baskahmet
Üye
Durum ne oldu?İnternetin sıkıntı çıkaracağı tuttu üniversite de kampüsün netini kullanıyorum inmesini beklesem bile hemen kuramam gecenin ilerleyen saatlerine kaldı. Sorunu çözebilirsem burada anlatacağım.
Durum ne oldu?İnternetin sıkıntı çıkaracağı tuttu üniversite de kampüsün netini kullanıyorum inmesini beklesem bile hemen kuramam gecenin ilerleyen saatlerine kaldı. Sorunu çözebilirsem burada anlatacağım.
Rusyaya döndugunde bi sorun oldumu wifi felan ? Rusya farki ne iyimi bari bende bugun rusyaya geçerim belkibende bu romun tr olmadığını öğrenince rusya 27 Mar 2015 tarihli stock romuna döndüm
yok hiç bir sorun olmadı odinden tüm wipeleri yaparak döndüm deezer filan yok şarjı felanda iyi ani düşmeler yaşamadım şimdilikRusyaya döndugunde bi sorun oldumu wifi felan ? Rusya farki ne iyimi bari bende bugun rusyaya geçerim belki
Sorunu çözdüm epey uğraştırdı sanırım pitle yapılan yükleme yüzünden oldu ben romu pitle birlikte kurmuştum, factory (4 Parçalı) romu odin ile kurarken nand flash erase, efs clear, bootloader update işaretli kurulum yaptım modem dahil tüm partitionlar sorunsuz yüklendi. Nand flash erase seçeneği çok dikkatli kullanılmalı tüm veriler silinir ve tekrar yazılır mümkünse laptop kullanmak lazım elektrik kesilir ya da bağlantı bir şekilde koparsa hard brick olabilir şimdiden uyarıyorum.Durum ne oldu?
Benim icn srn yok pitsiz kurdumSorunu çözdüm epey uğraştırdı sanırım pitle yapılan yükleme yüzünden oldu ben romu pitle birlikte kurmuştum, factory (4 Parçalı) romu odin ile kurarken nand flash erase, efs clear, bootloader update işaretli kurulum yaptım modem dahil tüm partitionlar sorunsuz yüklendi. Nand flash erase seçeneği çok dikkatli kullanılmalı tüm veriler silinir ve tekrar yazılır mümkünse laptop kullanmak lazım elektrik kesilir ya da bağlantı bir şekilde koparsa hard brick olabilir şimdiden uyarıyorum.
Not: Nand flash erase yalnızca factory firmwarelerle kullanılabilir tek parçalı romda denemeyin çünkü tek parçalı rom sistemi tamamen silip yeniden kurabilecek gerekli tüm yazılımları içinde barındırmaz.
Sorun kesin olarak pitle kurulum yaptığım için mi oldu emin değilim ama kuvvetle muhtemel öyle pit sistem partitionlarını yeniden oluşturduğu için sorunun ondan kaynaklandığını düşündüm. Şayet konuda verilen bu romu kurup daha sonra tek parçalı stok roma geçerken wifi yada anabant sürümünün değişmemesi gibi sorunlar yaşayan olursa herhangi bir factory firmware ile yukarıdaki mesajda anlattığım yöntem ile sorunu çözebilirler.Benim icn srn yok pitsiz kurdum
Maalesef hem türk romu değil hemde kasılmalar başladı cm12 ye geçebilirim veya hangi rom acabaSorun kesin olarak pitle kurulum yaptığım için mi oldu emin değilim ama kuvvetle muhtemel öyle pit sistem partitionlarını yeniden oluşturduğu için sorunun ondan kaynaklandığını düşündüm. Şayet konuda verilen bu romu kurup daha sonra tek parçalı stok roma geçerken wifi yada anabant sürümünün değişmemesi gibi sorunlar yaşayan olursa herhangi bir factory firmware ile yukarıdaki mesajda anlattığım yöntem ile sorunu çözebilirler.

Dün de konuştuk zaten cm12 iyi ama birkaç sorun daha var çözülmesi gereken özellikle camera api sinin geliştirilmesi lazım stock rus son sürümde rootlu ve gereksiz tüm uygulamaların kaldırılmış halini kullanıyorum tavsiye..Maalesef hem türk romu değil hemde kasılmalar başladı cm12 ye geçebilirim veya hangi rom acaba![]()
Rootlu ve gereksiz uygulama kaldırılmış çok kullandım fakat ram yine aynı 600 lerde geziyordu hızda da bi farklılık göremedimDün de konuştuk zaten cm12 iyi ama birkaç sorun daha var çözülmesi gereken özellikle camera api sinin geliştirilmesi lazım stock rus son sürümde rootlu ve gereksiz tüm uygulamaların kaldırılmış halini kullanıyorum tavsiye..
cm12 yi deneyeyim olmazsa geçerim stocka..Hızda gözle görülür bir fark olmuyor evet farkı şarja ve dalvik sanal motoruna bir miktar olumlu katkısı, cm12 dediğim gibi günlük kullanım için ideale yakın kişiselleştirmeyle hoşuna gidebilir bir dene.Rootlu ve gereksiz uygulama kaldırılmış çok kullandım fakat ram yine aynı 600 lerde geziyordu hızda da bi farklılık göremedimcm12 yi deneyeyim olmazsa geçerim stocka..
Rootlu ve gereksiz uygulama kaldırılmış çok kullandım fakat ram yine aynı 600 lerde geziyordu hızda da bi farklılık göremedimcm12 yi deneyeyim olmazsa geçerim stocka..
S5 Romda 1 gb ram kullanıldığını gördümArkadaşlar ram in fazla kullanılması kötü değil aksine iyi bir şey yetersiz kalması durumu hariç tabi bu yüzden eskiden kalma bazı alışkanlıkları bırakmak gerek bizim cihazın şu an ne stock rom da ne de cm12 de ram sorunu yaşadığına şahit olmadım ben.
Ama cm12 yi deniyeceğim
İlk rom yüklemeyi öğrendiğimde çok rom yüklerdim gördüğümü yüklerdim iyi hatırlıyorumSürekli rom değiştirmek iyi değil zamanla telefondan sıkılırsın ayrıca zarar da verebilirsin aktif kullanıcısı olan popüler romları belirli periyotlarda denemek ise hoştur telefonda farklı izlenimler oluşturduğu için insanın hoşuna gidiyor tabi dikkatli olmalı ve ne yaptığını bilmelisin.S5 Romda 1 gb ram kullanıldığını gördümAma cm12 yi deniyeceğim
Neyse denemekten zarar gelmez ben romu yükliyip geliyorum cm12 yi , bu aralar çok fazla rom değiştirmiyorumİlk rom yüklemeyi öğrendiğimde çok rom yüklerdim gördüğümü yüklerdim iyi hatırlıyorum
Aynen ben öyle yapıyorum aktif olan romları deniyorum gidip kimsenin kullanmadığı slimkat romu kurmuyorumSürekli rom değiştirmek iyi değil zamanla telefondan sıkılırsın ayrıca zarar da verebilirsin aktif kullanıcısı olan popüler romları belirli periyotlarda denemek ise hoştur telefonda farklı izlenimler oluşturduğu için insanın hoşuna gidiyor tabi dikkatli olmalı ve ne yaptığını bilmelisin.
Romun kasmaya başlaması ayrı bir şey fazla ram kullanması ayrı bir şey fazla ram kullanıyorsa ama kasmıyorsa sorun yok kasıyorsa da rom atmak yerine wipe yapar devam edersin.Aynen ben öyle yapıyorum aktif olan romları deniyorum gidip kimsenin kullanmadığı slimkat romu kurmuyorum
Cm12 ve stock yüklüyorum 1-2 hafta süreyle.Veya daha da uzun sürebilir roma alışabilirsem
Stockta 1 ay kalmıştım ama bir süre sonra ram şişiyor
Evet bu da doğru aslındaRomun kasmaya başlaması ayrı bir şey fazla ram kullanması ayrı bir şey fazla ram kullanıyorsa ama kasmıyorsa sorun yok kasıyorsa da rom atmak yerine wipe yapar devam edersin.
Neyse cm12 kuruldu teli bi düzenliyeyim ben kolay gelsin