Telefon Tavsiyesi galaxy S4 vs htc one

Sponsorlu Bağlantılar

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
galaxy S4 vs htc one
daha önce xperia z ile htc one arasında kalmıstım arkadasların yardımıyla donanım olarak htc nin önde oldugunu gördüm şimdi yine sizden yardım isticem arkadaslar telefonu zorunlu olarak en az 2 yıl kullanacagım için ince eleyip sık dokuyorum biraz. samsung galaxy s4 mü yoksa htc one mı. görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
 


ultrayer6

ultrayer6

Üye
S3'ten iPhone 4s'e geçmiştim. Bir daha asla Samsung almam. Bu ayın 12'sinde ise HTC One alacağım. Ben HTC'yi öneriyorum. İnceledim ve ne Samsung ne iPhone görür gözün, harika bi cihaz.
 
Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
    Konu Sahibi
önerinizi nedenleri ile yazarsanız cok sevinirim hem bana hem arada kalmıs diger arkadaslara daha cok yardımcı olacaktır o şekil.
 
serif55

serif55

Üye
Bir Htc One kullanıcısı olarak + ve - lerini sayıyorum kendime göre

Artıları

+ Ses kalitesi (hoparlörlerin stereo oluşu, dahili iki amfisiyle beraber kulaklıktan aldığınız ses kaliteside tartışılmaz - telefonlar arasında rakibi yok)
+ Gövde/kasa kalitesi (daha öncede ni mesajımda yazmıştım birisi plastik leğen birisi metal :) elde tutuş hissi çok çok güzel, ayrıca gövdenin aliminyum olması ısıyı daha çabuk dışarı atıyor stabillik bazında çok çok iyi(çabuk ısınmasının sebebide metalin ısıyı daha çabuk yaymasıdır) :oke:)
+ Ekran kalitesi (gerek güneş altında gerek normal ışıkta ekran parlaklığı ve kalitesi konusunda bariz üstünlüğü var)
+ LTE yi desteklemesi (kimine göre bu + olarak sayılmaz ama bana göre kesinlikle bir + dır henüz ülkemizde kullanılamamasına rağmen ileride kullanacağımız bir altyapıdır lte. Sizinde dediğiniz gibi bir cihazı uzun süre kullanıcaksak ileriye dönük bir özelliğinin olması yararımızadır
+ Radyosu ve Beats Audio desteği (bu yine bana göre bir + dır. Kimisi gereksiz diyebilir ama bana göre müzik için vazgeçilmez iki özellik bulunmakta)

Şu an aklıma gelen + lar bunlar başka kullanan arkadaş varsa ekleyebilir

Eksileri

- Hafıza kartı slotu olmaması (bunu aslında - olarak yazmayacaktım 32 gb normal bir kullanıcı için hayli hayli yetmekte kaldıki aynı fiyat aralığında 16 gb s4 yerine 32 gb One alıyorsunuz neyse şimdi samsung fanboylarından birisi çıkar tartışma yaratır hiç gerek yok)
- Çıkartılamaz batarya ( hafıza kartı girişi olmaması ile aynı düşünceye sahibim bu konudada kimine göre - kimine göre sorun teşkil etmez bana göre etmiyor da aman fanboylar korkutuyorsunuz beni :))
- Yazılım desteği ve geliştirici dostu olmaması ( sorunu bile bile aldım ama hiçte pişman değilim gayet yeterli destek almakta cihaz aslında bunuda - yapmıcaktımda neyse :) samsung un yapmış olduğu aslında şudur; gözü kör müşterilerine erken adım atıp cihazlarını satmak için güncelleme adı altında sunduğu açık kapatma yamalarını iyi birşeymiş gibi göstermektir )
- Aksesuar vs desteğinin az olması ( samsung ta iphone gibi aksesuar konusunda başı çekmeye başladı. Samsung u herkes alır Htc yi bilen alır diye bi söz var çok doğru. Piyasada o kadar çok samsung modeli var ki ister istemez üreticiler samsunga yöneliyor, örneğin 10 milyon s4 satmış 5 milyon one satmış hangisini kullanan daha fazlaysa ona çıkarılan aksesuarlarda daha fazla. Bazen iphone kaplarına kılıflarına içim gidiyor ama gerçek bu yapıcak bişey yok)

Kamera konusunda + veya - yazmayacağım

Video çekim ve ses kaydı konusunda hem arka hem öne kamerada One bariz bir üstünlüğü sahip karşılaştırmaları izleyebilirsiniz
Ama iş resim çekim moduna gelince S4 ün daha başarılı olduğunu aşikar
Gece çekimlerinde aralarında çok bir fark görmedim ama One daha aydınlık bir çekim sunuyor

Uzun uzun yazdım hepsini okuma zahmetine giren arkadaşlara teşekkür ederim

Not : Bana göre şöyledir diye yazdığım noktalar tartışma çıkarılabilecek potansiyele sahip olduğundan dolayı genelleme yapmadan yorumlayınız lütfen.
 
  • Beğen
Tepkiler: lord355, Penci Hoca ve Invoke
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
htc one :oke:
 
Invoke

Invoke

Üye
daha önce xperia z ile htc one arasında kalmıstım arkadasların yardımıyla donanım olarak htc nin önde oldugunu gördüm şimdi yine sizden yardım isticem arkadaslar telefonu zorunlu olarak en az 2 yıl kullanacagım için ince eleyip sık dokuyorum biraz. samsung galaxy s4 mü yoksa htc one mı. görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Yine ben geleyim mi yardıma? :pro:
serif55 güzelce anlatmış zaten.
Aralarında performans açısından abartılacak farklar yok, ufak tefek şeyler, sorun yok yani bu konuda.
Ses performansı HTC alır gider.
Ekran bence HTC her türlü daha iyi.
Kasanın alüminyum olması da daha iyi, hem daha hoş duruyor, hem ısıyı daha iyi yayıyor...
Kamera konusunda S4 biraz üstün ama Oneda pişman edecek bir kameraya sahip değil.
Ben olsam One alırdım.


- - - Eklendi - - -

@serif55 Bu arada lte gelene kadar bu telin işi biter, bence. :ehe


- - - Eklendi - - -

Xperia Z'nin üçü arasındaki tek elle tutulur artısı geliştirici dostu olması, sanırım :ehe Gariban Sony.
 
  • Beğen
Tepkiler: Penci Hoca
Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Ben olsam HTC ONE alırdım!
Nedeni bence cep telefon üçün tasarım ve ses çok önemli. Zaten donanım çok iyi ve günümüzdeki her oyunu destekleyen bi cihaz.
S4 de iyi cihaz ama tasarım ve ses olarak diğer cihazdan geride.
Bu sadece benim görüşüm her kişi aynı görüşe sayıp olmayabilir! :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
06kubilay06

06kubilay06

Üye
htc gayet guzel bi telefon fakat ben s4 ü tercıh ederdım nedeni ise s4 deki özellikler çogu telefonda yok telefon hız konusunda performans konusunda bana gore 1. ama s4 kasa sıkıntılı hafıf olsun dıye plastik yapıyorlar kırılcak gıbı ama ben s4 alıp sarjlı kılıflarla kullanırım tabı sen kılıfla kullanmayı sevmıyorsan ve sesi iyi olsun istersen tartışmasız htc one
 
fingerback5

fingerback5

Üye
Htc all the way.
 
ultrayer6

ultrayer6

Üye
s4 özellik diyorsunuz da hangi birini kullanıyorsunuz? S4 sahibi tanıdıklarım var, alıyorum telefonu, indiriyorum üstteki bildirim barını aşağıya, bütün özellikler kapalı.
Göz takip mi? Sadece dışarıda, aşırı aydınlıkta çalışıyor ve sürekli ön kamera çalıştığı için pil düşmanı. Üstelik sadece samsung'un kendi tarayıcısı ve kendi oynatıcısında çalışıyor.
Diğer ıvır zıvır şeyler mi?

Birkaç gün sonra hevesinizi alıp, sonra da "şarj yemesin" diye kapatacağınız dandini özellikler için yıllarca kullanacağınız cihazı yanlış seçmeyin.

Hız konusunda 1. Değildir bu arada. iphone kullanıcısıyım ve hız nedir bildiğim için s4 ve touchwiz'deki yavaşlama ve takılmaları gayet görüyorum. Bir değil birkaç s4'te denedim. Fakat vatan bilgisayar'da htc one'ı kullandım ve "işte" dedim, "hız budur."

Ekran kalitesi mi? Retina utansın, süper amoled utansın. Videolardan bakıp yorum yapmayın, elinize alıp bakın bi o ekrana.

Ses kalitesi belki de piyasanın en iyisi. Yüksekliği de öyle.

Malzeme kalitesine değinmiyorum bile.
 
  • Beğen
Tepkiler: serif55 ve Invoke
gececikaramavi

gececikaramavi

Üye
S4 kullanicisiyim kasa kalitesi berbat
 
Kerim.

Kerim.

Üye
bende one'ı tercih ederdim ama s4ün kasa
,ses ve ekran kalitesi dediginiz gibi kotu degil bence:hmmm
 
tapatalk

tapatalk

Üye
s4de wolfson ses çipi var yalnız
 
tapatalk

tapatalk

Üye
hoparlör ne alaka kulaklık için diyodum sonuçta müziği hoparlöre verip sokakta apaçi gibi gezmiyoruz
 
Türe

Türe

Üye
hoparlör ne alaka kulaklık için diyodum sonuçta müziği hoparlöre verip sokakta apaçi gibi gezmiyoruz

Kulaklik icin de gecerli. Wolfson gayet iyi ama beats kadar degil. Tabiki yuksek bir deneyim icin fazlasiyla yeter iyi bir kulaklikla orasi ayri.
 
smh60

smh60

Üye
htc one
 
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
One Almam S4 Daha İyi Benim Gözümde Ben Alıcam 1 Ay Sonra Bir Galaxy S4 ;)
 


Üst Alt