlar 20 iş gününe düştüğünü söylüyor. kullanma klavuzlarında hala 30 yazıyor. kaynak gösterilirse sevinirim ben de öğrenmiş olurum) bahaneleri kalmaz. ne olursa olsun. suya düşme düşürme vs. farketmez artık kusurlu olan servistir. kullanıcı hatası olsa bile iş günü süresi içerisinde ücreti ile tamir etmek zorundadır. ne yani ben telefonumu düşürüp kırdım diye aylarca servisin keyfini mi bekleyeceğim? hiç affetmem binerim tepelerine. 2 yıl önce zaten bindim.:yuru
yaşayanları gördüm diyorum birisinin ekranı gitmiş. Birisinin arka kamera diye birşey yok. Sence bu hatalar 20 günde düzelebilirmi ? Sen diyorsun 20 gün sonra vermezlerse tepelerine binerim diye gitde bin. Sen telefonuna doğru düzgün bakmassan adamlar ne yapsın. Keyif diye birşey yok. Hele birde parçalar yoksa onuda beklemek zorundalar. Telefon bu bilgisayar değilki harddisk yanması diye teşhis koysunlar hemen. Kullanıcı hatası nedir mesela diyelim arka kamera komple gitmiş. Bunu kullanıcı kendisi yaparmı yapar. Nasıl yapar? Vur çekici arka kameraya git servise üstünden kamyon geçti dersin. Ayrıca telefonunu kıran sensin. Paşa paşa Bekliyeceksin keyifde yapsalar hiç yapmasalarda bekliyeceksin. Telefonuna adam gibi bak sende. Ondan sonra kullanıcı hatası diye üstüne binersin. Niye biniyorsun.? Telefonuna doğru düzgün bak yaşama böylr olay bi daha allahım yaa :D

n000k

n000k

Üye
yaşayanları gördüm diyorum birisinin ekranı gitmiş. Birisinin arka kamera diye birşey yok. Sence bu hatalar 20 günde düzelebilirmi ? Sen diyorsun 20 gün sonra vermezlerse tepelerine binerim diye gitde bin. Sen telefonuna doğru düzgün bakmassan adamlar ne yapsın. Keyif diye birşey yok. Hele birde parçalar yoksa onuda beklemek zorundalar. Telefon bu bilgisayar değilki harddisk yanması diye teşhis koysunlar hemen. Kullanıcı hatası nedir mesela diyelim arka kamera komple gitmiş. Bunu kullanıcı kendisi yaparmı yapar. Nasıl yapar? Vur çekici arka kameraya git servise üstünden kamyon geçti dersin. Ayrıca telefonunu kıran sensin. Paşa paşa Bekliyeceksin keyifde yapsalar hiç yapmasalarda bekliyeceksin. Telefonuna adam gibi bak sende. Ondan sonra kullanıcı hatası diye üstüne binersin. Niye biniyorsun.? Telefonuna doğru düzgün bak yaşama böylr olay bi daha allahım yaa :D
kusura bakmada ben biliyorum kendi hatamı ama eğer parça bekliyorlarsa arayıp bi söylesinler.. ayrıca müşteri hatası durumlarda tamirden önce arayıp sormuyorlar mı bunu yapıcaz şu kadara mal olcak yapalım mı? diye?? geçen çarşamba sabahın köründe verdim bu zaman oldu hiç aramadılar.. olup olmıycanı bali bildirsinler ama.. olabilir ben düzgün baktım yada bakmadım tele bu beni ilgilendirir.. onlarda benim telimi aldılarsa tamir için yada tamir olup olmıycana bakmak için, şimdiye kadar aramaları gerekmezmiydi??? .. bu zaman oldu hiç aramadılar..

emirsaltik

emirsaltik

Üye
Benim c6 vardı n8 den once onu garantiye yolladım tam 5 ay uğraştım sonunda parasını geri aldım n8 aldım garanti işi sakat öyle 30 gün sonra gelmesse ertesi gün 0 ını alıyon falan öyle bi şey yok inananma oldukça oyalıyorlar seni artık telefondan veya parandan vaz geçicek raddeye geliyorsun Tabi herkes için bu böyle yürümüyor bazı arızalar kolay çözüle biliyor 15 günde yolluyorlar arıza durumuna göre ama ben çok çektim bilgin olsun...

TheMadness

TheMadness

Üye
Benim c6 vardı n8 den once onu garantiye yolladım tam 5 ay uğraştım sonunda parasını geri aldım n8 aldım garanti işi sakat öyle 30 gün sonra gelmesse ertesi gün 0 ını alıyon falan öyle bi şey yok inananma oldukça oyalıyorlar seni artık telefondan veya parandan vaz geçicek raddeye geliyorsun Tabi herkes için bu böyle yürümüyor bazı arızalar kolay çözüle biliyor 15 günde yolluyorlar arıza durumuna göre ama ben çok çektim bilgin olsun...

Eğer kullanıcı hatası değilse, 30 gün içinde alırsın. Alamazsan tüketici mahkemesine git ya cihazın yenisini verirler ya da parasını. Kullanıcı hatası ise beklemek zorundasın.

esatgelmedi

Üye
ben yaşayanı görmedim arkadaşım yaşadım. telefonumun iş günü süresi içinde gelmesi benim yasal hakkımdır. garantili ya da kullanıcı hatası farketmez. Çünkü yetkili servis sadece garantili yada üretim hatası olan telefonu onarmaz anlaşmalı olduğu distrübitörün sattığı tüm ürünleri onarmak zorundadır. ve ben telefonu garantili satın alırım ki elimden düşürdüğüm zaman ya da çekiçle vurup dağıttığım zaman parasıyla da olsa adam gibi tamir edebilecek bir muhatap bulayım diye. aç 2. el telefon ilanlarına bak adamlar kocaman harflerle yazar KVK garantili ya da GENPA garantili diye. servis yedek parça ya da servis ağı sağlayamadığı, kalifiye eleman bulamadığı telefonu ithal edip satmasın o zaman.ben arabamı çarptığımda fiat yetkili servisi bana niye çarptığımı mı soracak. ister keyfi çarparım ister kazayla servis yapmak zorundadır. sizin oradaki servislerde dağ kanunları yada keyfi uygulamalar geçerliyse bilemem. burada biz hakkımızı aramak için hakem heyyetine ya da tüketici hakları mahkemesine başvurur ondan sonra yasal süreci bekleriz.(kimse ne zaman sonuçlanacağını garanti edemez. ama) haklıysan servisin tepesine de binersin hakkını da söke söke de alırsın.
Geldim, bindim. aldım. :kop:(Napolyon)

n000k

n000k

Üye
en sonunda dün ben ulaştım ankaradaki servise.. ben bursa da oturuyorum nokia shop a verdim onlarda ankara da servise yolluyorlarmış.. neysem dün ulaştım geri iade çıkmış.. yapmamışlar ana kart mahvolmuş.. 600 lira masraf çıkar o yüzden yapmamışlar .. iyi olmuş yapmamışlar.. bursa ya gelmesini bekliyorum şimdi mort teli almak için.. gitmişken teli almaya yeni N8 alcam..paradan değil ama telimi seviyordum valla :(

kaptanedi

kaptanedi

Üye
kaynak sanayi bakanlığının sitesinde insan kaynakları bölümünde değişen maddeler yazıyor olmazsa sanayı bakanlığını direk arayıp sorabilirsin garanti kagıtlarında ne yazdıgı bizi bağlamaz ... Bu söylediğim kullanıcı hatasından kaynaklanmayan hatalar için teli bile bile bozarsann hiçbir hakkın yok tabi.. Ama tel fabrikasyon hatalıysa yok anakart gerekliymiş yok su kadar zamanda gelirmiş yok ekran yurtdışından gelirmiş bunlar satıcıyı bağlar beni değil belirtilen süre de yapamıyosan satmicaksın bu malı bunu ben degil türkiye cuhmuriyeti tüketiciyi koruma kanunu söylüyor.. Ben hatalı üretim 3 tane c7 ücreti bi tanede sıfır değişim aldım.. Ama kesinlikle kullanıcı hatası degild benimkiler...

• Beğen
Tepkiler: n000k ve esatgelmedi
m542tf

m542tf

Üye
servis felan hikaye alacaksın vodafone red tarifesinden telefonu arızalandımı ara red teami gelsin alsın telefonu sanada kullanman için telefon versinler. ( bana e72 verdiler) İstanbul Ankara İzmir ve çevre illerde geçerli ben çorluda'yım.

serhatoktar

serhatoktar

Üye
Vallahi arkadaşlar ben n8 'ime flash atarken bir daha hiç açılmadı..forumlar her şeyi çok bilen arkadaşların dediğine göre garanti kapsamı dşında kalırmış..garanti sınırlarını kendileri belirlemiş ya :):).. Vallahi gittim nokia servise dedim böle böle ovi suite ten güncelleme yaparken elektrikler kesildi..telimi 27.09.2011 de bıraktım 13.10.2011 de aldım ki tel kendine gelmiş gayette stabildi..yani diyecegim kimse kimsenin lafına bakıpta iş yapmasın...çok biliyorum diyen arkadaslarıda gorduk burada....

TheMadness

TheMadness

Üye
Dead flash bile garanti dışı bırakmıyor. Hatta belleli kaç kez dead flash attığım telefonumu servise vermiştim camın içinde leke vardı aldım geri garantisi hala devam ediyor :d:

----------Eklendi @ 17:32:40 ---------- Yazıldı @ 17:31:40 ----------

en sonunda dün ben ulaştım ankaradaki servise.. ben bursa da oturuyorum nokia shop a verdim onlarda ankara da servise yolluyorlarmış.. neysem dün ulaştım geri iade çıkmış.. yapmamışlar ana kart mahvolmuş.. 600 lira masraf çıkar o yüzden yapmamışlar .. iyi olmuş yapmamışlar.. bursa ya gelmesini bekliyorum şimdi mort teli almak için.. gitmişken teli almaya yeni N8 alcam..paradan değil ama telimi seviyordum valla :(
Parça olarak sat.

Üst Alt