GARANTİ DEĞİŞİMİ VE PARA İADESİ iphone

Sponsorlu Bağlantılar

turgutilbars

turgutilbars

Üye
    Konu Sahibi
GARANTİ DEĞİŞİMİ VE PARA İADESİ iphone
Arkadaşlar merhabalar.İphone markaz cihazımı garantiye gönderdim ve sitesinde cihaz değiştirildi yazıyor.Şimdi işin gerçeği ben bu telefonu almak istemiyorum garantisinin bitmesine de az kaldı yine sorun çıkartabilir gibisinden.Uzun araştırmalarım sonucunda kanuni hak olarak aşağıdakiler gözüküyor.Şimdi bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş var mı?

1. Herhangi bir sebepten² dolayı değişim hakkı kazandıysanız fatura tutarınının iadesini isteyebilir veya firmanın size eşdeğer veya üstü bir model önermesini isteyebilirsiniz. Bu tamamen sizin keyfiyetinize kalmıştır ve servisin/üreticinin/satıcının bu konuda size bir dayatmada bulunması söz konusu dahi değildir. Hangisi işinize geliyorsa onu kabul edin.

0MG90

0MG90

Üye
Garantiye verdiğinde belli bir süre var. O sürede hala eline geçmediyse para iadesi talep edebilirsin diye biliyorum. O yazıyı nerede bulduysan bana sallamışlar gibi geldi. Olmadı cihaz değişimini al internette sat.

turgutilbars

turgutilbars

Üye
    Konu Sahibi
Garantiye verdiğinde belli bir süre var. O sürede hala eline geçmediyse para iadesi talep edebilirsin diye biliyorum. O yazıyı nerede bulduysan bana sallamışlar gibi geldi. Olmadı cihaz değişimini al internette sat.
hocam şurda yazıyor.Bana sallama gibi gelmedi açıkçası.

kerem.krmoglu

kerem.krmoglu

Üye
Para iadesi talebinide tüketici haklarına başvurarak yapıyorsun, ve bu 5-6 ay sürer dava süreci sonunda paranı alsanda pişman olabilirsin beklediğine

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Bi uyanık sizsiniz. Değiştirmemeleri lazım siz gibilere de değiştiriyor Apple. Benim de 2 hafta önce değişti telefonum Apple Store'da hiç bişi istemedim.

dmatias

Üye
Bi uyanık sizsiniz. Değiştirmemeleri lazım siz gibilere de değiştiriyor Apple. Benim de 2 hafta önce değişti telefonum Apple Store'da hiç bişi istemedim.
uyanıklıkla alakası yok eğer müşteri sıkıntıları çok kez yaşdıyssa o firmanın malını kullanmak zorunda değil ve eğer garanti kayıtlarından mahkemede bakılır mağduriyet söz konusuysa ürünün parası + bir miktar para şeklinde mağduriyet tazmin edili 200 dolarlık telefonu 2000 bin tl ye satıyolar ne marka sevici ne fanboysunuz arkadaş

• Beğen
Tepkiler: İp5furkan, legolas29 ve turgutilbars
0MG90

0MG90

Üye
iPhone mu 200 dolar :D

Dediğim gibi değiştirilen ürünü al sat daha iyi.

turgutilbars

turgutilbars

Üye
    Konu Sahibi
hocam ahhh ahhh fani olan şu dünyada kimsenin kalbini kırmak istemiyorum o yüzden size ters bir şey demeyeceğim.öğrendim ki cihazıma bozuk batarya takmışlar ;) eminim.Kontrol etmeden takmışlar biz kesinlikle öyle birşey yapmıyoruz dedi program mı doğru söylüyor siz mi doğru söylüyorsunuz dedim ve hemen orada birbirleriyle fısıl fısıl konuşuyorlar halil mi yapmıştı gibilerinden demek ki daha önce de böyler birşey olmuş ki konuşuyorlar.Benim garanti sürem bitecek ya verdikleri yeni cihazda sorun çıkarsa kim verecek bunun hesabını.iyi forumlar size
iPhone mu 200 dolar :D

Dediğim gibi değiştirilen ürünü al sat daha iyi.
hocam benim cihazımı şu an kontratlı olarak bedava veriyor apple kendi ülkesinde.Demek ki verilebiliyor.yapım maliyeti o kadar düşük kü veriliyor.

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
uyanıklıkla alakası yok eğer müşteri sıkıntıları çok kez yaşdıyssa o firmanın malını kullanmak zorunda değil ve eğer garanti kayıtlarından mahkemede bakılır mağduriyet söz konusuysa ürünün parası + bir miktar para şeklinde mağduriyet tazmin edili 200 dolarlık telefonu 2000 bin tl ye satıyolar ne marka sevici ne fanboysunuz arkadaş

Telefon 230 € falan. Bir çok kez sorun yaşadıysa elinde bir sürü servis kağıdı olur. O zaman anlarım. Ama ya bir şey olursa diye para iadesi istiyor. Eline 230€ verseler de Kabul etmeyecektir.

turgutilbars

turgutilbars

Üye
    Konu Sahibi
Telefon 230 € falan. Bir çok kez sorun yaşadıysa elinde bir sürü servis kağıdı olur. O zaman anlarım. Ama ya bir şey olursa diye para iadesi istiyor. Eline 230€ verseler de Kabul etmeyecektir.
hocam elimde servis kağıdının olmadığını nerden biliyorsunuz? ne demişim? garantisi bitecek yine sorun çıkartabilir gibisinden... diye yani daha önce sıkıntıları varmış ki yine diyorum.Arkadaş bu forumlarda da amma genpa telpa teleservice müdürü var heralde :) ehehe hemen firmayı savunuyorsunuz hocam.

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
hocam elimde servis kağıdının olmadığını nerden biliyorsunuz? ne demişim? garantisi bitecek yine sorun çıkartabilir gibisinden... diye yani daha önce sıkıntıları varmış ki yine diyorum.Arkadaş bu forumlarda da amma genpa telpa teleservice müdürü var heralde :) ehehe hemen firmayı savunuyorsunuz hocam.

Ben genpa gibi şirketleri savunmuyorum. Türk şirketlerinin hiç birini savunmam. Direk apple Store da değiştirdim telefonu ben. Sorunsuz kullanıyorum.

Ayrıca servis kağıdı demedim kağıtları dedim. Bi 3-5 tane olmalı ki dediğin talebi yapabilmelisin diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: legolas29 ve turgutilbars
MrExpert

MrExpert

Üye
Eğer size yeni ürün veriyorlarsa şanslısınız para iadesi almak çok zor sadece onarım veya değişim yapılma ihtimali yoksa bu durum geçerli yada aldığın günden 1 hafta geçmediyse (0. üründe) para iadesi alabilirsin bence fazla uğraşma.

sado-06

sado-06

Üye
arkadaşlar benim telefonum note 4 10 ay garantısı kaldı ama 2 ay ıcerisinde 3 defa servise verdim ve hala sorun devam edıyor para ıadesı veya degısım nasıl olıuyor yardım edın

0343434

0343434

Üye
Türkiye'de garanti konusunda en iyi mobil cihaz şirketi Apple'dır. Nokia telefonumu servise göndermiştim bir sene önce telefonu yapmadan geri vermişler evde kendim yaptım. HTC desen zaten adamlar 20 günü zorluyor. Samsung elin bile değmesin servise daha da bozup cihazı veriyorlar. General Mobile söyleyemiyorum bile. Apple doğrudan cihaz değişimi yapıyor çoğu problemde ve verilen cihazlarda bir problem çıkarsa bu sefer hiç bekletmeksizin sıfır ile değiştiriyorlar Apple servislerinde Genpa'dan bahsetmiyorum. Bence burada takdir etmek gerekiyor firmayı. Ödenilen parayı kesinlikle sonuna kadar hakediyor.

3onur5

3onur5

Üye
konuyu açan arkadaş 2 yıl önce açmış hortlatan arkadaşı ayakta alkışlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, theeternal ve cici60

Üst Alt