Galaxy S3 ve Galaxy Note 2'nin Hafızasını 16 GB tan 64 GB'a Yükseltin

Sponsorlu Bağlantılar

edim1979

edim1979

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 ve Galaxy Note 2'nin Hafızasını 16 GB tan 64 GB'a Yükseltin
Bu sayfa alıntıdır demek isteyen arkadaşlar deneye bilir root gereklidir hafıza kartınızı ve sistem hafızasını birleştiriyor size tek depo alanı sunuyor

Samsung Galaxy S3ve Galaxy Note 2 telefonların (ve hatta Asus Transformer Prime Tablet bilgisayarın) hafızalarını nasıl 64 GB'a yükseltebileceğinizi anlatacağım (uygulama indirmek ve hafıza kullanımını rahatlatmak amaçlarına yönelik olarak). Bu yazıda yer alan basit adımları takip ettiğiniz takdirde cihazınızın hafızasını cebinizden tek kuruş çıkmadan yükseltmiş olacaksınız.





Daha önce cihazınızı 'root etmek' için iyi bir sebebiniz olmamış olabilir. Aşağıda yer alan fotoğraflara baktıktan sonra kararınızı değiştirirseniz yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Sol tarafta yer alan ekran görüntüsüGalaxy S3veGalaxy Note 2kullanıcılarına cihazlarındaki hafızayı arttırma imkanı veren MOD'u kullanmadan önce alındı. Sağda yer alan ekran görüntüsü ise ilgii MOD çalıştırıldıktan sonra ortaya çıkan görüntüyü ortaya koyuyor.Yukarıdaki fotoğrafta yer alan 'Total Space' yani toplam hafıza seçeneğine göz attığınız zamanGalaxy Note 2cihazım üzerinde yer alan hafızadaki genişlemeyi çok net bir şekilde göreceksiniz. Peki ama nasıl oldu da telefonumun hafızası sanki bir sihirli değnek değmişcesine bu kadar artabildi?Bu sorunun cevabını merak edenler ve de kendiGalaxy S3ya daGalaxy Note 2cihazlarında denemek isteyenler içerisinde cihazlarını root etmekten çekinenlerin bu yazının devamını okumalarına gerek yok.

Telefonunuzu Root Etmekten Korkmayın

Facebook'a nasıl fotoğraf yüklemeniz gerektiğini biliyorsunuz öyle değil mi? Tek yapmanız gereken 'Fotoğraf Ekle' tuşuna basarak yüklemek istediğiniz fotoğrafı seçmek ve de onaylamak öyle değil mi? Sonuç olarak 13 yaşında herhangi bir yetişkinin kolayca yapabileceği bir fotoğraf işlemi kadar olduğuna inandığımSamsung Galaxy S3veGalaxy Note 2telefonların root edilmesi işlemi için yapmanız gereken cihazınıza indireceğiniz 'Odin' isimli program içerisinde sğrekli ilerleme tuşuna basmak..Samsung Galaxy S3'ü root etmeyi anlatan bir youtube videosunu
http://www.youtube.com/watch?v=GNGVTc_V31I
bu link üzerinde,

Galaxy Note 2'yi root etmek için ihtiyaç duyulanları fotoğraflarla adım adım anlatan bir sayfayı isebu

http://galaxynote2root.com/galaxy-note-2-root/how-to-root-galaxy-note-2-easiest-method/

link üzerindebulacaksınız.

Diğer adımlara geçmeden önce telefonunuzu root etmek konusundaki korkularınızı bir yana BIRAKIN!

Nasıl Çalışıyor ?

SamsungGalaxy S3ile Galaxy Note 2'nin 32 GB ve 64 GB'lık modelleri 16 GB'lık versiyonlarına kıyasla bu kadar pahalıyken nasıl olurda bir yazılım kullanarak hafıza artışına gidilebiliyor sorusunun cevabının doğrudan cevabına geçmenin vakti geldi. Tüm ihtiyacınız olan bir Micro SD kart ve de root edilmiş birGalaxy S3ya da Note 2 cihazı. Sonrasında cihazınızın dahili hafızası ile Micro SD kart arasında hafızası arasında ufak bir kandırmaca yapam 'MOD'u işleme koyuyorsunuz.Söz konusu mod XDA developers üyesimattiadjtarafından geliştirilmiş. Aslen sadeceGalaxy S3için geliştirilen bu yazılımın Galaxy Note 2 üzerinde de işe yaradığı kanıtlandı. Bu anlamda bu geliştiriciye şükranlarımızı sunalım ve de ilgili yazılımın yüklenmesine ve de çalıştırılmasına geçelim.

Doğru Kartı Kullanmak

Öncelikle hafıza arttırımı işleminde başarılı olabilmek içinen az 32GB'lık bir SD Kartkullanmanız gerekiyor. Yani cihazınıza takılı SD Kartınız 32 GB ve altı ise aşağıdaki adımları tamamlamanız biraz zor.

İlgili 'MOD'u Kullanmanın Kolay Yolu

Galaxy Note 2 için yapılması gerekenler:1. Cihazınızı root edin2. Cihazınız içerisinde yer alan her şeyi ihtiyatlı olmak adınaYEDEKLEMEYİ UNUTMAYIN3. XDA Developers üzerinde yer alanbu
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1931500
başlığa tıklayın4.
Mikes Android Revolution ROM'u indirin ve kurun5. 32 GB'lık Mikro SD kart kullanıyorsanız kartınız için doğru olan 11extsd2internalsd dosyasını indirmiş olduğunuzdan emin olun6.Reboot into recoveryişlemini geçekleştirin7. Kernel dosyasını çalıştırın8. 11extsd2internalsd dosyasını çalıştırın9. Cihazınızı yeniden başlatın10. Yükseltilmiş depolama alanınızın tadını çıkarmaya hazırlanınYukarıdaki adımlarıGalaxy S3için anlatan yazı ve de detaylı bir videoyu içeren sayfaya gitmek için tıklayın.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1772234

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra cihazınızı kapatıp açtığınızda dahili hafızanızın artmış olduğunu ve de Orijinal hafızanızın artık SD Kart olarak okunduğuna şahit olacaksınız. Bu noktadan sonra hafızada geniş yer kaplayan uygulamaları indirmenin tadını çıkartabileceksiniz.
 


palpolisi

palpolisi

Üye
S4 ün hafızasını 64 gb yapmak istiyorum bunun bir yolu olmalı
 
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
ben bi ara bu şekilde kullanmıştım cihazda sandisk in 30 mb okuma 10 mb/s yazma değerlerine sahip UHS bir kart olmasına rağmen dar boğaz yaptı uygulama ve oyunlarda %20 daha geç açılıyor ben bi hız testi yaptım kendi hafızasında kullanılan NAND bellek samsung un ssd lerde kullandığın belleklerden olduğu için 60 mb/s yazma 30mb/s yazma değerlerine ulaştı eğer hız kaybı istemiyorsanız kullanmayın
 
palpolisi

palpolisi

Üye
Yok mu yolu
 


Üst Alt