Galaxy S3 (4.1.2 Rom) Yardımınızı Bekliyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 (4.1.2 Rom) Yardımınızı Bekliyorum
Merhaba arkadaşlar. Android ortamında yeniyim. Telefonu yeni aldım 4.1.1 sürümü yüklü.
Dün gece sabaha kadar bu konuları araştırdım ama bazı merak ettiklerime direk cevap alabilmek için bu konuyu açtım.
4.1.2 güncellemesi polonya başta olmak üzere ingiltere, ispanya, italya vs yayınlanmış ama türk kullanıcılar hala bekliyor.

Merak ettiklerim şunlar:
*Sizce 4.1.2 yazılım güncellemesini telefondanmı yapayım (gelmesinimi bekleyeyim), kieslemi yapayım, odinlemi yapayım? Şu an telefondan yapmak için kablosuz modeme sahip değilim kablolu modemim var:S Romu indirip kies ile yapayım dedim ama 4.1.2 türkiye romunu bulamadım sanal alemde. Kiesle güncelleyince birşey silinmiyor odinle yapılınca siliniyor galiba? Telefona birşeyler yüklemiyorum 4.1.2 yapıp sonra uygulama ve oyunları kurmaya başlamayı düşündüm şimdi yükleyip sonra 4.1.2 gelirse onu kurunca herşeyi sil baştan kurmak istemiyorum.

*Şu an piyasadaki 4.1.2 romları ile gelecek olan 4.1.2 türkiye romu arasında ne fark olacak acaba? Şu an piyasada olanlardan en iyisi hangisi ise onu kursam olur mu boşuna türkiye romunu beklemesek? Eğer cevabınız evetse hangi kodlu olanı yüklemeliyim?
PDA: I9300XXELL5
CSC: I9300VFGELL1
MODEM: I9300BUELK1
---
PDA: I9300XXELL4
CSC: I9300OXAELL4
MODEM: I9300XXELL4
---
PDA: I9300XXELKC
CSC: I9300OXXELK4
MODEM: I9300XXELKC
4.1.2 için böyle çeşitli kodlar var benim cihaz bilgisinde I9300XXDLID yazıyor mesela JRO03C.I9300XXDLJ2 yazıyor mesela buna göre hangisini yükeleyeceğiz kafam allak bullak oldu hiç anlamıyorum. Tek amacım 4.1.1 sürümünden 4.1.2 sürümüne temiz sorunsuz bir şekilde geçmek (orjinal olarak)
Benim telefonda hangi rom yüklü bilmiyorum ve nasıl bakılır bilmiyorum. Nasıl kontrol edebilirim bunu? Acaba türkiye rommu başka ülke rommu yüklü:S Nereye kayıtlı yani nasıl bakarım?
Kieste yazan:
Geçerli üretici yazılımı sürümü: PDA:LJ2/PHONE:LID/CSC:LJ2(XEF)
Son üretici yazılımı sürümü: PDA:LJ2/PHONE:LID/CSC:LJ2(XEF)

*Odin ile yap derseniz hangi işlem sırasıyla neleri yapmam gerekiyor. Wipe, rom, root gibi çeşitli şeyler var. Okuduğum kadarıyla root garantiyi bozuyor bu yüzden root yapmak istemiyorum sadece 4.1.2 sürümüne güncellemek istiyorum. Wipe bir nevi format oluyor herhalde. Size bunları nasıl yaparım anlatırmısınız demeyeceğim eğer bana yapmam gerekenleri doğru sıralama ile söyleyebilirseniz ben forumdan anlatımları bulup sırasıyla yaparım. Bu konuda yardımınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler.

- - - Eklendi - - -

odinle offical polonya 4.1.2 romunu kurdum. gerçekten güzel oldu. görsellik artı yeni özellikler anında kendini sevdirdi. eğer bir sıkıntı olmuyorsa türkiye romu gelince tekrar rom atmadan buna devam edecem.

- - - Eklendi - - -

az önce offical polonya 4.1.2 yi kurdum. telefon görsellik ve artı yeni özellikleriyle daha güzel oldu. eğer bunla devam etmemde bi sakınca yoksa türkiye rom gelincede rom atmadan bununla devam edecem.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt