Arkadaşlar rom orjinal Türkiye romu herhangi bir sıkıntı yok ama kurulumunda çok garip bir durum söz konusu sammobiledaki tek parçalı kitkat romlarından herhangi birini kurunca sanırım cihazda csc kodu değişiyor bu yüzden tek parçalı kitkat romların üzerine bu dört parçalı romu sorunsuz kuramıyoruz ama arkadaşların önceki sayfalarda anlattıkları daha doğrusu tesadüfen buldukları bir çözüm var. Tek parçalı stock kitkat üzerine s5 port rom kurulur. (Kurulum esnasında custom yükleme seçilerek telefon modeli bölümünde I9190 ve csc bölümünde tur seçilecek dikkat edin) Kurulum tamamlandıktan sonra romun açılmasını bekliyoruz. Rom açılınca kapatıp cwm'ye giriyoruz ve tüm wipeları yapıyoruz artı tüm formatları da yapıyoruz sdcard1 hariç yani hafıza kartımız hariç. Artık konuda verilen dört parçalı romu sorunsuz kurabilirsiniz. (Ben pit ekledim efs ve bootloader da seçiliydi ve kurulumu öyle yaptım hiçbir sorun yok.)
Bu arada arkadaşlar cm12 official sürümü 9 Nisandan itibaren günlük kullanıma uygun hale gelmiştir. (Yaklaşık beş gün kullandım kamera çekim kalitesi ve flaş takılması hariç hiçbir sorunla karşılaşmadım. Alternatif olarak Snap Camera HDR isimli uygulamayı öneririm bu uygulama ile flaşta takılma olmuyor çekim kaliteside biraz daha iyi.) Geliştiricilerin sayfasını takip ediyorum snapshot sürümleri çıkmak üzere bir aksilik çıkmazsa tabi cm12 nedense geçikti. Kısacası stock romdan sıkılanlar şu sıralar cm12 kullanabilir.
Son olarak ben cm12'nin müzik uygulamasını da sevmedim onun yerine de Shuttle+ Music Player isimli uygulamayı öneririm. Bu uygulamaların ve daha bir çok uygulamanın pro versiyonunu apk2day.net sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz.