Galaxy S3 i9300 Ultimate Kernel Cleaning Script (Kernel Temizleyici)

Sponsorlu Bağlantılar

leogs05

leogs05

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 i9300 Ultimate Kernel Cleaning Script (Kernel Temizleyici)
Bilgilendirme amacı ile gereksinim duyulduğuna inandığım kernel konusunda açıklama yapmaya çalıştım,öncelikle kernel nedir; Piyasadaki mobil cihazlar gün geçtikçe değişmekte, gelişmekte ve yenilenmekte. Ancak bunlarının yanında da bu işlerle ilgilenen insanları bilmesi gereken tonlarca kavram, terim ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi de kernel.
Kernel, çeşitli işletim sistemlerinde, yazılım ile donanım arasındaki bağlantıyı kuran, çeşitli komutları ve ayarları donanıma ileten şeydir. Bunu biraz daha açalım, örneğin cihazınızın işlemcisini hızlandırmak ve almak istediğiniz performansı bir nebze artırmak istiyorsunuz. İşte bu noktada kernel işleve geçer.
Kernel
kendi içerisinde çeşitli sınıflara vs. ayrılır. Bu sınıflarda çeşitli amaçlara ve ayarlara göre ayrışırlar. Cihazınıza kernel yükleyebilmeniz için root edilmiş bir cihaz olması gerekebilir.Bu konuda kendi telefonunuz hakkında araştırmalar yapabilirsiniz.
şimdi gelelim kernel temizleme ve kurulmasına, DİKKAT: her Roma her kernel kurulmaz, örn.4.4.4 tabanlı bir rom kullanıyorsanız ona göre uyumlu kernel flaşlayınız.
Ultimate kernel cleaning cihazınıza yeni Kernel kuracağınız zaman eski. kernelin kalıntılarını temizlemeye yarayan güzel bir uygulama, Yeni kurduğunuz kernelin daha iyi ve sorunsuz çalışmasını sağlar, zipli dosya şeklindedir ve aşağıdaki kurulum adımlarına göre cihaza kurulur, kurulduktan sonra cihazda bir program olarak çıkmaz CWM menüden onayladığınız anda ekranda yaptığı işlemleri görürsünüz. Tarafımdan bizzat denenmiştir.

ÖNEMLİ NOT: Cihaza yeni kuracağınız Kerneli Harici SD karta attığınızdan emin olun, eğer unutur ve Kernel Scripti (Kernel Temizleyici) kurarsanız cihazınız tekrar açılmaz çünkü ROM'daki mevcut kerneli silmiş olursunuz, sakin ve dikkatli şekilde yapınız.

AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERE BAŞLAMADAN ÖNCE BACKUP (YEDEK) ALINIZ !!! ROOTLU CİHAZLARDA ÇALIŞIR !!! BU İŞLEMLER RİSKLİDİR VE TÜM RİSK KULLANICIYA AİTTİR !!!

KURULUM :

1. İndirdiğiniz "Ultimate_Kernel_Cleaning_Script_v1.0_en_SGS3. zip" dosyasını SD karta atın
2. Cihazı kapatın ve CWM Recovery menüye 3 tuş kobinasyonu ile geçin
3. İnstall zip from sdcard seçin
4. Dosyayı bulun ve seçin
5. Sonra tekrar install zip from sdcard seçin
6. Kurmak istediğiniz yeni kernelin dosyasını seçin
7. Reboot system now ile cihazı tekrar başlatın

İNDİR :


Yapılanlar :

Formatting cache partition
Wiping Dalvik-Cache
Deleting old kernel settings files
Cleaning up old Modules
Formatting cache for Security Purpose
Wiping Dalvik-Cache for Security Purpose
 
Son düzenleme:


Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: leogs05
leogs05

leogs05

Üye
    Konu Sahibi
Ben teşekkür ederim sayın adminim, s3 konusunu izlerken Kullanıcıların kernel konusunda tereddütlü olduğunu görünce paylaştım, bilgimde olan tüm konularda forumdaşlarımın her zaman yanındayım.
 
omerboz54

omerboz54

Üye
Bu sadece s3 icinmi bence ace 2 var ona uygunu varmı
Ben teşekkür ederim sayın adminim, s3 konusunu izlerken Kullanıcıların kernel konusunda tereddütlü olduğunu görünce paylaştım, bilgimde olan tüm konularda forumdaşlarımın her zaman yanındayım.
Adminlik yolundasın :ehe
 


Üst Alt